el. stahování oken - porucha

Od klimatizace až po xenony
ricmund

Re: el. stahování oken - porucha

Příspěvek od ricmund » 30 lis 2013, 10:00

hm tak to abych zhaněl další ovladání a to co jsem koupil zase prodal
Opel astra H cdti 1,7 92kw kombi r.v 2008 Z17DTR ,Opel astra h twin top 1.8 103 kw 2006

Reklama

Frydex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 30 lis 2013, 21:19

Být tebou, tak to nejdříve zkusím s někým vyměnit, aby si to měl na beton... nějak se mi to nezdá, že by se to automaticky nepovolilo, když tam ta pojistka dětská není... :?:
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...." Obrázek

ricmund

Příspěvek od ricmund » 30 lis 2013, 23:41

asi nebudu mít z kym vyzkoušet nějak mě nenapadá jak postupovat dál právě že ani nejsou podsvicene ty spínače vzadu, jak by tam nešel proud a nemyslím si že by byla porucha třeba v káblech to by aspon jedno okno šlo stahovat ale obě ?to je divne jinak frydexi diky za ty fotky regulatoru dneska jsem natahl perko a jupí problem vyřešen šlape jak hodinky .
Opel astra H cdti 1,7 92kw kombi r.v 2008 Z17DTR ,Opel astra h twin top 1.8 103 kw 2006

orsini

Příspěvek od orsini » 29 srp 2018, 21:20

Ahojte borci,
Hledal jsem všude, ale nikde jsem nic nenašel. Dnes se manželce stalo, že stáhla okýnka, ale když je chtěla zvednout, tak vyjelo už jen u spolujezdce. Při zvedání jen ve dveřích cvakne relátko a nic. Nefunguje to ani tlačítkem, ani přes klíček. Vytáhl jsem tedy celou stahovačku a oddělal z ní motor. Když jsem ho zkoušel, tak někdy šel, někdy jen seplo relé, ale motor se nepohnul a relé zase hned vyplo, někdy vůbec nic. Rozdělal jsem tedy celý motorek a zjistil, že má odměřování otáček (asi, aby poznal, že je na dorazu). Myslím si, že je problém právě v tomto odměřování a že budu muset sehnat nový motor. Nebo napadá někoho něco, jak to opravit? Setkal se už s tímto někdo? Díky za info.
Astra H kombi, 2007, 1.6 16v, 77kW, Z16XEP

Stan.

Příspěvek od Stan. » 30 srp 2018, 18:54

orsini píše:Ahojte borci,
Hledal jsem všude, ale nikde jsem nic nenašel. Dnes se manželce stalo, že stáhla okýnka, ale když je chtěla zvednout, tak vyjelo už jen u spolujezdce. Při zvedání jen ve dveřích cvakne relátko a nic. Nefunguje to ani tlačítkem, ani přes klíček. Vytáhl jsem tedy celou stahovačku a oddělal z ní motor. Když jsem ho zkoušel, tak někdy šel, někdy jen seplo relé, ale motor se nepohnul a relé zase hned vyplo, někdy vůbec nic. Rozdělal jsem tedy celý motorek a zjistil, že má odměřování otáček (asi, aby poznal, že je na dorazu). Myslím si, že je problém právě v tomto odměřování a že budu muset sehnat nový motor. Nebo napadá někoho něco, jak to opravit? Setkal se už s tímto někdo? Díky za info.
Vyzkoušej (proměř) zda Ti jde signál -okno nahoru (napájení +12V po zapnutí klíčku zapalování) na motorek okna spolujezdce při stisknutí spínače u řidiče nebo spolujezdce. U motorku spolujezdce je to přívod na motorku Pin 2 žluto-zelený vodič. (nebo Pin 3 signál okno dolů - žluto-hnědý vodič) Signál od spínače řidiče jde na motorek spolujezdce přes spínač u spolujezdce. Signál (napájení) by se měl naměřit po sepnutí spínače u spolujezdce nebo u řidiče. Dále zkontroluj ukostření motorku Pin 4 -hnědý vodič. Pouze nevím, jaké relé jsi kontroloval, v ovládacím panelu dveří je pouze spínač.
Oprava špatně jsem přečetl okno u spolujezdce.
U okna řidiče je to pro signál okno nahoru Pin 2 bílo-zelený vodič a signál okno dolů Pin 3 šedý vodič.
Naposledy upravil(a) Stan. dne 30 srp 2018, 19:31, celkem upraveno 1 x.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993

orsini

Příspěvek od orsini » 30 srp 2018, 19:26

Tak už mám opraveno. Koupil jsem na vrakáči nový motorek a je po problému. Skutečně byl špatný motorek, když jsem ho zkoušel, tak fungoval, ale nesměl se zastavit v určité poloze,protože v jedné poloze nereagoval. Musel jsem kousek pootočit opačným směrem (elektricky) a pak už jel zase dál. Skutečně mi z toho vyplývá, že to bylo tím odměřováním.
Jinak to relátko jsem myslel to, které je ukryto uvnitř motoru a přepíná směr stahování.
Když jsem tady hledal, čím to mohlo být, tak jsem nabyl dojmu, že jsem asi jediný, komu kdy odešel motor stahování oken :evil: :evil: :evil:
Každopádně oplu zdar 8-)
Astra H kombi, 2007, 1.6 16v, 77kW, Z16XEP

Odpovědět