Opel Astra 1.6 16V 85kw/115k
Re: Opel Astra 1.6 16V 85kw/115k
Tak jsme astřulu přezuli na letní papuče, zimní papuče těm jsem dal dost zabrat.. jsou docela v haju ale snad to ještě vydrží. Jinak ještě geometrie ... byla rozhozená pravá strana jak předek tak zadek. Předpokládám, že by to mohlo mít vliv na ty vibrace a hluk. Uvidíme, vůle v napravách nejsou takže uvidíme až najedu nějaký ty kilometry
- Reklama
- sladas opc
- Kontaktovat uživatele:
zralok píše:Tak jsme astřulu přezuli na letní papuče, zimní papuče těm jsem dal dost zabrat.. jsou docela v haju ale snad to ještě vydrží. Jinak ještě geometrie ... byla rozhozená pravá strana jak předek tak zadek. Předpokládám, že by to mohlo mít vliv na ty vibrace a hluk. Uvidíme, vůle v napravách nejsou takže uvidíme až najedu nějaký ty kilometry
nevim co na zadni naprave mohlo byt rozhozeno kdyz je tam pevna naprava ktera se neda stelovat..
Opel Astra OPC
Tak jsem se poprvé potkal s vysokým rantlem (nikdy jsem to fakt neřešil bo jsem se všude vlezl) tento vyp***ný rantl se nachází Slatina -> Centrum, když se jede z kopce kde jsou 4 pruhy a na křižovatce, kde jsou hrboly tak se dáte do leva k albertu, u parkoviště je místo kde je silnice utopená kvůli nějaké prohlubni a když tam zaparkujete tak si hezky potuníte lízátko a i nárazník.. naštěstí se nic nestalo a nejde nic poznat ale v tu chvíli kdy se mi to stalo mě znalo celý Brno, protože jsem na tom místě vymyslel nový sprostý slova a byl o pár dB hlasitější... ach jo.. :/
čaute kluci,
tak astřule už bude mít 80tkm a zatím jsem měnil brzdove desky a odešla mi zapalovací lišta. Příští rok asi půjdou ven i kotouče.. Zajímalo by mě kolik km mě čeká než odejdou kosti stabilizatoru a spojka. A v kolika se dělájí rozvody? Mě přijde že ta zapalovací lišta je na astrách regulerní kurvítko...
PS: ty brzdy mě dost překvapily, protože jedna strana byla sjetá už na doraz ale druhá v pohodě nevím jak si to mam vysvětlit.. neříkám že jezdím jak santa s dárečky ale že bych někde držel brzdu 10 km v tahu to se říct taky nedá.. snažím se furt brzdit motorem.. v kolika jste měnily brzdy vy?
tak astřule už bude mít 80tkm a zatím jsem měnil brzdove desky a odešla mi zapalovací lišta. Příští rok asi půjdou ven i kotouče.. Zajímalo by mě kolik km mě čeká než odejdou kosti stabilizatoru a spojka. A v kolika se dělájí rozvody? Mě přijde že ta zapalovací lišta je na astrách regulerní kurvítko...
PS: ty brzdy mě dost překvapily, protože jedna strana byla sjetá už na doraz ale druhá v pohodě nevím jak si to mam vysvětlit.. neříkám že jezdím jak santa s dárečky ale že bych někde držel brzdu 10 km v tahu to se říct taky nedá.. snažím se furt brzdit motorem.. v kolika jste měnily brzdy vy?
Čau, přední kotouče a desky měnil ještě první majitel v 60.000. Teď mají dalších 70.000 km a jsou úplně v pohodě. Zadní desky a kotouče vydržely celkem 130.000 km a to ještě nebyly v úplně "havarijním stavu". Taky jezdím jak s autobusem, škoda, že tam není motorovka
Cosmo, Z16XER, 85 kW, 2009, sedan, polokůže, tempomat, vyhřívané sedačky
nazdar hoši, som sám alebo aj vám auto vibruje okolo 2700 otáčok. Najviac to je cítiť na 5ke čiže tesne nad 90km/h
Opel Astra H, r.v. 2008, 1.6 85kw (Z16XER)
Je to tu mockrát, dělá to všem Z16XER. Kvůli vačkám.
Tak proběhla výměna spínače svetěl zpátečky (to je ten, který je našroubovaný v díře pro dolívání oleje do převodovky). Spotřeba už mi taky klesla z 7,3 na 7,0 a kdybych jezdil trošku na spotřebu tak si myslím že pod 7 litrů dostanu. A příští rok mě čeká výměna rozvodů,kladek a zvažuji že to vezmu i s pumpou. V servise mi řekli že tam kontrolují vůli, ale nechci riskovat, že se to někdy v půlce dalšího termínu na rozvody rozesere. Zatím máme s astřulkou najeto 97 tisíc km během 6 let. Doufám, že se jí bude dařit nadále tak dobře jako doteď