led denne svietenie /PROBLEM/
led denne svietenie /PROBLEM/
Ahojte oplaci mam problem led dennym svietenim! dnes som namontoval ledky a podla navodu som ich zapojil: cierny na parkovacku a cerveny na +napajanie! ked auto nenastartujem tak vsetko funguje zapnem parkovacky ledky zhasnu! ale ako nahle nastartujem a prepnem parkovacky tak ledky zhasnu tak na 5sek. a rosvietia sa ale tak o 40% slabsie cim to moze byt???? DIIIK!
- Reklama
- syncek5
Re: led denne svietenie /PROBLEM/
funkcia tvojich LED svetiel sa mi zdá správna...
aj mne to tak funguje, keď mám vypnuté svetlá (parkovačky, stretávačky - čiže prepínač v polohe "0") tak LED denné svietenie svieti plným jasom, vo funkcii LED denné svietenie...
a keď idú parkovačky, tak LED sa prepnú do tlmeného režimu (menej ako polovičná svietivosť) a sú vo funkcii obrysových svetiel... vtedy nemôžu svietiť naplno, porušovalo by to predpisy, lebo nemôžeš mať pustené normálne svetlá a k tomu LED na plné pecky...
celé dorábané LED denné svietenie má ale veľkú nevýhodu, lebo tak jazdia maníci aj keď je šero, alebo hmla... v predu mu to pekne svieti, ale vzadu úplná tma... nedávno som si takéhoto paka všimol pri krajnici, keby som nesvietil normálnymi stretávacími, tak by som ho možno uvidel až pri náraze... preto už dlhšie uvažujem, ako si aj na svojom spraviť do zadných svetiel pár LED diód ako obrysové svetlá v čase keď používam LED denné svietenie...
aj mne to tak funguje, keď mám vypnuté svetlá (parkovačky, stretávačky - čiže prepínač v polohe "0") tak LED denné svietenie svieti plným jasom, vo funkcii LED denné svietenie...
a keď idú parkovačky, tak LED sa prepnú do tlmeného režimu (menej ako polovičná svietivosť) a sú vo funkcii obrysových svetiel... vtedy nemôžu svietiť naplno, porušovalo by to predpisy, lebo nemôžeš mať pustené normálne svetlá a k tomu LED na plné pecky...
celé dorábané LED denné svietenie má ale veľkú nevýhodu, lebo tak jazdia maníci aj keď je šero, alebo hmla... v predu mu to pekne svieti, ale vzadu úplná tma... nedávno som si takéhoto paka všimol pri krajnici, keby som nesvietil normálnymi stretávacími, tak by som ho možno uvidel až pri náraze... preto už dlhšie uvažujem, ako si aj na svojom spraviť do zadných svetiel pár LED diód ako obrysové svetlá v čase keď používam LED denné svietenie...
Astra H Station Wagon 1.9 CDTI (Z19DTJ 88kW) 2005 Blueberry Gloria
mne by to nevadilo! ale vyhlaska hovory jasne: pri zapnuti parkovacich-obrysovych svetiel led denne svietenie musi ZHASNUT!
- mazzi
- Kontaktovat uživatele:
raduz61: overil by som si čo si napísal, lebo sa mi niečo marí, že sa minulého roku trochu zmenila legislatíva, ale nie som si istý.
Opel Astra GTC 1.8 2006 103 kW powered by LPG
OP-COM
OP-COM
však to je v pořádku, při potkávačkách to plní funkci světel obrysových
power2:- tym padom ako by mi svietili 4 parkovacky? tak to neviem ci by to preslo keby ma zastaili čerti
- syncek5
myslím, že power2 to napísal správne... v čase keď LED DRL neplnia funkciu denných svetiel a teda máš zapnuté obrysové svetlá (ľudovo parkovačky), denné svetlá musia byť zhasnuté... lenže tým, že sa zníži intenzita ich svitu, zmenia sa z denných svietidiel na doplnkové obrysové svetlá, ktoré môžu na aute byť namontované... mne to tak svieti už dva roky a nikdy ma policia nezastavila z tohoto dôvodu a to ma už pár krát kontrolovali...
Astra H Station Wagon 1.9 CDTI (Z19DTJ 88kW) 2005 Blueberry Gloria
ano budeš to mat ako 4 parkovačky ja mam tiež led denne svietenie ale mne stale zhasne ked su zapnute nejake svetla. ale ak ti led denne svitenie plni aj funkciu parkovačiek tak už by ti nemali svietit parkovačky vo svetlach.raduz61 píše:power2:- tym padom ako by mi svietili 4 parkovacky? tak to neviem ci by to preslo keby ma zastaili čerti
opel zafira 1.9cdti
problem vyrieseny cez relatko. dakujem vsetkym
Já bych jenom doplnil, že já to mám také tak. Když jsem psal dotaz distributorovi, od kterého jsem světla kupoval, bylo mi sděleno, že je mám zapojené správně, že je to tak zamýšleno a při této funkčnosti plně homologováno.
Také jsem uvažoval o relátku, také jsem měl pochybnosti, ale nedávné absolvování STK bez jakéhokoli problému mne utvrdilo, že to dál nebudu řešit.
Také jsem uvažoval o relátku, také jsem měl pochybnosti, ale nedávné absolvování STK bez jakéhokoli problému mne utvrdilo, že to dál nebudu řešit.