dokončil jsem vývoj a výrobu první série MVK a může se začít instalovat

. Aktuálně mám hotovu verzi VCU-01 (VCU je anglické označení pro MVK), která ke své činnosti vyžaduje přítomnost MKJ. Později vznikne i verze VCU-02, která bude fungovat samostatně bez MKJ.

- Finální podoba modulu MVK-01
Ve výrobě jsou ještě napájecí zdroje pro Raspberry Pi – hotové budou do dvou týdnů. Nyní doplňuji FW v MKJ pro pohodlnější ovládání MVK. Takže, kdo má zájem, má možnost

. Jak jsem psal, instalace MVK nebude zcela triviální záležitostí, ale věřím, že někteří zájemci to zvládnou sami a kdo se nebude cítit, bude mít možnost u RomanaK.
Popis zapojení konektorů MVK najdete
> zde v PDF <.
Pro srovnání jsem vyfotil dva typy dálkových ovladačů pro Raspberry Pi – MCE PC Remote Control versus PremiumCord (PC Remote Control with Mouse for Windows Media Center Player). Je vidět že PremiumCord je sice o málo menší, ale funkčně je MCE PC Remote Control jednoznačně lepší (mnohem lepší citlivost IR přijímače a lepší podpora ze strany OpenELEC).

- DO MCE PC Remote Control versus PremiumCord
A ještě jedna informace na závěr: z 12,0 V napájení má sestava MVK + Raspberry Pi s mým napájecím zdrojem
odběr 270 mA (tj. příkon cca. 3,2 W); k Raspberry byla připojená USB FLASHka ze které se přehrával film.
A ve stavu spánku má sestava MVK + Raspberry Pi odběr 0,8 mA.