Opel Astra H Caravan 1.8 103kw + LPG
Re: Opel Astra H Caravan 1.8 103kw + LPG
Tak to by bylo úplně nejlepší nechat si benzín, ale musel bych najít sponzora.
Astra H 1.7 74 kw r.v. 2007
- Reklama
sakra se mi neuložil příspěvek.
na to zplynování budeš muset najet alespoň 40000 km, aby to dávalo ekonomicky smysl. Pak budeš mít na krku 10 let starou vránu s minimálně 160 000 km, kde náklady na servis jen porostou.
Vykašlal bych se na plyn i na jéčko, to je prostě nepovedenej kus v jinak dobrý řadě (těžkej a nehezkej) a koupil bych káčko 1,6 CDTI 81 kW
na to zplynování budeš muset najet alespoň 40000 km, aby to dávalo ekonomicky smysl. Pak budeš mít na krku 10 let starou vránu s minimálně 160 000 km, kde náklady na servis jen porostou.
Vykašlal bych se na plyn i na jéčko, to je prostě nepovedenej kus v jinak dobrý řadě (těžkej a nehezkej) a koupil bych káčko 1,6 CDTI 81 kW
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Jazdi za tych 29000 dva roky na benzin a potom si kup naftu (ak este stale budes jazdit take kilometre).
40 000 Km najedu za rok, takže návratnost by tady byla. To že Zafira bude mít 10 let, mě trochu štve, ale je pořád jak nová. Bude mě teď čekat jen seřízení ventilů a rozvody. Káčko bych bral hned, ale mám limit 280 000 Kč.
Mironto máš dobrý nápad, ale těch 29 000 Kč na přestavbu. By mě dorovnalo náklady na benzín jen 13 měsíců. Za rok sice něco došetřím, ale zase 29 000 Kč vyhodím. Výkupní cena Zafiry, taky klesne. Ovšem popřemýšlím i této variantě. Možná po roce změním práci.
tady s Mirontem nesouhlasím.
a) když někdo zplynuje auto, nechce ho pak prodávat, protože jezdí za levno pyčo . Takže ve finále platí nákladnější servis a nula od nuly pojde. Pozn: neplatí pro zrezlé filckaře a favority.
b) když to zplynuješ, budeš s tím dva roky jezdit a prodáš to, tak to, co ušetříš na phm, ztratíš na ceně při prodeji. Navíc budeš muset vysvětlovat, proč má 11 let stará kára na plyn najeto 200000 km.
a) když někdo zplynuje auto, nechce ho pak prodávat, protože jezdí za levno pyčo . Takže ve finále platí nákladnější servis a nula od nuly pojde. Pozn: neplatí pro zrezlé filckaře a favority.
b) když to zplynuješ, budeš s tím dva roky jezdit a prodáš to, tak to, co ušetříš na phm, ztratíš na ceně při prodeji. Navíc budeš muset vysvětlovat, proč má 11 let stará kára na plyn najeto 200000 km.
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Když už udělám LPG, tak se bude jezdit co to jen pude. LPG auta mě přijdou neprodejné. Takže využít na maximum. Otázka je pořád někde jinde. Riskovat staní v garáži a jezdit neoznačen. Nebo zainvestovat. Použít finance na LPG něco přidat, prodat Zafiru a posunout se do J. Pudu se asi v první řadě projet v J ať vím co bych kupoval.
Nevím proč by lpg auta byly neprodejné. Naopak (byť to nikomu nedoporučuju) je spousta lidí, kteří takové auta hledají. Ještě rok dva a spíše budou neprodejné ojeté nafťáky.
maxnuke píše: LPG auta mě přijdou neprodejné.
Tak si rikam, jestli CR neni na nejake jine planete, pac ve zbytku evropy jsou hledane. A dnes uz vic nez naftaky. (mel jsem doted 11 aut na LPG) To zvyhodneni dieslu az doted nebylo nicim realne podlozeno. Naopak, nanocastice ktere produkuji, nezachyti zadne dosud montovane filtry, takze potirani dieslu (a tyka se to i me) je na spadnuti. Jen co se v evropskym parlamentu prestanou zabejvat "uprchlikama", tak zacnou resit i tohle. Je treba byti realistou...
ZAFIRA 1.9 CDTI Cosmo; 120 PS; 7 mist; Sky Flex; 17" alloy wheels
Já osobně proti LPG nic nemám, naopak si myslím, že je to dobrá volba. Jen si nechci dělat problémy. Ekonomicky mě to vychází lepe, než nafta. Osobně bych ojeté auto na LPG, ale nekoupil. Napadlo mě co servis a auto na LPG. Vezmou mě kdokoliv, třeba na rozvody?