mlžení oken
mlžení oken
Mám Opel Astra H - caravan, teď v zimním období, když je auto obsazeno dvěma, třema osobama mám problém s mlžením oken. Samozřejmě používám ventilátor, který fouká na čelní sklo a stěží ho stačí ofoukat, ale boční skla jsou stále zamlžena. Může někdo poradit, čím by to mohlo být?
- Reklama
Re: mlžení oken
Vyměň kabinový (pylový) filtr.toman píše:Mám Opel Astra H - caravan, teď v zimním období, když je auto obsazeno dvěma, třema osobama mám problém s mlžením oken. Samozřejmě používám ventilátor, který fouká na čelní sklo a stěží ho stačí ofoukat, ale boční skla jsou stále zamlžena. Může někdo poradit, čím by to mohlo být?
jaké tam máš koberce?v zimě máš nacucaný koberce vodou a jak na to pustíš teplo tak se to začně vypařovat a srážet na oknech takže pokud tam máš textil tak měnit za gumové na prodej třeba TADY,jinak zkus ještě vyměnit pylový filtr návod ZDE
ale v každym případě by mělo pomoct zapnout na chvíli klimu, mělo by se to odmlžit.(dočasné řešení).
Pokud se bude stále mlžit tak už asi jen nejdražší možnost a to koupit nový servo motorek pro vnitřní cirkulaci vzduchu nebo ho zkusit opravit.
ale v každym případě by mělo pomoct zapnout na chvíli klimu, mělo by se to odmlžit.(dočasné řešení).
Pokud se bude stále mlžit tak už asi jen nejdražší možnost a to koupit nový servo motorek pro vnitřní cirkulaci vzduchu nebo ho zkusit opravit.
Zdarec,
pylovy filtr mam vymeneny, hned po koupi(srpen 2008) byl vymenen a mam stejny problem - mlzeni zadnich oken. Ale jelikoz mam spoustu kamosu s kombajnama a tak jsem se ruzne ptal a mlzi se take napr. Opel Vectra Combi. Vcera jsem jel z praglu ve Fordu Focus Combi a stejny problem. Celou cestu jsme meli zamlzene zadni okna. Ten Focus je devet mesicu stary predpokladam, ze tam vsechno funguje jak ma.
pylovy filtr mam vymeneny, hned po koupi(srpen 2008) byl vymenen a mam stejny problem - mlzeni zadnich oken. Ale jelikoz mam spoustu kamosu s kombajnama a tak jsem se ruzne ptal a mlzi se take napr. Opel Vectra Combi. Vcera jsem jel z praglu ve Fordu Focus Combi a stejny problem. Celou cestu jsme meli zamlzene zadni okna. Ten Focus je devet mesicu stary predpokladam, ze tam vsechno funguje jak ma.
FazoL
Opel Astra H 1.6 Caravan
Opel Astra H 1.6 Caravan
Tak jak Ti radil Samothe, pusť na chvíli klimu, topení (teplý/studený)nech na středu a za chvíli jsou suchá, pokud nejsou namrzlá... Takhle je to i popsaný v manuálu, nebo aspoň bylo u Zafiry...
Alebo vyskusaj dat ventilator na vrchne fukare a nie na celne sklo. Aj ja ked mam na celne sklo dane fukanie tak sa mi zarosuju okna. Ale ako to prepnem na fukare v pristrojovke tak su okna za chvilu odrosene.
OPEL ASTRA H 1.6 16v caravan
alebo zablokuj tie stredove fukare a ponechaj volne tie bocne, vratane fukarov na celne sklo. Pri bocnych fukaroch nezabudni na spravny sklon
Opel Astra J ST 1,4T 103kw LPG ( A14NET ), 12/2013
Opel Astra H, hatchback, 1,9 CDTi, 88 kw, Z19DT, r.v. 3/2006
Opel Astra H, hatchback, 1,9 CDTi, 88 kw, Z19DT, r.v. 3/2006
Taky se mlžily okna,doporučeno zkontrolovat recirkulační klapku.Fakt byla zlomená a napůl otevřená.Klapka je vidět po vytažení šuplíku před spolujezdcem,nad ventilátorem.Zapnout tl. recirkulace a sledovat pohyb klapky.
Černý kombajn 1.7 CDTI 74 kW
Cely problem klapky cirkulacie je, ze prejdenie klapky z jednej polohy do druhej trava 3-4 sekundy! ALE motorcek ktory otaca klapku je napajany cca. 10 sekund!!
stoho vypliva, ze 6 sekund sa snazi motorcek klapku otacat... A preto, ze motorcek je sprevodovany do pomala(pozri foto) tak ma velku silu na 4hranom hriadeli tak plast klapky prasktne...
Zaver: pre opel je to jednoduche, ale hlavne lacne riesenie...
EDIT:ja som spravil na mojej klapke plechovu "obruc" a stiahom zo skrobikom. Ucel to plni na 100%
stoho vypliva, ze 6 sekund sa snazi motorcek klapku otacat... A preto, ze motorcek je sprevodovany do pomala(pozri foto) tak ma velku silu na 4hranom hriadeli tak plast klapky prasktne...
Zaver: pre opel je to jednoduche, ale hlavne lacne riesenie...
EDIT:ja som spravil na mojej klapke plechovu "obruc" a stiahom zo skrobikom. Ucel to plni na 100%
Opel Astra Caravan 1.6 85 kw 2007 Enjoy Plus
na rosenie zapni klimu a je to..aj tak ju treba kazdy mesiac prevetrat.
Astra H Cosmo Z14XEP,zlatá metalíza
Moja astra: https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... iova+astra
Moja astra: https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... iova+astra