Příspěvek
od smileboy » 24 čer 2014, 22:20
Tak jsem byl nucen svazek rozdělat po roce znovu. Předtím, než jsem opravoval poprvé, jsem měl totiž mimojiné problém se samovolným vybíjením baterie, který pominul po opravě svazku - zřejmě nějaký zkrat s menším přechodovým odporem, který nespálil pojistku... A dneska po 5 dnech přijdu k autu a hle - ani centrál, na baterce 6V. Tak jsem automaticky šel po svazaku. Už jsem věděl, jak na to, takže demontáž tak 10 minut - největší problém bylo protáhnout tu gumu skrz B sloupek dovnitř. No, čekal jsem to celkově horší. U jednoho vodiče byla přeštípaná izolace a u druhého se trochu "svezla" izloační páska, kterou jsem tam před tím rokem dával, tak jsem jí odstranil a dal tam novou - pod páskou byly ale vlákna vodiče v pořádku. Takže jsem zaizoloval, přeizoloval, namontoval zpět a uvidíme, co dál. Baterie je na nabíječce, už je tam 4 hodiny a nabíječka do ní "pere" 9 A (jmenovitý proud je 10). Snad to problém s vybíjením zase vyřeší...
Opel Astra H 1.9 CDTi Caravan 88 kW, 1/2007, GID, aut. klima, CD30 MP3, stropní DVD, tempomat a největsí vychytávka - ovládání předních oken DO!