Modul Video Konvertoru - MVK

Od klimatizace až po xenony
Odpovědět
Frydex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Modul Video Konvertoru - MVK

Příspěvek od Frydex » 30 led 2015, 21:50

Využil už někdo z vás plně kapacitu celé SD karty, kterou máte v RaspBerry ??
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...." Obrázek

Reklama

Mayki

Příspěvek od Mayki » 30 led 2015, 22:13

Nevidím důvod zaplňovat SD kartu, používám 2GB karty z telefonu, systém zabere něco přes 1GB a zbytek mám umístěný na USB Flash 64GB, je zbytečné tlačit to na SD kartu...
Zafira B 1.9 CDTI OPC Line 110kw, Bi-Xenony, Panorama, Recaro sedačky, MKJ, MVK, Raspberry Pi - RaspBMC, parkovací kamera, Mini 0803 Ambarella, NAVI CD70, Sport, r.v.2007
Programování OP-COM, denní svícení, zamykání po rozjezdu a pod ...

Frydex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Modul Video Konvertoru - MVK

Příspěvek od Frydex » 30 led 2015, 22:19

Tak jinak. .... :o
Je možné nějak zviditelnit zbytek z mé 8 Gb SD karty ?
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...." Obrázek

PepaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepaS » 31 led 2015, 00:36

ano, je to možné. Nejjednodušší způsob: nainstaluj novou verzi OpenELEC 5.0.0 a po prvním spuštění se automaticky zvětší oddíl s EXT3 souborovým systémem na zbývající volné místo na kartě. V tomto oddílu se potom vytvoří složka Videos. Do této složky si potom můžeš nakopírovat svoje videa.
http://www.PepaS.cz - vše o češtině, slovenštině a o Modulu Komfortní Jednotky pro OPEL

Frydex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 31 led 2015, 19:30

No OpenELEC 5.0 mám naistalovaný, ale nějak sem si tam toho nevšiml... jdu to zkoumat, dík za tip. :idea:

TrewCZ

Příspěvek od TrewCZ » 20 črc 2015, 17:18

Jediná škoda, že MVK neumí po nějakých vodičích poslat signál když je rádio na AUX a stisknu na volantu tlačítko následující/předchozí skladba. Do raspbery to pak není problém přes GPIO piny dostat.. Toto je jediný důvod proč váhám s nákupem. Protože procházení mezi skladbami ovladačem se mi zdá nepohodlné..
Astra H caravan 1.7 CDTI, 81kw, r.v. 2008/CD 70 NAVI/CID/

PepaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepaS » 26 črc 2015, 18:28

No, takhle daleko už jsem to nedomýšlel. Obecně interakci řidiče a Raspberry Pi přes tlačítka (nebo i dotyk na displeji) během jízdy vidím jako krajně rizikovou – spíše jsem myslel na režim, kdy Raspberry ovládá spolujezdec nebo řidič před jízdou něco pustí a během jízdy už nic neřeší a pouze poslouchá. Samozřejmě je stále možné udělat nějaký jednoduchý převodník mezi LS-CAN sběrnicí a GPIO - já už to ale určitě řešit nebudu. ;)

Co bych ale viděl jako daleko zajímavější alternativu, je sytém ovládání Raspberry hlasem. Věřím tomu, že něco už existuje.... např. každý chytrý telefon umí rozpoznávat hlasové povely a také umí emulovat IrDA dálkové ovládání (nebo přes WiFi), takže stačí "nějaké" aplikace, která tyto funkce propojí a je hotovo. Pravda, telefon se bude muset vyndat z tašky a nějak nasměrovat, ale zas to bude zadarmo.

Ach jo, dneska to mají vývojáři vážně těžký, něco vás napadne a... on už to někdo udělal před vámi :) :).

Teď jsem se na díval - Kodi/XBMC Remote with Widgets for Android, > Demo Video <
http://www.PepaS.cz - vše o češtině, slovenštině a o Modulu Komfortní Jednotky pro OPEL

PepaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepaS » 14 srp 2015, 22:06

Tak mám na stole nové Raspberry Pi 2 a chci zjistit, co umí... brzo bude v krabičce od EMKO (Raspberry Pi B+ a Raspberry Pi 2 mají stejnou krabičku), s připojeným zdrojem RASP-PSM (stále stejné provedení jako pro Raspberry Pi).

Co bude u Raspberry Pi 2 nového? Menší spotřeba (lépe vyřešen napájecí zdroj), vyšší výkon a větší paměť, vyšší kvalita audio výstupu (údajně méně šumí) a čtveřice portů USB (to se bude hodit). Ale na co jsem nejvíce zvědav, je Yatse, the Kodi / XBMC remote with Widgets for Android. K Raspberry Pi 2 připojím dálku přes USB, flash disk přes USB a WiFi přes USB. Na telefonu s Androidem se spustí aplikace Yatse, která přes WiFi umí ovládat OpenELEC – telefon funguje jako dálkový ovladač (lze ovládat i hlasem), přenášet soubory a také streamovat audio-video z telefonu do Raspberry (např. z YouTube či webového prohlížeče) a mnohem, mnohem více...

Yatse funguje i se starším Raspberry Pi, takže kdo ho máte a máte chytrý telefon, tak hurá do toho...

Mayki

Příspěvek od Mayki » 14 srp 2015, 22:46

Yatse úspěšně používám doma, hlevně teda na psaní textů v KODI, dálkovým ovladačem je to utrpení. Momentálně doma provozuju na Raspberry 2 OpenELEC na filmy a jako druhý systém na stejné kartě mám Retropii. Je to emulátor starých her mimo jiné i PSX1 a třeba Amigy, Atari atd... Je to prostě bomba. Mám k tomu připojené dva bezdrátové gamepady z PS3 pře bluetooth. Už mě napadla i integrace do auta. Už vidím děti, jak vzadu na monitoru hrají za jízdy hry z PSX... :D
Retropie :

Kód: Vybrat vše

http://blog.petrockblock.com/forums/forum/retropie-project-forum/
Nějaké video :
Zafira B 1.9 CDTI OPC Line 110kw, Bi-Xenony, Panorama, Recaro sedačky, MKJ, MVK, Raspberry Pi - RaspBMC, parkovací kamera, Mini 0803 Ambarella, NAVI CD70, Sport, r.v.2007
Programování OP-COM, denní svícení, zamykání po rozjezdu a pod ...

PepaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepaS » 15 srp 2015, 00:04

Mayki 8-). Pouštět emulátor ATARI 800 na CIDu v OPELu - :D

Odpovědět