Přikláním se k Vojtovi a jelikož Robert píše, měl klapku tak rozhadrovanou, že byla již neopravitelná. Důsledek toho byl, že osička již neměla žádný odpor v klapce a tak se protáčela až domlátila i ty dorazy. Vzhledem k tomu, že jsem také při opravě nezjistil žádné ulámané dorazy, tak ze zvědavosti jsem prohlížel foto opravy klapky od Frydexe a je vidět, že dorazy měl také v pořádku. Dle obrázku má také eletronickou klimatizaci jako Robert, ale pravděpodobně to zachytil včas, kdy byla klapka ještě opravitelná a dorazy se pak již nedomlátily. Jinak se domnívám, že klapka elektronické klimatizace je mnoho násobně více namahaná, jelikož se automaticky uzavírá po každém vypnutí klíčku zapalování, na rozdíl od automatické a manuální klimamatizace, kdy se klapka po vypnutí a vyndání klíčku zapalování automaticky nezavírá. Což mě potvrdil na můj dotaz také vizuelním vyzkoušením Denny a někteří další členové, za což jim děkuji.vojtavojta píše:Proc se ulamal ten doraz??? Protoze neco na neho tlacilo,s neumernou silou,je reseni omezovacem napeti.