Modul Komfortní Jednotky - MKJ (dříve "Teploměr vody")
Re: Modul Komfortní Jednotky - MKJ (dříve "Teploměr vody")
ja si toho poprve vsiml cestou na dovcu v Praze v kolone coz na klidu neprida. pak to 100km bylo v ok a pak zase obcas bliklo, ale jine "problemy" jsem nepozoroval ??!!
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- Reklama
Já jsem to sledoval cestou do HR a nestalo se mi to. Ale taky mi nikdy nepadne napětí pod 13V. I na volnoběh když sedne klima mi to nejde pod třináct. Musí Pepík vysvětlit, jak je to sledovaný a měřený, co už je a co není na vykřičník.
-
- Kontaktovat uživatele:
MKJ měří a hlídá napětí v palubní síti. Pokud napětí při běžícím motoru poklesne pod 13.0 V zobrazí se symbol vykřičníku, protože se přestává dobíjet baterka. Takže ten vykřičník neznamená, že je špatná baterka, ale že je nefunkční dobíjení. Funkce alternátoru je ovládána z řídící jednotky motoru ECM – můžete si všimnout, že po spuštění motoru vždy naskočí vykřičník, protože dobíjení (alternátor) se z ECM zapíná po spuštění motoru se zpožděním.milosh píše:Nesetkal jste se nekdo s tim, kdy pustite klimu a po rekneme hodine jizdy to hodi ze baterie ma problem?
Když ti tedy během jízdy vyskočil vykřičník – musela alternátor vypnout řídící jednotka motoru (ale proč by to dělala) nebo měl alternátor problém a vypadl.
Takže se zřejmě hlásí altík.......
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
U dvou aut, zrovna když jsou tyhle vedra ?... protože to dělá jen teď. Uvidíme za 14 dni.
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Možná se fakt jen přehrál, protože je za motorem a tam se špatně chladí. Navíc v zácpě, když neproudí vzduch z venku. Když běží ventilátor klimy, tak tam ten horkej vzduch z motoru žene naplno
Dnes cestou zpet z dovolene uz to neudelalo, ale pravda nebylo takove vedro jako v pondeli a napeti bylo +- 13,4-5.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- destroyer_svk
Pripajam moj postreh,v podstate rovnaky Tvojmu...v horucavach som si vsimol ze pri zapnutej klime a najma v mensich rychlostiach hlavne ked sa podraduje/preraduje a otacky su cca. 1800-2500 tak bolo pocut taky nezdravy zvuk,ako ked nieco netypicky vrci...myslel som ze bude nieco s kompresorom (ale klima isla ok).Akonahle som vypol klimu uplne bez problemov.Zasa pri ustalenej rychlosti na dialnici to nevydavalo ziaden taky pazvuk pri zapnutej klime.milosh píše:Nesetkal jste se nekdo s tim, kdy pustite klimu a po rekneme hodine jizdy to hodi ze baterie ma problem? JInak auto jede v pohode jine problemy nepozoruju a dela to jen s pustenou klimou, bez ni je vse v poradku bez vykricniku
Dnes sice nebolo az tak teplo (24-25 C) a pri zapnutej klime aj pri spominanych otackach a nizsich rychlostiach uplne normalny zvuk.Spravil som dezinfekciu klimy sprejom a sledoval co to bude robit (zvuk na volnobehu ok),no nakolko mam uz MKJ tak sa objavil vykricnik,ked bola klima pustena na maximum...
Alternator bol meneny pred 2,5 rokom.Som zvedavy zajtra ked sa na to pozriem cestou na dialnici,ze co bude MKJ ukazovat...
Astra H Caravan Cosmo 1,9 CDTI OPC Look
VW Golf Variant VII 1,4 TSI DSG Highline
Škoda Octavia III 2,0 TDI DSG Elegance - ex
Škoda Felicia 1,3 GLX
VW Golf Variant VII 1,4 TSI DSG Highline
Škoda Octavia III 2,0 TDI DSG Elegance - ex
Škoda Felicia 1,3 GLX
-
- Kontaktovat uživatele:
EDAU-01 / EDAU-02 - krabička je hotová, elektronika se dokončuje...
Varianta EDAU-01 (Engine Data Acquisition Unit) Přehled signálů:
Varianta EDAU-02 (Engine Data Acquisition Unit) Přehled signálů:
Varianta EDAU-01 (Engine Data Acquisition Unit) Přehled signálů:
Kód: Vybrat vše
1) +12V (Power) Zapalovací napětí
2) GND (Power) Zem
3) LS-CAN (Digital Input/Output) LS-CAN (SW-CAN) sběrnice
4) +5VOPS (Power) HELLA OPS+T Sensor
5) GND (Power) HELLA OPS+T Sensor
6) OPS-IN (Digital Input) HELLA OPS+T Sensor (měření teploty a tlaku oleje)
7) BOUT (Discrete Output) Emulovaný výstup olejového tlakového spínače
8) TC+ (Analog Input) Termočlánek Typ K, Chromel
9) TC- (Analog Input) Termočlánek Typ K, Alumel
Kód: Vybrat vše
1) +12V (Power) Zapalovací napětí
2) GND (Power) Zem
3) LS-CAN (Digital Input/Output) LS-CAN (SW-CAN) sběrnice
4) +5VOPS (Power) HELLA OPS+T Sensor
5) GND (Power) HELLA OPS+T Sensor / Odporové sensory
6) OPS-IN (Digital Input) HELLA OPS+T Sensor (měření teploty a tlaku oleje)
7) BOUT (Discrete Output) Emulovaný výstup olejového tlakového spínače
8) TC+ (Analog Input) Termočlánek Typ K, Chromel
9) TC- (Analog Input) Termočlánek Typ K, Alumel
10) SENS-IN1(Analog Input) Odporový sensor 1 (měření teploty oleje)
11) SENS-IN2(Analog Input) Odporový sensor 2 (měření tlaku oleje)
Parada. Uz aby to bolo.
BMW E60 530D 320PS
Z19DTH GTB2056 IDS+ Eibach Pro kit FMIC 3.5Bar MAP 240PS - EX
Z19DTH GTB2056 IDS+ Eibach Pro kit FMIC 3.5Bar MAP 240PS - EX