Modul Video Konvertoru - MVK
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Modul Video Konvertoru - MVK
Využil už někdo z vás plně kapacitu celé SD karty, kterou máte v RaspBerry ??
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
- Reklama
Nevidím důvod zaplňovat SD kartu, používám 2GB karty z telefonu, systém zabere něco přes 1GB a zbytek mám umístěný na USB Flash 64GB, je zbytečné tlačit to na SD kartu...
Zafira B 1.9 CDTI OPC Line 110kw, Bi-Xenony, Panorama, Recaro sedačky, MKJ, MVK, Raspberry Pi - RaspBMC, parkovací kamera, Mini 0803 Ambarella, NAVI CD70, Sport, r.v.2007
Programování OP-COM, denní svícení, zamykání po rozjezdu a pod ...
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Modul Video Konvertoru - MVK
Tak jinak. ....
Je možné nějak zviditelnit zbytek z mé 8 Gb SD karty ?
Je možné nějak zviditelnit zbytek z mé 8 Gb SD karty ?
-
- Kontaktovat uživatele:
ano, je to možné. Nejjednodušší způsob: nainstaluj novou verzi OpenELEC 5.0.0 a po prvním spuštění se automaticky zvětší oddíl s EXT3 souborovým systémem na zbývající volné místo na kartě. V tomto oddílu se potom vytvoří složka Videos. Do této složky si potom můžeš nakopírovat svoje videa.
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No OpenELEC 5.0 mám naistalovaný, ale nějak sem si tam toho nevšiml... jdu to zkoumat, dík za tip.
Jediná škoda, že MVK neumí po nějakých vodičích poslat signál když je rádio na AUX a stisknu na volantu tlačítko následující/předchozí skladba. Do raspbery to pak není problém přes GPIO piny dostat.. Toto je jediný důvod proč váhám s nákupem. Protože procházení mezi skladbami ovladačem se mi zdá nepohodlné..
Astra H caravan 1.7 CDTI, 81kw, r.v. 2008/CD 70 NAVI/CID/
-
- Kontaktovat uživatele:
No, takhle daleko už jsem to nedomýšlel. Obecně interakci řidiče a Raspberry Pi přes tlačítka (nebo i dotyk na displeji) během jízdy vidím jako krajně rizikovou – spíše jsem myslel na režim, kdy Raspberry ovládá spolujezdec nebo řidič před jízdou něco pustí a během jízdy už nic neřeší a pouze poslouchá. Samozřejmě je stále možné udělat nějaký jednoduchý převodník mezi LS-CAN sběrnicí a GPIO - já už to ale určitě řešit nebudu.
Co bych ale viděl jako daleko zajímavější alternativu, je sytém ovládání Raspberry hlasem. Věřím tomu, že něco už existuje.... např. každý chytrý telefon umí rozpoznávat hlasové povely a také umí emulovat IrDA dálkové ovládání (nebo přes WiFi), takže stačí "nějaké" aplikace, která tyto funkce propojí a je hotovo. Pravda, telefon se bude muset vyndat z tašky a nějak nasměrovat, ale zas to bude zadarmo.
Ach jo, dneska to mají vývojáři vážně těžký, něco vás napadne a... on už to někdo udělal před vámi .
Teď jsem se na díval - Kodi/XBMC Remote with Widgets for Android, > Demo Video <
Co bych ale viděl jako daleko zajímavější alternativu, je sytém ovládání Raspberry hlasem. Věřím tomu, že něco už existuje.... např. každý chytrý telefon umí rozpoznávat hlasové povely a také umí emulovat IrDA dálkové ovládání (nebo přes WiFi), takže stačí "nějaké" aplikace, která tyto funkce propojí a je hotovo. Pravda, telefon se bude muset vyndat z tašky a nějak nasměrovat, ale zas to bude zadarmo.
Ach jo, dneska to mají vývojáři vážně těžký, něco vás napadne a... on už to někdo udělal před vámi .
Teď jsem se na díval - Kodi/XBMC Remote with Widgets for Android, > Demo Video <
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak mám na stole nové Raspberry Pi 2 a chci zjistit, co umí... brzo bude v krabičce od EMKO (Raspberry Pi B+ a Raspberry Pi 2 mají stejnou krabičku), s připojeným zdrojem RASP-PSM (stále stejné provedení jako pro Raspberry Pi).
Co bude u Raspberry Pi 2 nového? Menší spotřeba (lépe vyřešen napájecí zdroj), vyšší výkon a větší paměť, vyšší kvalita audio výstupu (údajně méně šumí) a čtveřice portů USB (to se bude hodit). Ale na co jsem nejvíce zvědav, je Yatse, the Kodi / XBMC remote with Widgets for Android. K Raspberry Pi 2 připojím dálku přes USB, flash disk přes USB a WiFi přes USB. Na telefonu s Androidem se spustí aplikace Yatse, která přes WiFi umí ovládat OpenELEC – telefon funguje jako dálkový ovladač (lze ovládat i hlasem), přenášet soubory a také streamovat audio-video z telefonu do Raspberry (např. z YouTube či webového prohlížeče) a mnohem, mnohem více...
Yatse funguje i se starším Raspberry Pi, takže kdo ho máte a máte chytrý telefon, tak hurá do toho...
Co bude u Raspberry Pi 2 nového? Menší spotřeba (lépe vyřešen napájecí zdroj), vyšší výkon a větší paměť, vyšší kvalita audio výstupu (údajně méně šumí) a čtveřice portů USB (to se bude hodit). Ale na co jsem nejvíce zvědav, je Yatse, the Kodi / XBMC remote with Widgets for Android. K Raspberry Pi 2 připojím dálku přes USB, flash disk přes USB a WiFi přes USB. Na telefonu s Androidem se spustí aplikace Yatse, která přes WiFi umí ovládat OpenELEC – telefon funguje jako dálkový ovladač (lze ovládat i hlasem), přenášet soubory a také streamovat audio-video z telefonu do Raspberry (např. z YouTube či webového prohlížeče) a mnohem, mnohem více...
Yatse funguje i se starším Raspberry Pi, takže kdo ho máte a máte chytrý telefon, tak hurá do toho...
Yatse úspěšně používám doma, hlevně teda na psaní textů v KODI, dálkovým ovladačem je to utrpení. Momentálně doma provozuju na Raspberry 2 OpenELEC na filmy a jako druhý systém na stejné kartě mám Retropii. Je to emulátor starých her mimo jiné i PSX1 a třeba Amigy, Atari atd... Je to prostě bomba. Mám k tomu připojené dva bezdrátové gamepady z PS3 pře bluetooth. Už mě napadla i integrace do auta. Už vidím děti, jak vzadu na monitoru hrají za jízdy hry z PSX...
Retropie :
Nějaké video :
Retropie :
Kód: Vybrat vše
http://blog.petrockblock.com/forums/forum/retropie-project-forum/
Zafira B 1.9 CDTI OPC Line 110kw, Bi-Xenony, Panorama, Recaro sedačky, MKJ, MVK, Raspberry Pi - RaspBMC, parkovací kamera, Mini 0803 Ambarella, NAVI CD70, Sport, r.v.2007
-
- Kontaktovat uživatele:
Mayki . Pouštět emulátor ATARI 800 na CIDu v OPELu -