NÁVOD: Čištění AGR(EGR) ventilu
Re: NÁVOD: Čištění AGR(EGR) ventilu
Je to OT, ale řekl bych, že saze jsou povětšinu z uhlíku a při vypalování DPF se uhlík "spálí" na neškodné CO2.
K tomu blábolu že je jedno jestli bude v plicích velká saze nebo mála jen tolik, že velké saze (ze starých aut-dejme tomu AVIA) škodí o dost méně-nedostanou se tak daleko jako mikrosaze vznikající při spalování v moderních CR motorech..ta malá svině se dostane hlouběji do plic a tam už zůstane a působí jako karcinogen.
K tomu blábolu že je jedno jestli bude v plicích velká saze nebo mála jen tolik, že velké saze (ze starých aut-dejme tomu AVIA) škodí o dost méně-nedostanou se tak daleko jako mikrosaze vznikající při spalování v moderních CR motorech..ta malá svině se dostane hlouběji do plic a tam už zůstane a působí jako karcinogen.
- Reklama
- Georgeisin
No já tu chemickou podstatu nemůžu nikde najít. Poslal jsem dotaz na akademiky na VŠCHT, resp. na kamarádku, tak uvidíme, jestli se k romu nějak relevantně vyjádří. Pak dám vědět.
Astra H Caravan 2008 1.7 CDTI 74 KW chip 89 KW
takze po chybe 04005A a po vyčisteni EGR som vyblikal chybu 190175 ako som uz pisal, a po kazdom zohriati motora sa mi rozsvietila kontrolka auto s klucom - zafira netahala ako ma, - prezrel som hadicky, čidla okolo DPF vsetko bolo OK, a po mechanickom vycisteni filtra pevnych castic sa konecne zafira regenerovala, taha ako to ma byt - kontrolka sa nerozsvecuje cize chybu nepise, zaujimave je ze najprv znacila chybu EGR a ked EGR bol OK potom chybu DPF filtr.
len som chcel uviest ako to dopadlo - mozno valakomu to pomoze
len som chcel uviest ako to dopadlo - mozno valakomu to pomoze
RE falconik: je skvělé, že osobně máš možnost srovnání dvou vozů. Ostatně by mě také zajímalo, zda ten restriktor má nějakou větší funkci na našich vozech. Jednou ty saze v motoru jsou a jak daleko z výfuku doputují a v jaké podobě je otázkou zda to nějaký plíšek ovlivní nebo potrubí ucpe docela.
http://www.auto.cz/dieselova-pro-proti- ... stic-66797
http://www.auto.cz/dieselova-pro-proti- ... stic-66797
Tak provedeno opiskovani starych egr a ted uz muzou jit s klidem papa....
Rada vsem kdo ho budou cistit, po vycisteni ho zalijte benzinem nebo necim co nezpusobuje korozi a pokud to tece tak je papa..... je jedno odkud ho zalejete komory jsou propojene
Menil jsem egry pac auta netahla jak mela a obcas padala do nouzaku, po vymene OK
Pri cisteni jsem pouzil i toto
http://obchod.top-oil.cz/www/prilohy/tl ... _sprej.pdf
nedelat to podle navodu co je na obalu ale toho co maj na webu !!!!!!! ZASADNI ROZDILY !!!!!!!!
varovani vsem kdo ma DPF, v mem pripade jsem "skoncil" v nouzaku s chybu dif. tlaku DPF, tak hodne to bylo zasrate a po vycisteni to normale pricpalo DPF, cca 300km, takze nasledovala staticka regenerace a pak vylet po prazskem okruhu a D5 a dynamicka regenerace...
Saturace byla 76%, auto v nouzaku max 3500 ot bez vykonu , smazani chyby nic nevyresilo
ale urcite to cisti
Rada vsem kdo ho budou cistit, po vycisteni ho zalijte benzinem nebo necim co nezpusobuje korozi a pokud to tece tak je papa..... je jedno odkud ho zalejete komory jsou propojene
Menil jsem egry pac auta netahla jak mela a obcas padala do nouzaku, po vymene OK
Pri cisteni jsem pouzil i toto
http://obchod.top-oil.cz/www/prilohy/tl ... _sprej.pdf
nedelat to podle navodu co je na obalu ale toho co maj na webu !!!!!!! ZASADNI ROZDILY !!!!!!!!
varovani vsem kdo ma DPF, v mem pripade jsem "skoncil" v nouzaku s chybu dif. tlaku DPF, tak hodne to bylo zasrate a po vycisteni to normale pricpalo DPF, cca 300km, takze nasledovala staticka regenerace a pak vylet po prazskem okruhu a D5 a dynamicka regenerace...
Saturace byla 76%, auto v nouzaku max 3500 ot bez vykonu , smazani chyby nic nevyresilo
ale urcite to cisti
Opel Zafira 19 CDTi Cosmo, Bi-xenon, panorama, webasto, MKJ, MVK.....
Zdravím, chtěl bych vyčistit EGR u Zafiry 110KW, ale je k němu špatný přístup a asi tedy potřeba odmontovat "kryt" pod stěračema. Nevím jak na to. Nenapsal by sem někdo popis jak ten kryt odmontovat? Je pořeba sundat stěrače? Předem díky za rady Martin
Zafira B, 110kw
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Stěrače sundávat nemusíš, když na něho koukneš po oddělání té těsnící gumy, tak uvidíš myslím čtyři šrouby a pak to jen vyklopíš nahoru. Není to nijak složité.
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Díky za radu, ventil jsem vyndal, vyčistil a světe div se přestalo svítit autíčko s klíčkem a auto už zase jede.
Zafira B, 110kw
ahoj chtěl bych čistit. To EGR je komplet s termostatem?? Nebo staci povolit ty dva srouby?
BLACK GTC Irmscher Grill//Remus Exhaust
www.izoperfekta.cz Hydroizolace střech,jezírek..atd..
www.izoperfekta.cz Hydroizolace střech,jezírek..atd..
Měl bych taky dotaz,chystám se na vyčištění Egru mám 1.7 je tam nějaké těsnění které bych mel koupit předem ?