Modul Komfortní Jednotky - MKJ (dříve "Teploměr vody")
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Modul Komfortní Jednotky - MKJ (dříve "Teploměr vody")
První série modulů EDAU-01 (Engine Data Acquisition Unit) je hotová, a s ní i podpora zobrazení rozšířených parametrů v ECM monitoru motorů Z20LEH, Z20LEL a Z20LER.
Ilustrační foto z OPC Astry-H v konfiguraci CU & EDAU-01 & senzor HELLA OPS+T; instalace termočlánku pro měření teploty výfukových plynů se připravuje.
Zkratky parametrů zobrazených v okně ECM monitoru: BOOST (Boost Pressure @ ECM), EOT (Engine Oil Temperature @ EDAU), ECT (Engine Coolant Temperature @ ECM), EOP (Engine Oil Pressure @ EDAU) a IAT (Intake Air Temperature @ ECM).
Více informací je k nalezení na webu PepaS.cz. Nyní pracuji na doplnění podpory modulu EDAU a ECM monitoru pro motory Z19DT, Z19DTH a Z19DTL.
Ilustrační foto z OPC Astry-H v konfiguraci CU & EDAU-01 & senzor HELLA OPS+T; instalace termočlánku pro měření teploty výfukových plynů se připravuje.
Zkratky parametrů zobrazených v okně ECM monitoru: BOOST (Boost Pressure @ ECM), EOT (Engine Oil Temperature @ EDAU), ECT (Engine Coolant Temperature @ ECM), EOP (Engine Oil Pressure @ EDAU) a IAT (Intake Air Temperature @ ECM).
Více informací je k nalezení na webu PepaS.cz. Nyní pracuji na doplnění podpory modulu EDAU a ECM monitoru pro motory Z19DT, Z19DTH a Z19DTL.
Naposledy upravil(a) PepaS dne 05 led 2016, 08:41, celkem upraveno 1 x.
- Reklama
Hmmm nádhera. Pepo klobouk dolů!!!!
Opel Zafira B 1.7 CDTI (8V) COSMO 81 kW (chip PowerTEC 107,2 kW), 2009, Z17DTJ, DPF, Božský MKJ, ABS Full, Quick Heat, CID, DVD90
Má vůbec MKJ cenu s GID displejem a CD30?
A proč by nemělo, již jenom proto že máš pod stálou kontrolou teplotu vody ,Luke píše:Má vůbec MKJ cenu s GID displejem a CD30?
kontrolu funkce všech kontrolek, které se bez MKJ nezobrazují, např. kotrolka
přehřátí motoru a další využitelné funkce. Ovšem záleží, kdo co preferuje .
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
tak pro mě velice užitečná věc, divím se že to Opel od Pepase nekoupil.
Hlavně vidím kdy se mi vypaluje ten slavný filtr a teplota vody taky super!!!
Hlavně vidím kdy se mi vypaluje ten slavný filtr a teplota vody taky super!!!
Opel Astra Caravan 1,7 CDTI 81kW, r.v. 2009
mel bych dotazek, pro Zafiru B mam a parada, neexistuje i neco pro Astru J?
tata bude mit narozky a tohle me napadlo ze by byl i vcelku dobry darek...
tata bude mit narozky a tohle me napadlo ze by byl i vcelku dobry darek...
Zafira 1.7 CDTI 92kW (17DTR)
-
- Kontaktovat uživatele:
Už o tom docela dlouho (možná příliš dlouho) uvažuji. Bohužel u nových vozů jsou z pohledu MKJ tři zásadní problémy:
- umístění diagnostické zásuvky. Pokud by modul MKJ zůstal v podobě, jaké je nyní, tak by byl řidičem brzo ukopnut,
- jak už jsem psal, rok od roku je v nových modelech hodně změn. Např. Z-B se vyráběla od 2005 až do 2014 v téměř shodné konfiguraci a modul MKJ bez problémů fungoval v první Z-B z 2005, stejně tak jako v poslední z 2014. Tohle by u A-J a spol. již neplatilo. Vývoj a testování MKJ by tedy byl o poznání komplikovanější. Na druhou stranu díky použité nové GM Globální platformě nejsou z hlediska komunikačních protokolů významné rozdíly mezi A/ A-J, I / M-B, Z-C..., taže by MKJ mohl sedět skoro ve všech modelech nových OPELů,
- otázka zobrazení dat MKJ. Díky šílenému sortimentu rádií a displejů je jediné rozumně využitelné místo pro zobrazování nějakých dat displej v IPC (budíky), a to ještě jen ve verzi s grafickým displejem. Cesta využití mobilního telefonu jako ovládacího a zobrazovacího prvku se mi nezdá šťastná.
Chalani, keď mám GID verziu 8.0.1 ale nemám modul mobilného telefónu UHP, bude mi fungovať MKJ?
Astra H 1,6 Twinport 77kW - Z16XEP
PepaS píše:ano, bude.
Zafira B r.v. 2007 Z19DTH - 180PS
Vectra C r.v. 2002 Y22DTR ex.
Opel Signum Z19DTH , 6At r.v. 2007-Ex
Zafira r.v. 2006 110kW-Ex
Diagnostika + programovanie vozidiel Opel - GM MDI
Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect
Vectra C r.v. 2002 Y22DTR ex.
Opel Signum Z19DTH , 6At r.v. 2007-Ex
Zafira r.v. 2006 110kW-Ex
Diagnostika + programovanie vozidiel Opel - GM MDI
Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect