Čeština a slovenština v CD70, DVD90, GID a CID displejích
Re: Čeština v CD70, DVD90, GID a CID displejích
Dajte to prosím na nejaký free server. ďakujem
Opel Zafira B 2007 1.9 CDTI Z19DTH 150 koníkov,chipnutá na 176koní/ 387Nm
Opel Zafira A 1999 1.8 125 koní
Opel Zafira A 1999 1.8 125 koní
- Reklama
Omlouvam se za pozdni nahrani sem na server ale uz je to tam, v puvodnim prispevku od Presaria tak tahejte free
A zeptam se asi jako lama ale pokud mam jen cd30mp3 a gid tak mi to nepujde co?
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
ahoj to language cd je len pre CD70 alebo DVD90 tak ti to zial nepojdemilosh píše:Omlouvam se za pozdni nahrani sem na server ale uz je to tam, v puvodnim prispevku od Presaria tak tahejte free
Naposledy upravil(a) janda82 dne 12 říj 2009, 14:05, celkem upraveno 1 x.
Astra H Caravan 1.7 CDTi (17DTH), 6xABG, ABS, ESP, PDC, Fog Lights, BC + Check Control, CD70+CID
Astra G Hatchback 1.7 TD (1.7TD) 1999-2008 R.I.P.
Diagnostika MDI, OPCOM, LAUNCH X431
Servis mobilných telefónov všetkých značiek
Astra G Hatchback 1.7 TD (1.7TD) 1999-2008 R.I.P.
Diagnostika MDI, OPCOM, LAUNCH X431
Servis mobilných telefónov všetkých značiek
PepaS vážne pekná robota, držím palce nech sa Ti to podarí!! Si borec!!
Ďakujem Presáriovi za jazyky do navi, konečne to funguje, nádhera počúvať navi!!
Ďakujem Presáriovi za jazyky do navi, konečne to funguje, nádhera počúvať navi!!
Opel Astra F caravan 1,8l 16v - ex
Opel Vectra C caravan 1,9 CDTi, motor Z 19 DTH
Diagnostika a programovanie pomocou OP COM
Opel Vectra C caravan 1,9 CDTi, motor Z 19 DTH
Diagnostika a programovanie pomocou OP COM
Ahoj,skúšal som to podľa tohto návodu viac krát nahrať slovenčinu,no navigácia mi stále hovorí v dánštine.Nevedel by si mi poradiť kde asi robím chybu? Ďakujempresario píše:Zdarec,
tak než to PepaS dořeší, přikládám sem alespoň možnost nahrát si do navigace Český nebo Slovenský jazyk. Sice je to jak říkám já "prasácký", ale funguje to a to je hlavní. Použil jsem origo Opel-Language-CD-2008 s převedenou švédštinou do češtiny a dánštinou do slovenštiny.
Nejprve si stáhněte:
- program MagicISO .. http://www.magiciso.com/Setup_MagicISO.exe
- image nav_sw_cz_sk.iso .. https://www.opel-astra-h.cz/download/nav_sw_cz_sk.iso
Postup:
1. Nainstalovat trial verzi MagicISO
2. Spustit MagicISO CD/DVD Burner (Try It)
3. Načíst image nav_sw_cz_sk.iso
4. Vybrat rychlost zápisu
5. Vybrat MODE2/XA
6. Vybrat Finalize CD
7. Burn it!
Po vypálení CD:
Klíč zapalování nesmí být v poloze zapnuto.
V menu DVD90/CD70 navolte Settings - Language(Sprache) - a zvolte jazyk Svenska (ČEŠTINA) nebo Dansk (SLOVENŠTINA). Zeptá se to, zda chcete aktualizovat i audio hlas (ve švédštině, nebo dánštině) - zvolte ano, a vložte CD. Vyskočí nabídka audio hlasů na CD, zvolte opět švédštinu (pro češtinu) nebo dánštinu (pro slovenštinu). Po úspěšném nahrání vyjede CD, to vyndejte a vraťte v menu jazyk např. na angličinu nebo němčinu (jazyk menu).
V navigaci pak můžete otestovat, jestli běží všechno správně..
Mnoho zdaru
Opel astra h caravan z20lel
Tak sa našiel človek ktorý mi pomohol s poslovenčením mojej navigácie a touto cestou sa Ti chcem ešte raz poďakovať Robert H.
