Modul Komfortní Jednotky - MKJ (dříve "Teploměr vody")

Od klimatizace až po xenony
Odpovědět

Koupíš si tento modul od Pepase?

Ano
118
61%
Ne
25
13%
Nevím
50
26%

Celkem hlasů: 193

sauce

Re: Modul Komfortní Jednotky - MKJ (dříve "Teploměr vody")

Příspěvek od sauce » 01 úno 2015, 17:55

A můžeš aspoň naznačit pro nás netrpělivce, na co nového se v MKJ můžeme těšit? ;)

Reklama

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 01 úno 2015, 18:47

Další verze MKJ sníží spotřebu 8-) (Protože doteď už snad umí vše) ;)
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

Werewolf

Příspěvek od Werewolf » 03 úno 2015, 12:17

Nástupce starého, bude mít využití? :) http://www.zive.cz/clanky/raspberry-pi- ... fault.aspx

PepaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepaS » 05 úno 2015, 08:43

sauce píše:A můžeš aspoň naznačit pro nás netrpělivce, na co nového se v MKJ můžeme těšit? ;)
časem to sepíši... :) Zatím se stále věnuji CD400 (viz. aktualizované foto)

Obrázek
Werewolf píše:Nástupce starého, bude mít využití? :) http://www.zive.cz/clanky/raspberry-pi- ... fault.aspx
Před časem jsem psal, že nová verze Raspberry Pi Model B+ není pro použití s VCU-01/02 vhodná, protože nemá kompozitní video výstup. Později jsem zjistil, že to pravda není a že i B+ má k dispozici tento typ video výstupu, který je integrovaný v jednom konektoru společně s audio výstupem. Takže z pohledu použití Raspberry Pi Model B+ společně s VCU-01/02 není teoreticky žádný problém. Použití B+ by mohlo přinést asi tři výhody: nižší příkon (který je už ve starším modelu B velmi malý), lepší kvalitu audio výstupu (údajně méně šumí) a čtyři USB konektory oproti stávajícím dvěma. Jiné rozdíly tam nejsou.

Co se týče Raspberry Pi 2 - v tuto chvíli nevidím žádný teoretický důvod, proč by i tato nová verze nešla použít. Z praktického hlediska ale nevidím žádný smysluplný důvod, proč ji používat; je potřeba si uvědomit, že rozlišení CID displejů je vhodné tak akorát na zobrazení videa, honit tam nějaká okna, aplikace.... je blbost, takže extra výpočetní výkon Raspberry Pi 2 nebude k ničemu využit. Už „staré“ Raspberry Pi dokáže bez problémů přehrávat všechny typy audio/video formátů.

Bohužel mám ale s Raspberry Pi Model B+ zatím jeden praktický problém - je nutné upravit krabičky od EMKA a oni mi (celkem logicky) na míru nevyrobí méně krabiček, než 20. A jelikož zájem ze strany potencionálních zákazníků není nijak závratný, tak tuto otázku neřeším a nemohu dodat ani jeden kus Raspberry Pi Model B+ (a ani B, je to stejný případ, MOQ je 20).
http://www.PepaS.cz - vše o češtině, slovenštině a o Modulu Komfortní Jednotky pro OPEL

quicky

Příspěvek od quicky » 10 úno 2015, 20:09

Pochopil som z tej dokumentacie spravne ze mkj obsahuje funkciu, ze pri odomknuti sa rozsvietia svetla? Na hmlovky by sa to nedalo? Neviem ci xenonove vybojky by odcenili tuto funkciu tak ako ja :D spolupracuje to nejakym sposobom so svetelnym senzorom? Insignia mi zasvecuje len ked je uz tma :mrgreen:
BMW F21 B47 170kW Valencia Orange 2016
Astra GTC Z17DTR 110kW Technical gray 2009 | MKJ | CD40 USB
Insignia A B20DTH 125kW Snow White 2015
Vectra C Caravan Z19DTH 110kW Royal blue 2007 - Ex
OP-COM 2014

Juray
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Juray » 10 úno 2015, 22:22

nastavit to jde jestli mají svítit hlavní světlomety nebo mlhovky ;)

PepaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepaS » 11 úno 2015, 00:20

quicky píše:Pochopil som z tej dokumentacie spravne ze mkj obsahuje funkciu, ze pri odomknuti sa rozsvietia svetla?
nepochopil
quicky píše:Na hmlovky by sa to nedalo?
dalo
quicky píše:spolupracuje to nejakym sposobom so svetelnym senzorom? Insignia mi zasvecuje len ked je uz tma :mrgreen:
přes dálku si můžeš rozsvítit dle libosti. Automatické rozsvěcení světel za tmy také funguje, ale pouze při opouštění vozu.
http://www.PepaS.cz - vše o češtině, slovenštině a o Modulu Komfortní Jednotky pro OPEL

power2

Příspěvek od power2 » 21 úno 2015, 16:39

PepaS. Mám takovej menší problém s novým SW. Mám aktivovanou komfotní funkci DO svícení. Se starším SW sem auto zamkl a pokud sem do 3 vteřin ještě jednou zmáčkl tlačítko zamknutí na aktivaci dead lock a alarm, tak se světla nerožly. Až se 3 vteřinovou pauzou mezi zmáčknutím se rožly. S novým SW zamknu auto klasicky jak předtím, ale aktivuje se tato funkce a to dělám tak s 1-2 vteřinovou prodlevou (V manuálu jsou právě 2s., ale nezdá se mi to). Starší číslo SW si nevybavuju, poslední aktualizace před touto poslední proběhla, jak si řešil problémy se samovolným otevíráním oken na open&start, tak tu sem měl. Mohl by ses na to podívat? Popřípadě nešlo by tam přidat nějakou položku v nastavení, kde bysme si to mohli my s deadlockem pozměnit hodnoty na prodlevu zmáčknutí?
Díky
Roman

PepaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepaS » 21 úno 2015, 18:05

ta prodleva je min. 2 sekundy, takže když zamykáš normálně – klik a ihned další klik, tak se světla nerozsvítí. Pokud uděláš klik, časová prodleva min. 2 sekundy a potom druhý klik, tak se světla rozsvítí. Takhle to funguje už velmi dlouho (od verze MFD-CAN_1.3 - 28.04.2012). V nové verzi 3.8 bylo ale přidáno automatické rozsvěcení - pokud máš aktivovanou funkci "Aktivovat auto Coming Home“, tak se za tmy, po vypnutí zapalování, vytažení klíčku a otevření dveří světla automaticky rozsvítí, aniž bys cokoliv mačkal.

swabel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swabel » 05 bře 2015, 13:06

Tak nejako, včera som si to skúšal :) Funguje to výborne. Za tmy sa rozsvietia hmlovky + zadné cúvacie svetlá podľa svetelného senzora.
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK

Odpovědět