Dobrý deň,
na začiatok sa chcem ospravedlniť za všetky nedostatky, ktoré urobím - je to moje prvé fórum, ešte neviem ako sa tu čo používa.
Auto: Zafira B, r.v.: 6/2013, 103kW
Ako predmet diskusie som uviedol "zobrazovanie hlásení" - mám na mysli, keď upozorní, že je málo kvapaliny v ostrekovačoch, alebo napíše "please refuel", pri nedostatku paliva.
Od kúpy vozidla sa tieto hlásenia zobrazili už niekoľkokrát. Všetko bolo v poriadku, nevenoval som preto tomu pozornosť. Lenže po čase sa okno hlásenia nezobrazovalo vycentrované na displeji, ale posunuté vľavo a dole. Ruku do ohňa by som dal za to, že úplne prvýkrát to bolo vycentrované (pamätám si to, pretože som sa tešil ako decko, že mi to oznamuje, že treba doplniť ostrekovače).
Hnevalo ma to stále, ale nebežal som s tým do servisu. Po nejakom čase na diaľnici mi počas jazdy vyplo budíky asi na 2 sekundy, klesli ručičky na nulu a hneď sa zase vrátili na aktuálnu rýchlosť. S autom netrhlo. Po tomto incidente som šiel do autorizovaného servisu Opel. Keď som mu opísal situáciu, napichli to na prístroj. Dáke 3 chybové kódy mu vypísalo. Stál som pri mechanikovi, čo veľmi jeho nadriadený nechcel (samotný mechanik bol v pohode, nerobilo mu to problém). Tie chybové kódy odstránil cez ten prístroj. Som sa pýtal, že to iba tak. vymazaním? Že hej, to sa tak robí. Aj tak objednali nový displej. Keď som už jazdil s novým displejom, tešil som sa, že sa mi minie palivo a zobrazí sa hlásenie. A zobrazilo sa - posunuté, tak ako predtým (ako na fotke).
V servise ma presviedčal príjimací technik, že to na každom aute tak zobrazuje. Už prestávam veriť aj sám sebe, že som to prvýkrát videl vycentrované.
Dnes som tankoval, ked mi už neukazovalo žiadny dojazd. Prešiel som 22 kilometrov a stále sa neaktualizoval dojazd- stále sú tam tie tri čiarky.
Nemôžem sa zbaviť pocitu, že to všetko so všetkým súvisí a niekde je tam problém.
Prosím poraďte
Nešlo mi sem pridať fotografiu, napísalo že nelze zistiť rozmery obrazku- priložil som link na album.
Martin
greenflyer@azet.sk
http://pokec.azet.sk/greenflyer/fotoalbumy/
Displej Zafira B - zobrazovanie hlásení
Displej Zafira B - zobrazovanie hlásení
Biela buchta :) (Zafira 1.8 103kW)
- Reklama
Re: Displej Zafira B - zobrazovanie hlásení
s tím zobrazováním je to myslím u všech GIDů stejně. Musel by si mít CID (barevnej), aby to bylo uprostřed. Viz
Vďaka za rýchlu odpoveď.
No ja teraz neviem, taký som bol presvedčený že to prvý raz bolo vycentrované....
Stále rozmýšľam nad tým, že či to tak chceli páni programátori v Opli v Nemecku. Mal som na škole programovanie a ked nejaký soft nebol robustne naprgramovaný, tak tieto posuny súradnicové to potom bolo bežné a vo Windowse potom okná zarovnávalo k nejakemu okraju. A tuto mám dojem, že je slabina v tom, že do ľavého dolného rohu displeja zarovnáva ten oranžový obldlžnik s napisom OK a nie celé okno hlásenia.
Včera som náhodou jedneho pana oslovil v astre, že ako to ukazuje jemu. Vravel ze ma dojem ze to ma v strede. Ma zase utvrdil v tej mojej malej pravde.
Možno nosím drevo do hory, ale asi napíšem aj do Nemecka mail, že či to tak chceli a keď mi odpišu že to tak má byť a nie je to iba slabina softveru budem spokojny
No ja teraz neviem, taký som bol presvedčený že to prvý raz bolo vycentrované....
Stále rozmýšľam nad tým, že či to tak chceli páni programátori v Opli v Nemecku. Mal som na škole programovanie a ked nejaký soft nebol robustne naprgramovaný, tak tieto posuny súradnicové to potom bolo bežné a vo Windowse potom okná zarovnávalo k nejakemu okraju. A tuto mám dojem, že je slabina v tom, že do ľavého dolného rohu displeja zarovnáva ten oranžový obldlžnik s napisom OK a nie celé okno hlásenia.
Včera som náhodou jedneho pana oslovil v astre, že ako to ukazuje jemu. Vravel ze ma dojem ze to ma v strede. Ma zase utvrdil v tej mojej malej pravde.
Možno nosím drevo do hory, ale asi napíšem aj do Nemecka mail, že či to tak chceli a keď mi odpišu že to tak má byť a nie je to iba slabina softveru budem spokojny
já sem hodně velkej puntičkář ale takovoudle blbost by mě nenapadlo řešit
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Myslim, ze si s tebou zahrava tvoja pamat. Mam tiez Zafiru leto 2013 a nebol by som schopny povedat, ci sa to zobrazovalo v strede, alebo na kraji, kazdopadne dnes mi vyskocilo okno a na 99.999% to takto zobrazovalo od nova.
Dojazd sa zvykne neprepocitat okamzite, ked nenatankujes plnu nadrz.
Dojazd sa zvykne neprepocitat okamzite, ked nenatankujes plnu nadrz.
No, asi sa ozaj zaoberam malichernostou, uz to nejdem riesit, aj dolezitejsie veci su na svete. Vdaka za vsetky reakcie!
PS: viete poradit, kde kupit zasuvku do kufra? nejaky kamenny obchod na trase Bratislava-Trencin najlepsie
Dakujem
PS: viete poradit, kde kupit zasuvku do kufra? nejaky kamenny obchod na trase Bratislava-Trencin najlepsie
Dakujem