chip
Re: chip
Je nejake riziko ak si chipnem moj motor z 92kW na 1110kW? Teda zo 125hp na 150hp. Pocitim nejaky rozdiel v dynamike ci to nema zmysel chipovat?
Ide mi hlavne o to, ze ti mechanici co to robia vobec nepisu o rizikach co sa moze stat ci bude viac namahane turbo vstreky spojka a co ja viem co.. Teda moze sa poskodit motor tymto zasahom alebo nejak viac opotrebovavat??.. Dikes!
Ide mi hlavne o to, ze ti mechanici co to robia vobec nepisu o rizikach co sa moze stat ci bude viac namahane turbo vstreky spojka a co ja viem co.. Teda moze sa poskodit motor tymto zasahom alebo nejak viac opotrebovavat??.. Dikes!
- Reklama
Ahoj, Nevim u jaké firmy budeš chipovat reference atd... Jináč každý motor je z výroby poddimenzovany, automobilky pouštějí do světa stejné auta s různým výkonem,ten rozdíl je většinou premapovana Řj. tzn. vyšší tlak Turba a vstřiků, a to samé dělají kvalitní chiptunig firmy.
K výkonu: to zvýšení výkonu o ca 20 % bude v normě a nebal bych se toho, výkon pocítíš samozřejmě při akceleraci výhodné pro rychlejší dosažení požadovaného převodového stupně.
Nevýhody:každé používání auta a to i bez chipu zkracuje životnost všech dílů auta,nezáleží tak na výkonu,ale způsobu jak se k autu chováš a pravidelně servisuješ. Pokud budeš autu nakládat za studena nebo podtáčet popr.tankování nekvalitní nafty bez aditiv odděláš si plecháče i bez chipu.
Pokud už budu mít.naj.např.120tis a víc tak už nejsou komponenty nové (turbo,setrvak apod.)je snadné říct že chip mi ničí auto jezdíš s ním jako prase a všechny ty komponenty které odcházejí,by odešli i bez chipu.
Na závěr pokud se rozhodnete chipovat vyberte si firmu která má jen dobré reference.
K výkonu: to zvýšení výkonu o ca 20 % bude v normě a nebal bych se toho, výkon pocítíš samozřejmě při akceleraci výhodné pro rychlejší dosažení požadovaného převodového stupně.
Nevýhody:každé používání auta a to i bez chipu zkracuje životnost všech dílů auta,nezáleží tak na výkonu,ale způsobu jak se k autu chováš a pravidelně servisuješ. Pokud budeš autu nakládat za studena nebo podtáčet popr.tankování nekvalitní nafty bez aditiv odděláš si plecháče i bez chipu.
Pokud už budu mít.naj.např.120tis a víc tak už nejsou komponenty nové (turbo,setrvak apod.)je snadné říct že chip mi ničí auto jezdíš s ním jako prase a všechny ty komponenty které odcházejí,by odešli i bez chipu.
Na závěr pokud se rozhodnete chipovat vyberte si firmu která má jen dobré reference.
Astra H 2006 Z19DT chip 106kw-340nm, bez DPF
S pomocí tohoto fóra dodělán tempomat,PP,ovladače na volantu atd..
OP-COM
S pomocí tohoto fóra dodělán tempomat,PP,ovladače na volantu atd..
OP-COM
- Oťas
- Kontaktovat uživatele:
To je sice hezký, ale taky má jiný (pevnější) komponenty.....zase jinak dimenzovaný.milanick píše:. pocul si o Z19dtr ??
je to 1,9 s bi turbom a ma 180PS
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
jendaland -->> dikes za info..
falconik píše:milanick
350nm od kdy??? vyroba je 320nm
setrvak je koncipovany z vyroby na max 400nm nekdo to tu nekdo psal
nechtel bych videt tu kourovou clonu kdyz tomu nalozis, ale vydel bych to asi cca takhle
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... fXdoUhIEmI
cas 0:40
a asi uz mas auto bez DPF nebo jsi mel stesti a mel jsi kus bez dpf z vyroby
jojo z tuznigu jsem nastesti uz vyrostl, bohuzel drive nebo pozdeji se to projevi na prevodovce a napravach, kamos ma multivana T5 s cca 200PS no a uz delal poloosy, prevodovku a jine co dostava za usi tim tuznigem
ale at slouzi
Mám též nachipováno, ale astra si bohužel moc nezahulí.
Ono je to poměrně výhoda, když ti auto zahulí, protoe sám se dnes setkávám s blbam, kteří se mi nalepí na prdel a chtějí závodit.
Jenou jsem měl půjčené od kamaráda seat toledo 1.9 TDI základ 81kw, byly vyměněné vstřiky za sprinty, větší intercooler, hibridní turbo, chip a auto mělo 160kw. Když se na mě opět přilepil nějaký blbec nechal jsem padnout otáčky a šlápnul mu naplno aby se vyvalil oblak dýmu. Blb nebyl vidět a přestal se lepit a držel si rozestup.
[url=http://forum.cars.cz/opel-astra-h/viewtopic.php?f=38&t=4853]
kdo si myslí, že by mělo auto hulit, ten by to měl povinně dejchat, aby z toho vyrostl
Zdarec, potřeboval bych poradit. Mam Astru h caravan 1,9cdti, 74kw r.v. 2006. motor Z19DT, najeto 200tis km. Zajímal by mě chip motoru o kolik sedá přidat výkon motoru samozřejmě rozumě. Díky za rady a postřehy.
Leonardis: Mechanicky identicky motor jako 88kW verze.
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewt ... 062#p11100
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewt ... 062#p11100
Opel Astra H hatchback 1.6 Twinport 77kw
Opel Astra J Sports Tourer 2.0 CDTI BiTurbo 143kW (ex)
Opel Astra H Caravan 1.9 CDTI Cosmo 88kW (ex)
Opel Astra J Sports Tourer 2.0 CDTI BiTurbo 143kW (ex)
Opel Astra H Caravan 1.9 CDTI Cosmo 88kW (ex)