Příspěvek
od DomcaAST » 08 říj 2011, 14:52
Ahoj, jsem tu nová a jelikož jsem auto koupila takhle na hranici zimy, tak první dotaz vznesu semhle. Včera jsem koupila Astru Caravan, 1,9 CDTi 88 kw 2007 a hledám vhodné zimáky. Zatím je obuta do letních Dunlopů, ale vzorek už je opravdu na hraně, takže klidně můžete s předstihem poradit i letňáky, protože je stejně budu na konci zimy muset koupit.
Takže první dotaz je jaké zimáky máte ozkoušené? Jezdím převážně ve městě, ale občas vyjedeme i někam mimo město. Na hory nevím, tam nejspíš nevyrazíme, ale kdo ví. Mám vyhlédnuté tři typy. