Tak dnes jsem byl v opelu na výměně oleje a tak trochu jsem si postěžoval na časté regenerace filtru a povykládal jsem jim své zkušenosti po ročním provozu. Přijímací technik se nad tím podivoval a údajně jsem snad jediný co si na časté regenerace stěžuje. Požádal jsem jej, aby mi zjistili jakou mám verzi SW a případně mi nahráli tu poslední. Při vyzvedávání auta mi bilo řečeno, že jsem tam měl SW verze 8 a nahráli mi tam ten poslední č.9 a ten by snad měl řešit tu regeneraci, (od Imka víme, že moc neřeší). V řídící jednotce vyčetli, že průměrná regenerace byla po 77km, z čehož jsem byl mírně vykulen

, protože mám vypozorované, že jsem regeneroval v průměru kolem 300-350km. Technik mi ještě řekl, že nyní po instalaci nového SW může naskočit ihned regenerace.
Jelikož jsem byl zvědav, tak jsem hned na parkovišti osadil MKJ a k mému údivu bylo zanesení stejné jako při příjezdu a to 38%. Domníval jsem se, že po přehrání SW se vše resetuje jako u Imka, který měl zanesení jen nějakých 7%, tak jsem trochu znejistil, zda mi ten SW vůbec přehráli, nezbývá mi než tomu věřit. Po cestě domu se regenerace nespustila s to jsem ujel 28km po dálnici a zanesení filtru vzrostlo na 42% a od poslední regenerace, kterou jsem přerušil, mám najeto 90km.
Tak uvidím kdy se mi spustí nyní a časem dám vědět jaké jsou mé nové zkušenosti se SW č.9.