Ja som volil GY ultraGrip 7+ 205/55 R16 91H a kupoval som ich na pneunet.cz za 2370kc, pri rozhodovani medzi R15 a R16 bolo hned jasno, kedze R15 nemam ani v technicaku (neviem ci mam tie vacsie brzdy) a auto som kupil s plechacmi R16. Na leto planujem kupit nove elektrony a tie povodne si necham len na zimu. Tieto gumy mi odporucalo aj najviac ludi.
Co sa tyka sirky 195 vs. 205 tak to by som si velmi rad vyskusal jazdu 2 totoznych autach za rovnakych podmienok. Ja si neviem predstavit tak hlboky sneh aby astra so 195 presla a s 205 nie, uz len preto ze samotna astra nie je svojou vyskou podvozku stavana na brodenie sa v snehu

.
Na rady od nejakeho neznameho pneuservisaka alebo automechanika sa vzdy vybodnem a radsej si precitam diskusie na forach tohto typu a testy renomovanych firiem ako su ADAC, pripadne pokecam s kamaratmi pri pivku. Svagor si kupil letne gumy podla odporucania servisu a po roku sli do "prec" pretoze ten hukot sa nedal zniest. Mne zas minule jeden "automechanik" z odtahovky tvrdil ze ked ma auto slabu baterku tak ma 0, opakujem slovom nula, voltov

!!! Dnesny styl vsetkych predajcov a servisov je len zarobit peniaze pri najmensej namahe, kde su tie casi ked kazdy automechanik vedel rozobrat a zlozit cely motor...