Astra H Caravan - nouzové otevření 5.dveří
Astra H Caravan - nouzové otevření 5.dveří
Ahoj, tak mě dnes auto odmítlo pustit do kufru - máte radu ?
- Reklama
Re: Astra H Caravan - nouzové otevření 5.dveří
Odpovím si sám (po zavolání do servisu). Nelze bez destrukce výplně v zadních (kombíkových) dveřích. Ach jo. Zlatá Sierra. Až to opraví, tak si tam udělám nouzové táhýlko, aby to šlo aspoň zevnitř.
Odpovím si podruhé sám : samozřejmě, že to jde. Ve výplni dveří zevnitř v místě zámku je ulatá záslepka a po sejmutí lze širokým šroubovákem pootočit zámkem a odemknout. Poté následuje rozborka zadního tapecírungu, je to naklapané na úchytkách + 2 šrouby pod trojúhelníkem. Pak je možno demontovat zámek (tři šrouby) a prostrčit ho dovnitř. Je celý v plastovém obalu, sundat kryt (úchytky se snadno lámou) a tam zkontrolovat a) jestli fachá motorek b) jestli fachá mikrospínač na dorazu zamyání. Pokud je tohle o.k. ta sundat stříbrnou lištu, je v ní osvětlení SPZ a spínač zámku. Vysunout žárovky a rozpojit konektor a celý vypínač je venku. Je v něm též velmi mizerný mirospínač a je tam zalitý. Toť vše.
- DeepThroat
Po návštěvě servisu nebo jsi to zkusil sám? jak otvírám kufr tak mně to taky vždycky napadne že tam nemusela být žádná elektronika na otvírání.
Ale jinak dík za návod.
ps: beztak by za to v servisu chtěli minimálně 500.
pps: Taky mám menší problém s ostřikovači,i když mám plnou nádržku tak furt se mi zobrazuje že tam nic není, v ATU mi řekli že prý slepený kontakt v nádržce.
Ve středu jdu na garančku tak jsem zvědavý co mi řekne.
Ale jinak dík za návod.
ps: beztak by za to v servisu chtěli minimálně 500.
pps: Taky mám menší problém s ostřikovači,i když mám plnou nádržku tak furt se mi zobrazuje že tam nic není, v ATU mi řekli že prý slepený kontakt v nádržce.
Ve středu jdu na garančku tak jsem zvědavý co mi řekne.
[b]OPEL Astra Caravan H 1.6 16V H Z16XEP 77 kW / 105 HP (2005)[/b]
V servisu mi řekli, že to nejde a díly objednají. Budou za tři dny a já v pátek odjíždím na dovču, tak jsem chtěl mít záložní řešení. Tak jsem to kuchnul a zatím udělal tak, že jsem přerušil drát k mikrospínači a vyvedl si bajpas. V nouzi tam dám nějaký spínač pod tu gumu, co je za ní vypínač. Funguje to tak, že obvod je uzavřen, při otevírání jej stisknutím přerušíš a tím se sepne motorek v zámku (vypadá jak z autíčka na autodráhu) ten má na osičce plastový šnek, ten pootočí plastovým kolečkem a tím se otevře zámek. Zároveň plastový doraz sepne další filigránský mikrospínač - ten má tu funkci, že jednak rozsvěcuje osvětlení kufru a v opačné poloze, tedy po zamčení dálkáčem vyřadí ten otvírací okruh, aby nešel kufr otevřít v zamčeném stavu. Je tam toho dost, co se může podělat.
Ahoj,
tento problém s 5.dveřmi mě také jednoho dne zaskočil. Byl jsem naštvaný, protože jsem do kufru potřeboval a ve zlosti jsem pěstí uhodil do stříbrné lišty v místě madla a řekl pár neslušných slov. V tom elektromotorek zavrčel a dveře se otevřely. Takto jsem to otvíral asi měsíc a dnes to opět funguje bez problémů. Celé 5.dveře jsem rozebral, vše vyzkoušel, vše fungovalo, ale pohromadě ne. Určitě to bude mikrospínač v madle.
tento problém s 5.dveřmi mě také jednoho dne zaskočil. Byl jsem naštvaný, protože jsem do kufru potřeboval a ve zlosti jsem pěstí uhodil do stříbrné lišty v místě madla a řekl pár neslušných slov. V tom elektromotorek zavrčel a dveře se otevřely. Takto jsem to otvíral asi měsíc a dnes to opět funguje bez problémů. Celé 5.dveře jsem rozebral, vše vyzkoušel, vše fungovalo, ale pohromadě ne. Určitě to bude mikrospínač v madle.
Tak dnes si naložím věci do kufru, popojedu asi 10 km a chci vše vydělat ven a dveře od kufru nic, .. není někde nějaká pojistka na otevírání 5tých dveří??
- sladas opc
- Kontaktovat uživatele:
v motorovem prostoru v pojistkove skrini je pojistka na 5te dvere a zaroven i na ostrik predniho skla..me se nedavno stalo ze mi zamrzla smes letni chtel jsem ostriknout ale neslo to prepalila se pojistka a nesli otevrit zadni dvere...dost jsem se natrapil nez jsem na to prisel..
Opel Astra OPC