Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen... OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
No chladnejsi belejsi svetlo pry pusobi kladneji na oci=mensi unava pri dlouhe jizde a taky se lepe odrazi od prekazek - lepe osvetlis znacky, zver atd v dalce.
Ale do nekonecna to asi platit nebude. Chapu ze 5000K je v tomhle ohledu lepsi nez zluta co ma 3000K, ale fialovej xenon co ma 12000K asi nebude nutne lepsi, nez 6000K xenon.
Nevyhodou vice kelvinu je, ze se lidske oko je na takovou barvu svetla mene citlive, nez na zlutsi svetlo, takze si to sviti jakoby min. Druha nevyhoda je, ze se modrejsi svetlo trochu jinak odrazi a to hlavne na mokre/namrzle silnici. Ten efekt zpusobuje, ze se mene svetla odrazi zpatky k tobe a tudiz ti to opet jakoby mene sviti.
Proto si lidi s modrejsima narikaj, ze za deste vidi kulovy. Rozumnej clovek si vybere nekde mezi 4300 - 6000.
Jinak z duvodu uvedench vyse si prave lidi davaj zlute zarovky do mlhovek. Zlute svetlo je na mokre silnici videt mnohem lip.
Už tedy rozumím těm hmlovkám... Jak poznám kolik K maj moje xenony? Je to napsané na výbojce nebo někde? Když by mě jedna odešla, abych vyměnil stejnou barvu
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen... OP-COM k dispozici
jj, patice jsou stejný..... kdyby měla svítit stejnou svítivostí jako origo a vydržela třeba jen rok a origo (4400kč) vydržela 5 let, tak mi pořád vychází levnější líp....ale jde o tu svítivost.