Motorový Olej
Re: Motorový Olej
mam to ja ale stastie tak dnes mi prisiel balik .. no a prisla mi servisna knizka,vraj mi ju zabudli dat pri kupe auta .. tak podla knizky mi tam ide 5w30 .. do vymeni oleja ostava cca 1000 km .. pride vyplata a vymenim ho ..
dakujem za pomoc
dakujem za pomoc
Opel Astra H caravan, 1.7 CDTI, 2007, 74 kw
- Reklama
- Radovan
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, co mě zarazilo při výměně motorového oleje v Opel servisu, tak na faktuře vidím od nich naúčtovaný GM Dexos2 5W30 4,5 litru za 1413 CZK. A na internetu je to za cca 500-650 CZK. Když jsem se na to ptal servisu co má znamenat ta cena u nich, tak mi řekli, že se mi může stát, že pixla bude origoš a obsah nemusí být originál GM motorový olej. Že nikdy nemám záruku. Že cena u nich je normální. Co vy na to? (jsem naivní??)
Astra H Caravan, 1.9 CDTI (Z19DT), 88 kW, 8V, ESP, tempomat, vyhř. před. sedadla, 12V i v kufru, Flex organizer, r.v. 02/2008,"and much more"-enjoy.
FOTO GALERIE - můj "mazel"
A o té červené karkulce znáš?
Prostě tě natáhli. Bych chtěl vědět za kolik to oni kupují. Hádám že víc jak 400,- za to nedají.
Jen tak mimochodem. Kolega z práce vezl aktávku do autorizovaného servisu na výměnu oleje, filtr nenápadně označil a když mu vraceli auto, tak se podíval a filtr zůstal stejný. Takový jsou autorizovaný servisy. Mechanik si filtr beztak někde zašil.
Prostě tě natáhli. Bych chtěl vědět za kolik to oni kupují. Hádám že víc jak 400,- za to nedají.
Jen tak mimochodem. Kolega z práce vezl aktávku do autorizovaného servisu na výměnu oleje, filtr nenápadně označil a když mu vraceli auto, tak se podíval a filtr zůstal stejný. Takový jsou autorizovaný servisy. Mechanik si filtr beztak někde zašil.
- Radovan
- Kontaktovat uživatele:
já technikovi říkal, "v tom máte započítánu i práci a počasí za rok ne"? Tak koukal. Díky za ujistění. Tohle bylo vloni, letos na ně.......
Tak ještě musim splašit 5l olej a filtr. MANN je asi the best ne?
Astra H Caravan, 1.9 CDTI (Z19DT), 88 kW, 8V, ESP, tempomat, vyhř. před. sedadla, 12V i v kufru, Flex organizer, r.v. 02/2008,"and much more"-enjoy.
- vojtavojta
Bohuzel,cena oleje v servise je "normalni" kolem 350 za litr
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM
- Radovan
- Kontaktovat uživatele:
Holt servisy je děsnej byznys. A dneska člověk NEMÁ záruku ani v nápisu "autorizovaný servis Opel". Zamrzí to. (slušně řečeno)
pánové ten original GM olej Dexos II například já kupuju v autorizovanym servisu a prodávám zde http://www.opelmarket.cz/dily/motorovy- ... 03-43.html, je to ten samý "originál" jako ten který tam lejou když tam dáte auto, akorát u nich je cena kolem 400/litr, a teď si představte když máte VW transporter a jedete na servisní prohlídku do autorizáku VW kde Vám vymění 7 litrů oleje za 820 kč/litr. Olej, který na netu stojí do 1000kč/5 litrů, takže zisk víc než 600kč na litru, to se mi teprve otevírala kudla v kapse! od tý doby zásadně nosím svůj olej, v oplu s tím nikdy nebyl problém, až teď naposledy najednou strašnej problém, že mi padá záruka na motor a podobný kecy, nakonec když sem jim řekl že je to GM olej koupený v oplu (taky prudili s tím že nikdo neví co v tom je) tak od toho ustoupili, zároveň jsem jim řekl proč mi todle neřekli i když jsem tam jel s ročním autem u nich koupeným a měl jsem svůj olej...najednou bylo po padání záruky, prostě to zkouší ale nesmíte se nechat, právo je na vaší straně, pokud donesený olej splňuje specifikace výrobce auta tak nemůžou odmítnout ho tam nalít nebo vyhrožovat padnutím záruky atd
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
- Radovan
- Kontaktovat uživatele:
Vojto je to tak....
Přiznávám, že jsem "neodborník" asi jako většina národa a na to servisy "hřeší". Taky mám bohužel opakovaně vyzkoušený i přímo Opel servis udělá "úmyslný" kopance. Jako nejmenší co mi kdy provedli bylo i to, že mi naúčtovali 3 l kapalinu do ostřikovačů a já při přebírání mechanikovi říkám " a jak se to tam vešlo, když jsem to de n před servisem dolejval do plna?". Tak zblednul. Bylo toho postupně víc (např. za rozhýbání plovoucího třmenu LZ brzdy 735,- CZK) , tohle byla jen "kosmetická vada". Právě proto se ptám co a jak i s tím olejem. Rád si zaplatím za prvotřídní servis, což jsem se NAIVNĚ domníval, že v Opel servisu bude. Není to holt tak. Primární jsou vždy prachy a pak až možná zákazník.
Už jsem se ptal kámoše, jestli mi to vymění i s filtrem, alespoň servis pozná, že když jsou neúměrně drazí, tak ve finále nebudou mít kšeft žádný.
P.S. koukám na ten link s olejem cos dal a vidím tam komplet váhu i s obalem 4,6 kg za 5 l olej. On je olej na váhu o tolik míň než voda? Tj. cca -0,5 kg.
Přiznávám, že jsem "neodborník" asi jako většina národa a na to servisy "hřeší". Taky mám bohužel opakovaně vyzkoušený i přímo Opel servis udělá "úmyslný" kopance. Jako nejmenší co mi kdy provedli bylo i to, že mi naúčtovali 3 l kapalinu do ostřikovačů a já při přebírání mechanikovi říkám " a jak se to tam vešlo, když jsem to de n před servisem dolejval do plna?". Tak zblednul. Bylo toho postupně víc (např. za rozhýbání plovoucího třmenu LZ brzdy 735,- CZK) , tohle byla jen "kosmetická vada". Právě proto se ptám co a jak i s tím olejem. Rád si zaplatím za prvotřídní servis, což jsem se NAIVNĚ domníval, že v Opel servisu bude. Není to holt tak. Primární jsou vždy prachy a pak až možná zákazník.
Už jsem se ptal kámoše, jestli mi to vymění i s filtrem, alespoň servis pozná, že když jsou neúměrně drazí, tak ve finále nebudou mít kšeft žádný.
P.S. koukám na ten link s olejem cos dal a vidím tam komplet váhu i s obalem 4,6 kg za 5 l olej. On je olej na váhu o tolik míň než voda? Tj. cca -0,5 kg.
olej je lehčí než voda, proto ti v plolívce plavou mastný oka na povrchu
5 litrů oleje skutečně váží cca 4,5 kg
5 litrů oleje skutečně váží cca 4,5 kg
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Určite zober Mann filtre. Používam len tie a zatiaľ absolútne žiaden problém.Radovan píše:já technikovi říkal, "v tom máte započítánu i práci a počasí za rok ne"? Tak koukal. Díky za ujistění. Tohle bylo vloni, letos na ně.......
Astra H caravan,
r.v. 2006
Z19DTL (1,9CDTi, 74kW)
r.v. 2006
Z19DTL (1,9CDTi, 74kW)