Klapka recirkulace - nezaparkovala. Souhrnný návod na str.13

Návody ze všech sekcí na jednom místě
Odpovědět
Stan.

Re: Klapka recirkulace - nezaparkovala. Souhrnný návod na st

Příspěvek od Stan. » 27 pro 2015, 11:05

vojtavojta píše:Proc se ulamal ten doraz??? Protoze neco na neho tlacilo,s neumernou silou,je reseni omezovacem napeti.
Přikláním se k Vojtovi a jelikož Robert píše, měl klapku tak rozhadrovanou, že byla již neopravitelná. Důsledek toho byl, že osička již neměla žádný odpor v klapce a tak se protáčela až domlátila i ty dorazy. Vzhledem k tomu, že jsem také při opravě nezjistil žádné ulámané dorazy, tak ze zvědavosti jsem prohlížel foto opravy klapky od Frydexe a je vidět, že dorazy měl také v pořádku. Dle obrázku má také eletronickou klimatizaci jako Robert, ale pravděpodobně to zachytil včas, kdy byla klapka ještě opravitelná a dorazy se pak již nedomlátily. Jinak se domnívám, že klapka elektronické klimatizace je mnoho násobně více namahaná, jelikož se automaticky uzavírá po každém vypnutí klíčku zapalování, na rozdíl od automatické a manuální klimamatizace, kdy se klapka po vypnutí a vyndání klíčku zapalování automaticky nezavírá. Což mě potvrdil na můj dotaz také vizuelním vyzkoušením Denny a někteří další členové, za což jim děkuji. :)
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993

Reklama

Frydex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 27 pro 2015, 12:44

Jo jo, to je fakt, mi ta klapka chroptí vždycky když vlezu do auta, nebo po vypnutí klíčku tam chvíli sedím. Omazovač (odpor) je řešení. Dobré řešení.
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...." Obrázek

Ondra

Příspěvek od Ondra » 30 lis 2017, 18:40

Zdar pánové, neřešil někdo ohlodané kolečko v motorku klapky? To na kterém je trn pohybující klapkou mám ochozený a díky tomu se mi protáčí při zavírání a bouchá to, .. :(

Nekupoval někdo ten motorek nový?

formatic

Příspěvek od formatic » 24 čer 2018, 10:51

Ahoj ve spolek. Tak už mám taky rozlámané uchycení klapky a motorek se protáčí.
Nezbyla náhodou někomu trubička k opravě?

Díky moc.
Opel Astra H - Caravan - 1.7CDTI - Z17DTH - 74kW - 01/2005
Ex: Opel Vectra 95A 1.8i - hatchback

dvorak

Příspěvek od dvorak » 29 črc 2018, 18:37

Také mi přestala zavírat klapka, navíc se ozývaly divné pazvuky, jak se asi motorek snažil překonat odpor. Obávám se, že budou v háji jeho převody, takže musím někde sehnat nový.
Jinak pokud tomu rozumím, jsou 2 systemy - u toho staršího pomůže ta trubička, ale u novějšího (to je ten, co popisuje Robert.68 s těmi dorazy a tím mezikusem) je to horší.
Zatím jsem klapku nerozdělal, pak uvidím, co se s tím dá dělat. Prozatím jsem klapku ručně přepnul na venkovní provoz a vytáhl konektor k motorku, aby dál netrpěl.
Trbičku mi kolega vyrobil, pokud ji nevyužiju, rád ji zájemci z tohoto fora daruji.

Marek65
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek65 » 29 črc 2018, 22:39

dvorak píše:Také mi přestala zavírat klapka, navíc se ozývaly divné pazvuky, jak se asi motorek snažil překonat odpor. Obávám se, že budou v háji jeho převody, takže musím někde sehnat nový.
Jinak pokud tomu rozumím, jsou 2 systemy - u toho staršího pomůže ta trubička, ale u novějšího (to je ten, co popisuje Robert.68 s těmi dorazy a tím mezikusem) je to horší.
Zatím jsem klapku nerozdělal, pak uvidím, co se s tím dá dělat. Prozatím jsem klapku ručně přepnul na venkovní provoz a vytáhl konektor k motorku, aby dál netrpěl.
Trbičku mi kolega vyrobil, pokud ji nevyužiju, rád ji zájemci z tohoto fora daruji.
System je iba jeden, akurat ze Robert.68 upozornil na dalsiu vec, preco sa to cele deje. V podstate by ti v kazdom pripade mala stacit trubicka a idealne dorobit tiez obmedzovac prudu motorceka. Ja som riesil oboje, odvtedy som mal pokoj. Na druhej Astre co som mal tak uz ties oska bola nacata, prasknuta, nahodil som tam len obmedzovac prudu a drzalo to aj bez trubicky.
EX:Opel Astra 1.6 85kW 2009 (Z16XER)
EX: Opel Astra 1.6 77kW 2005 (Z16XEP), Irmscher packet

formatic

Příspěvek od formatic » 30 črc 2018, 07:59

Klapku jsem opravil, vyzkoušel motorek z externího napaječe a fungoval na obě strany.
Po namontování do auta a připojení, se klapka pouze jednou zaparkuje a dál už se přepnutím tlačítka ani nehne.
Zkontroloval jsem znovu motorek s externího napájení, jede na obě strany. Takže problém bude v ovládání z auta.
OPCOM samozřejmě vyhodí chybu.
Je potřeba klapku kalibrovat? Nějak nastavit?
Akumulátor jsem měl už odpojený a nic.

Díky za pomoc.

Marek65
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek65 » 30 črc 2018, 09:32

Nezapojil si opacne kable do motorceka? Nie je treba nic kalibrovat, motorcek ide bez kalibracie automaticky na oba dorazy, podla toho ci sa stlaci tlacidlo vnutornej recirkulacie alebo nie.
EX:Opel Astra 1.6 85kW 2009 (Z16XER)
EX: Opel Astra 1.6 77kW 2005 (Z16XEP), Irmscher packet

formatic

Příspěvek od formatic » 30 črc 2018, 09:41

Marek65 píše:Nezapojil si opacne kable do motorceka? Nie je treba nic kalibrovat, motorcek ide bez kalibracie automaticky na oba dorazy, podla toho ci sa stlaci tlacidlo vnutornej recirkulacie alebo nie.

To mě taky napadlo, odpoledne to prověřím, díky moc.

Stan.

Příspěvek od Stan. » 30 črc 2018, 10:11

formatic píše:
Marek65 píše:Nezapojil si opacne kable do motorceka? Nie je treba nic kalibrovat, motorcek ide bez kalibracie automaticky na oba dorazy, podla toho ci sa stlaci tlacidlo vnutornej recirkulacie alebo nie.
To mě taky napadlo, odpoledne to prověřím, díky moc.
Tvar a uchycení svorkovnice u motorku by přepólování neměl dovolit, spíše co Op-com vyhodil za chybu.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993

Odpovědět