LED pro denní svícení

Od klimatizace až po xenony
Odpovědět
Uživatelský avatar
Gord
Příspěvky: 692
Registrován: 07 pro 2008, 10:15
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: LED pro denní svícení

Příspěvek od Gord » 30 říj 2009, 10:10

Mě se ty ledky válcovitý ledky na nárazníkách vůbec nelíbí třeba :)
už není

Reklama
 

Uživatelský avatar
corsaczek
Příspěvky: 2416
Registrován: 16 říj 2008, 10:45
Bydliště: město piva

Re: LED pro denní svícení

Příspěvek od corsaczek » 30 říj 2009, 18:18

milosh píše:Osobne nechapu "lidi" co s dennim svicenim s tema ledkama jezdi i ted kdy je sero celej den a oni to pustej uz rano treba v 6 kdy je skoro tma a jiny svetla jim nesviti, to taky neni moc osetrene, kdyz pominu ze oni toho asi moc nevidi pred sebou, prtecejen to nesviti jako halogen :shock:
Proč? Jsou přece kůůůl :lol:

Mazety
Příspěvky: 558
Registrován: 04 kvě 2008, 22:23
Bydliště: Praha

Re: LED pro denní svícení

Příspěvek od Mazety » 31 říj 2009, 19:24

nejen že ty oválný jsou hnusný, ale dokonce u spousty aut nesprávně namontovaný, mimo předepsaný rozměry, na STKčku to časem poznaj
aby řeč nestála tak se zase po dlouhý době pochlubím :geek: :mrgreen: :oops:
http://img405.imageshack.us/i/drl.jpg/
EX Opel Astra H caravan

Uživatelský avatar
PB-TIGER
Příspěvky: 24
Registrován: 23 srp 2009, 12:26
Bydliště: Povazska Bystrica

Re: LED pro denní svícení

Příspěvek od PB-TIGER » 06 lis 2009, 12:35

x-father píše:No tak jedna vec je, jestli jsou vubec homologovane a druha vec je k cemu jsou urcene, tedy k jakemu sviceni a na jaky druh svetla.

To ze maji E homologaci je hezke, ale kdyz nejou urcene k dennimu sviceni, tak je to prd platne.

U denniho sviceni musi byt tusim homologace E11 a dela pismena LR, ktera urcuji, ze jde o svetla pro denni sviceni. Pokud by meli fungovat ty LEDky se ztlumenym svetlem jako u Audi v noci jako obrysovky, tak by tam mel byt jeste nejaky znak u toho LR, ze je to i obrysovka.

Stejne tak tam musi byt nekde poznacene, jaky zdroj svetla je urceny do potkavacich. Sice maji cocku, ale to nutne neznamena, ze jsou urcene pro xenon. Napriklad Roomster ma i projektorove svetlomety s cockou, ktere jsou halogenove, tedy maji obycejnou zarovku.

Svetlomet muze byt homologovany pro halogen (CH), nebo xenon (CD)a nebo i pro oba zdroje svetla (CHD, HDC, bo jak to pisou) , coz by bylo fajn, protoze by si clovek moh sviti zarovkou v cocce a pripadne po dodelani regulace naklonu a ostriku vrazit do stejneho svetlometu xenon.


Takze som patral viac a pytal som sa na tieto veci co si spominal.
Toto je odpoved, ktoru som dostal od predajcu:
"Žádná jiná homologace není vyražena /iba homologizacia typu E/ a světla nejsou přímo určena na denní svícení. Pásek svítí místo parkovacího světla. Výrobce nedoporučuje osazení xenony, i když je tam většina zákazníků montuje."

Uživatelský avatar
x-father
Příspěvky: 1457
Registrován: 05 kvě 2008, 21:12
Kontaktovat uživatele:

Re: LED pro denní svícení

Příspěvek od x-father » 06 lis 2009, 14:29

Vzhledem k tomu jak mlzi, tak to zrejme potrebne homologace nema :-(

Uživatelský avatar
PB-TIGER
Příspěvky: 24
Registrován: 23 srp 2009, 12:26
Bydliště: Povazska Bystrica

Re: LED pro denní svícení

Příspěvek od PB-TIGER » 26 lis 2009, 11:23

Tuna je link na spominane svetla uz namontovane...vyzera celkom fajn...