Opel astra h caravan z20lel
Není zač, hlavně, že to funguje. Robert
-
- Kontaktovat uživatele:
před časem jsem sepsal plán prací na lokalizaci CD70/DVD90, takže tady je přehled aktuálního stavu:
ve zkušební etapě jsem chtěl ověřit funkci lokalizovaného systému CD70/DVD90, a to se změnou SW displeje HW metodou, tj. s nutností demontáže displeje z vozu. Sice se mi přihlásilo docela dost zájemců, jenže se mi nějak moc nechtělo, hrabat se někomu v autě, takže jsem tuto etapu v podstatě přeskočil
dokončeno, všech 1493 TMC zpráv je v češtině dle ČSN EN ISO 14819. Vlastní TMC zprávy jsou uložené na mapovém CD/DVD, takže pro doplnění jejich CZ verze je nutné upravit a přepálit mapové CD/DVD
dokončil jsem práce na změně SW CD70/DVD90 a displejů CID a GID SW cestou, tzn. že nyní lze již programovat vybrané displeje po kabelu, tj. bez nutnosti jakékoliv demontáže čehokoliv na voze – pouze se musí odkrýt diagnostická zásuvka. SW do CD70/DVD90 se zapisuje pomocí SW CD a do displeje pomocí Techu2. Takže, kdo má CD70/DVD90 a CID verze CD59, CD83 nebo GID verze GD59 (viz. můj před, předminulý příspěvek o zobrazování HW a SW verzí naviagce a displeje), může si přijet pro češtinu. Ještě mám upravené a vyzkoušené displeje verze CE59 (Vectra-C), ale tyto bohužel není možné programovat po kabelu a je nutná jejich demontáž
Do projektu se zapojil i RomanK, který bude zájemcům CZ programovat. Roman bude mít ode mě výhradní právo na provádění lokalizace, takže CZ získáte jedině u něj nebo po dohodě u mě (PepaSe).
vyřešeno. Barevné displeje SW verze CD83 lze programovat také po kabelu, tj, bez nutnosti demontáže čehokoliv a voze
zatím pouze v plánu, řešit budu dle reálného zájmu
vyřešeno. Monochromatické displeje GID verze GD59 lze programovat také po kabelu, tj, bez nutnosti demontáže čehokoliv a voze
zatím pouze v plánu, řešit budu dle reálného zájmu
Kód: Vybrat vše
I. etapa – zkušební provoz
II. etapa – překlad TMC zpráv
III. etapa – vyřešení změny SW v displejích s využitím Techu2
Do projektu se zapojil i RomanK, který bude zájemcům CZ programovat. Roman bude mít ode mě výhradní právo na provádění lokalizace, takže CZ získáte jedině u něj nebo po dohodě u mě (PepaSe).
IV. etapa – úprava SW nových barevných displejů SiemensVDO (s třemi řádky při zobrazení palubního počítače).
IVa. etapa – úprava SW nových barevných displejů Delphi (s třemi řádky při zobrazení palubního počítače).
V. etapa – úprava starších monochromatických displejů GID (s dvěma řádky při zobrazení palubního počítače)
VI. etapa - úprava nových monochromatických displejů GID (s třemi řádky při zobrazení palubního počítače)
Naposledy upravil(a) PepaS dne 30 pro 2009, 21:32, celkem upraveno 3 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
tak a nyní tu mám jeden jazykový oříšek. Některé TMC zprávy obsahují tzv. kvantifikátor Q, který blíže upřesňuje počty (číslo, hodiny, minuty, km/h apod.) a podle tohoto kvantifikátoru mohou mít zobrazované zprávy různý tvar, takže např.: TMC zpráva s kódem 223 má v AJ pouze jeden tvar: “(Q) accident(s). Queuing traffic for 1 km“. Ale v CZ má tvary čtyři, odvislé od velikosti Q:
bez Q ---------„nehoda, tvoří se kolona vozidel v úseku 1 km“
pro Q=1 ------ „nehoda, tvoří se kolona vozidel v úseku 1 km“
pro 1<Q<=4 -- „Q nehody, tvoří se kolona vozidel v úseku 1 km“
pro Q>=5 ---- „Q nehod, tvoří se kolona vozidel v úseku 1 km“
Bohužel CD70/DVD90 nepodporují zobrazování více tvarů zpráv v závislosti na Q, tzn. že zobrazují pro všechny Q pouze jeden tvar zprávy, což díky květnatosti češtiny nutně vede k problémům.
Jak to tedy napsat, např. „Q nehod(a)(y), tvoří se kolona vozidel v úseku 1 km“ nebo …. ?
bez Q ---------„nehoda, tvoří se kolona vozidel v úseku 1 km“
pro Q=1 ------ „nehoda, tvoří se kolona vozidel v úseku 1 km“
pro 1<Q<=4 -- „Q nehody, tvoří se kolona vozidel v úseku 1 km“
pro Q>=5 ---- „Q nehod, tvoří se kolona vozidel v úseku 1 km“
Bohužel CD70/DVD90 nepodporují zobrazování více tvarů zpráv v závislosti na Q, tzn. že zobrazují pro všechny Q pouze jeden tvar zprávy, což díky květnatosti češtiny nutně vede k problémům.
Jak to tedy napsat, např. „Q nehod(a)(y), tvoří se kolona vozidel v úseku 1 km“ nebo …. ?
neda sa to naprogramovat trochu prehodene?
"Pocet nehod: Q, tvori sa kolona v dlzke x km"
"Pocet nehod: Q, tvori sa kolona v dlzke x km"
Opel Vectra Caravan 1,9 CDTI 110 kW, automat 6-rychl., CID, navi