Modul Komfortní Jednotky - MKJ (dříve "Teploměr vody")
Re: Modul Komfortní Jednotky - MKJ (dříve "Teploměr vody")
Jak to vypadá s lampičkami? Určitě by to byla moc užitečná funkce Já když si chci rozsvítit vzadu, tak to teď dělám tak, že pootevřu dveře řidiče. V létě to takhle celkem jde, ale v zimě to už není dvakrát pohodlné
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
lampička bude určitě u vozů vybavených zadním elektrickým centrem. Jak to bude u vozů bez zadního el. centra nevím. Každopádně kdo máte OP-COM, tak to můžete vyzkoušet – v testech výstupních členů by měla být funkce test vnitřního osvětlení. Tak, jak se při tomto testu interiér vozu rozsvítí, tak bude bude svítit i MKJ. Starosti mi dělá Hazmec-ův pes, protože rozsvěcet za jízdy může být dost nebezpečné (nebude nic vidět)... asi tam bude nějaký rychlostní limit, při jehož překročení se funkce lampičky nebude dát aktivovat, resp. lampička zhasne.
Osobně si myslím, že rozsvítit lampičky vzadu za jízdy nebezpečné příliš nebude, nevím jak se na to dívají ostatní, ale alespoň mě to tedy nijak v noci ve výhledu neomezuje...
-
- Kontaktovat uživatele:
včera jsem to zkoušel na Z-B s REC - rozsvítí se obě lampičky, proto ty obavy
Pokud je v autě stmívací zpětný zrcátko, tak to vliv bude mít a ten, že tam nic neuvidíš. To už mám vyzkoušený
- vojtavojta
Delal jsem test vnitrniho osvetleni a rozsvitila se jenom predni prostredni zarovka. Mam REC.PepaS píše:Každopádně kdo máte OP-COM, tak to můžete vyzkoušet – v testech výstupních členů by měla být funkce test vnitřního osvětlení. Tak, jak se při tomto testu interiér vozu rozsvítí, tak bude bude svítit i MKJ.
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM
Pepo, je něco nového?
-
- Kontaktovat uživatele:
ano, brzo budu mít hotovou kompletní českou lokalizaci navigace BOSCH Touch & Connect osazovanou do vozů Antara, Corsa-D a posledních Zafir-B . Tebe asi ale spíše zajímá MKJ, tak tam není nového nic, jsem ve fázi vstřebávání dalších požadavků – další aktualizace bude někdy v lednu / únoru (nebo dříve/později) .
Včera večer se mi stala zajímavá věc.
Za jízdy mi začalo blbnout rádio DVD navi (jako by se na zlomek sekundy vyplo a zase zaplo, několikrát po sobě), po chvilce jízdy mi začalo blikat osvětlení budíků a blikalo ABS a protiprokluz, přední světla jako by mírně problikávala a na závěr přestalo fungovat MKJ. A pak už v pořádku, jako by tím odpojením MKJ se to spravilo.
Vypnul jsem komplet auto a zkusil MKJ mechanicky odpojit a zapojit, ale už nenaskočilo. Ostatní problémy se už neopakovaly.
Nějaký nápad co by to mohlo udělat?
Možná to nesouvisí, ale den před osudnou jízdou, jsem ještě odpojoval a zapojoval všechny pojistky.
Za jízdy mi začalo blbnout rádio DVD navi (jako by se na zlomek sekundy vyplo a zase zaplo, několikrát po sobě), po chvilce jízdy mi začalo blikat osvětlení budíků a blikalo ABS a protiprokluz, přední světla jako by mírně problikávala a na závěr přestalo fungovat MKJ. A pak už v pořádku, jako by tím odpojením MKJ se to spravilo.
Vypnul jsem komplet auto a zkusil MKJ mechanicky odpojit a zapojit, ale už nenaskočilo. Ostatní problémy se už neopakovaly.
Nějaký nápad co by to mohlo udělat?
Možná to nesouvisí, ale den před osudnou jízdou, jsem ještě odpojoval a zapojoval všechny pojistky.
-
- Kontaktovat uživatele:
jevy, které popisuješ byly způsobeny problémem na komunikační sběrnici LS-CAN. Z pohledu MKJ: zkontroluj stav diagnostické zásuvky, zkontroluj, zda-li je MKJ plně zasunut do diag. zásuvky zkontroluj, zda-li MKJ pevně v zásuvce drží a není na něj tlačeno od okolních plastů. Pokud je modul stále bez funkce, tak mi ho prosím pošli na kontrolu.