http://www.youtube.com/watch?v=2DlRLLT-sRE

Uživatelský avatar
PB-TIGER
Příspěvky: 24
Registrován: 23 srp 2009, 12:26
Bydliště: Povazska Bystrica

Re: LED pro denní svícení

Příspěvek od PB-TIGER » 09 pro 2009, 13:52

Nedaju mi tie DayLine svetla spavat :)) Tu su este nejake foto, len ma trocha zarazil ten obrazok kde je svetlo odfotene z vnutra...nejako vela kablikov tam je...nebude treba nejake "specialne" zapojenie???

http://shop.dectane.de/product_info.php ... hrome.html

Uživatelský avatar
CandyX
Příspěvky: 302
Registrován: 03 zář 2008, 21:30

Re: LED pro denní svícení

Příspěvek od CandyX » 28 pro 2009, 16:17

par relevantnych info sa da najst na: http://www.astra-h-forum.de/viewtopic.p ... &start=300

zhrnul by som to asi ze:

jeden borec "draq" je max nespokojny: svetla mu prisli uz s vypalenymi led-kami a tiez sa mu tam len velmi tazko (musel nieco obrusovat) podarilo zapojit motorceky na regulaciu sklonu svetiel. Prispevok koncil niecim ako "svetla su z taiwanu a tam by mali aj ostat"

druhy kompel "joschi90" je naopak very happy: prisli mu uz aj s motorcekmi, vsetko mu sedi, riesil problem akurat s nejakymi odpormi na led parkovackach a led blinkroch (udajne ich iba odpojil a riadiaca mu svetla uz nevypinala) Tiez pise ze nastavovanie svetiel sa robi tromi srobmi na zadnej strane svetiel, teda vynikajuco z podblatnika(

Iny chalan "mactom" pise: haben leuchteten die LED leisten ständig.Normalerweise brauch man dafür noch ein Modul.Einfach den Widerstand an Grau(Standlicht) und Schwarz(Zündungsplus) anschließen und sie leuchten immer.Dadurch kann man sich das Modul sparen. - ak mu dobre rozumiem tak pise o zapojeni ak clovek chce aby "denne"LED svietili hned po zapnuti zapalovania.

Myslim ze vsetci tam spominaju ze sa vo vnutri zahmlievaju a svietivost stretavaciek prirovnavaju ku Golfu I. O ich svetelnych kuzeloch nieco napovie aj: http://www.youtube.com/watch?v=xlsgbcjA ... re=related - ale jako vsetko ostatne vyzera az moc dobre
Astra GTC 1,6 turbo / EDS-Motorsport 235PS/330Nm, 2.5"Downpipe, AMA intercooler & catback exhaust, Bailey blow-off, Walbro Benzinpumpe, Quaife LSD, Eibach Pro kit, Whiteline RARB, EBC groove discs + cooling ducts

Uživatelský avatar
sladas opc
Příspěvky: 1762
Registrován: 08 kvě 2008, 09:40
Kontaktovat uživatele:

Re: LED pro denní svícení

Příspěvek od sladas opc » 28 pro 2009, 16:51

souhlasim s tim ze ty svetla by meli zustat v taiwanu jelikoz malo kdy tam jdou moturky na stelovani vysky to je pak problem na STK a ne zrovna malej,pak je tu dalsi vec ze podobne svetla jsem mel na corse angel eyes a svitivost doslova na nic a ty krouzky prestali casem svitit nic dobreho proste proto uz vim ze tyhle svetla stoji vazne za nic a na astru bych je v zivote nedal a nedam...vyjimka by byla pokud bych je sehnal od znacky jako je HELLA nebo nejaka dobra znacka na kterou je spoleh...
Opel Astra OPC

dimi

Re: LED pro denní svícení

Příspěvek od dimi » 28 pro 2009, 17:38

Taky jsem dělal pokusy se světlama a rozhodně jen Hella. Angels Eyes svítí blbě se žárovkou, s xenony to ujde, ale kvalita materialu hrozná. Po půl roce prasklinky plastů a ošuntělost. Světla na denní svícení jsem měl za 1000Kč (nebyla homologace i když prodejce tvrdil, že jsou schválená ne d.s.). Prodáno a dány světla s homologací za 2000Kč. Nějaká čína. Světlo mělo zvlášt modul s chladičem a konektor který tento modul spojoval se světlem se rozpadl již po roce (neopravitelný a nešlo nahradit). Auto prodáno a ted na Háčko jedině Hella denní svícení.

Odpovědět