Elektricka zrcatka
Re: Elektricka zrcatka
Na slovensko nejezdim, ale kdybych musel tak by me to nenapadlo resit. Neni to tak davno, co chteli na slovesku jinou lekarnicku, ted zas denní svícení.
k cemu je dobre osvetleni SPZ ve dne?
myslim , ze to je zajimavy namet na reportaz.
k cemu je dobre osvetleni SPZ ve dne?
myslim , ze to je zajimavy namet na reportaz.
- Reklama
s tým svietením to je trochu inak pozri § 32 Zákon č. 8/2009 Z.z.nsRED píše:J jak písal v polohe AUTO sa rozvietit dálkové za den nedajú len blikat čo je úplne normálne a zbytočne cez den dálkové svetla ....
Foldyna: Podľa nového teda u nás na Slovensku ti musia svietit svetlá aj v predu aj v zadu inak pokuta.(čiže na citrone dost blbo vymyslené.
Tak isto to je už aj s denním svietením ak ich máš zapnuté musia ti svietit aj zadné svetlá no nemôže ti svietit svetlo na ŠPZ ....v tomto prípade 332 eu pokuta + (technický preukaz)
Od nového roku tomu venujeme veľa pozornosti.
Vozidlo musí mať okrem prípadu uvedeného v § 34 ods. 4 počas jazdy rozsvietené stretávacie svetlomety alebo im na roveň postavené osvetlenie; to neplatí pre nemotorové vozidlo, ktoré musí mať rozsvietené svietidlá počas zníženej viditeľnosti. Za nezníženej viditeľnosti môžu byť na vozidle namiesto stretávacích svetlometov rozsvietené denné prevádzkové svietidlá, ak je nimi vozidlo vybaven
Astra h 1,6 77Kw r. 2006, Mitsubishi ASX 1,6 86Kw r. 2015,
Ja som nepísal že nemôžeš mať denné svietenie )
Ale musíš splniť podmienky aké som písal !
Ak máš zapnuté denné svietenie ˇˇMusia ti svietit aj zadné svetlᡡ a ˇˇnemôže ti svieti svetlo na zadnej SPZˇˇ
Ak máš zapnuté denné svietenie ˇˇMusia ti svietit aj zadné svetlᡡ a ˇˇnemôže ti svieti svetlo na zadnej SPZˇˇ
Astra H 2008 combi 1.7 CDTI 74 kw
a ako sa dá nemať osvetlenú SPZ? pri zapnutých stretávacich svetlách, svietia predné, zadné + SPZ, taktiež nikde v zákone nieje napísané, že musia svietiť pri dennom svietení aj zadné svetlá a že nesmie svietiť SPZ.
Astra h 1,6 77Kw r. 2006, Mitsubishi ASX 1,6 86Kw r. 2015,
- nedy666
- Kontaktovat uživatele:
Chlapy jak je to s SPZtkou, nějak to nechápu či si to blbě vyložil s tím jak svítit na slovensku, pokud to denní vícení je. Mám denní svícení nastavené tak že mi svítí předek zadek ale SPZtka ne, to běhá až pri zapnutí světěl přes spínací kolečko. Popř. jak jste psali, že na režim AUTO že se to reguluje samo a samo rozvěcí světla aktivuje při stmívači plnohodnotně dalková světla když je třeba, to jsem zatím ale nezkoušel.
Opel Zafira B; 1.7CDTI 92kw, r.v. 2010 Ecoflex, automat. svícení, zamyk. po rozjezdu atd...
- destroyer_svk
Daj mi prosim Ta link na toto znenie v tom zakone,lebo ja som ho nikde nenasiel.nsRED píše:Ja som nepísal že nemôžeš mať denné svietenie )
Podla toho co tvrdis a ja to dobre chapem,tak potom skoro kazde nove auto co sa na SVK preda nesplna tuto podmienku a podla tohto porusuje zakon.Minimalne nove vozidla VW Group a pod.
Ved na tychto autach svieti denne svietenie tak,ze svietia svetla len vpredu.Tak je to defaultne nastavene z vyroby,hned po deaktivacii prepravneho rezimu,samozrejma da sa to prisposobit cez VAS ked niekto chce aby svietili aj zadne svetla.
Takze podla mna nemas pravdu.
Astra H Caravan Cosmo 1,9 CDTI OPC Look
VW Golf Variant VII 1,4 TSI DSG Highline
Škoda Octavia III 2,0 TDI DSG Elegance - ex
Škoda Felicia 1,3 GLX
VW Golf Variant VII 1,4 TSI DSG Highline
Škoda Octavia III 2,0 TDI DSG Elegance - ex
Škoda Felicia 1,3 GLX
Presne tak Milan ,nsRED nemá v žiadnom prípade pravdu
Zafira B r.v. 2007 Z19DTH - 180PS
Vectra C r.v. 2002 Y22DTR ex.
Opel Signum Z19DTH , 6At r.v. 2007-Ex
Zafira r.v. 2006 110kW-Ex
Diagnostika + programovanie vozidiel Opel - GM MDI
Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect
Vectra C r.v. 2002 Y22DTR ex.
Opel Signum Z19DTH , 6At r.v. 2007-Ex
Zafira r.v. 2006 110kW-Ex
Diagnostika + programovanie vozidiel Opel - GM MDI
Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect
- vojtavojta
Sice je to dost dulezita debata,ale topic je "ELEKTRICKA ZRCATKA".
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM
Elektrické zapojenie svietidiel musí zabezpečiť: a) automatické zapnutie denných prevádzkových svietidiel, keď je zariadenie na štartovanie alebo vypínanie motora v polohe umožňujúcej chod motora, b) automatické vypnutie denných prevádzkových svietidiel pri zapnutí predných hmlových, stretávacích alebo diaľkových svetlometov okrem prípadu, keď sa svetlomety rozsvietia nakrátky interval ako svetelné výstražné zariadenie, c) spolu s dennými prevádzkovými svietidlami nesmú svietiť obrysové svietidlá a svietidlá na osvetlenie zadnej tabuľky s evidenčným číslom vozidla. EHK č. 48, série zmien 04, účinnej od 7.2.2013,
Ti píšem 10 policajtov ta zastavý nepovie ti nič.
1 zastavý naparí ti.
Ti píšem 10 policajtov ta zastavý nepovie ti nič.
1 zastavý naparí ti.
Astra H 2008 combi 1.7 CDTI 74 kw
Vypadá to, že alespoň 1/2 tohoto téma by se měla přesunout do "Denní svícení", o elektrických zrcátkách už to moc není