el. stahování oken - porucha
Re: el. stahování oken - porucha
hm tak to abych zhaněl další ovladání a to co jsem koupil zase prodal
Opel astra H cdti 1,7 92kw kombi r.v 2008 Z17DTR ,Opel astra h twin top 1.8 103 kw 2006
- Reklama
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Být tebou, tak to nejdříve zkusím s někým vyměnit, aby si to měl na beton... nějak se mi to nezdá, že by se to automaticky nepovolilo, když tam ta pojistka dětská není...
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
asi nebudu mít z kym vyzkoušet nějak mě nenapadá jak postupovat dál právě že ani nejsou podsvicene ty spínače vzadu, jak by tam nešel proud a nemyslím si že by byla porucha třeba v káblech to by aspon jedno okno šlo stahovat ale obě ?to je divne jinak frydexi diky za ty fotky regulatoru dneska jsem natahl perko a jupí problem vyřešen šlape jak hodinky .
Opel astra H cdti 1,7 92kw kombi r.v 2008 Z17DTR ,Opel astra h twin top 1.8 103 kw 2006
Ahojte borci,
Hledal jsem všude, ale nikde jsem nic nenašel. Dnes se manželce stalo, že stáhla okýnka, ale když je chtěla zvednout, tak vyjelo už jen u spolujezdce. Při zvedání jen ve dveřích cvakne relátko a nic. Nefunguje to ani tlačítkem, ani přes klíček. Vytáhl jsem tedy celou stahovačku a oddělal z ní motor. Když jsem ho zkoušel, tak někdy šel, někdy jen seplo relé, ale motor se nepohnul a relé zase hned vyplo, někdy vůbec nic. Rozdělal jsem tedy celý motorek a zjistil, že má odměřování otáček (asi, aby poznal, že je na dorazu). Myslím si, že je problém právě v tomto odměřování a že budu muset sehnat nový motor. Nebo napadá někoho něco, jak to opravit? Setkal se už s tímto někdo? Díky za info.
Hledal jsem všude, ale nikde jsem nic nenašel. Dnes se manželce stalo, že stáhla okýnka, ale když je chtěla zvednout, tak vyjelo už jen u spolujezdce. Při zvedání jen ve dveřích cvakne relátko a nic. Nefunguje to ani tlačítkem, ani přes klíček. Vytáhl jsem tedy celou stahovačku a oddělal z ní motor. Když jsem ho zkoušel, tak někdy šel, někdy jen seplo relé, ale motor se nepohnul a relé zase hned vyplo, někdy vůbec nic. Rozdělal jsem tedy celý motorek a zjistil, že má odměřování otáček (asi, aby poznal, že je na dorazu). Myslím si, že je problém právě v tomto odměřování a že budu muset sehnat nový motor. Nebo napadá někoho něco, jak to opravit? Setkal se už s tímto někdo? Díky za info.
Astra H kombi, 2007, 1.6 16v, 77kW, Z16XEP
Vyzkoušej (proměř) zda Ti jde signál -okno nahoru (napájení +12V po zapnutí klíčku zapalování) na motorek okna spolujezdce při stisknutí spínače u řidiče nebo spolujezdce. U motorku spolujezdce je to přívod na motorku Pin 2 žluto-zelený vodič. (nebo Pin 3 signál okno dolů - žluto-hnědý vodič) Signál od spínače řidiče jde na motorek spolujezdce přes spínač u spolujezdce. Signál (napájení) by se měl naměřit po sepnutí spínače u spolujezdce nebo u řidiče. Dále zkontroluj ukostření motorku Pin 4 -hnědý vodič. Pouze nevím, jaké relé jsi kontroloval, v ovládacím panelu dveří je pouze spínač.orsini píše:Ahojte borci,
Oprava špatně jsem přečetl okno u spolujezdce.
U okna řidiče je to pro signál okno nahoru Pin 2 bílo-zelený vodič a signál okno dolů Pin 3 šedý vodič.
Naposledy upravil(a) Stan. dne 30 srp 2018, 19:31, celkem upraveno 1 x.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
Tak už mám opraveno. Koupil jsem na vrakáči nový motorek a je po problému. Skutečně byl špatný motorek, když jsem ho zkoušel, tak fungoval, ale nesměl se zastavit v určité poloze,protože v jedné poloze nereagoval. Musel jsem kousek pootočit opačným směrem (elektricky) a pak už jel zase dál. Skutečně mi z toho vyplývá, že to bylo tím odměřováním.
Jinak to relátko jsem myslel to, které je ukryto uvnitř motoru a přepíná směr stahování.
Když jsem tady hledal, čím to mohlo být, tak jsem nabyl dojmu, že jsem asi jediný, komu kdy odešel motor stahování oken
Každopádně oplu zdar
Jinak to relátko jsem myslel to, které je ukryto uvnitř motoru a přepíná směr stahování.
Když jsem tady hledal, čím to mohlo být, tak jsem nabyl dojmu, že jsem asi jediný, komu kdy odešel motor stahování oken
Každopádně oplu zdar
Astra H kombi, 2007, 1.6 16v, 77kW, Z16XEP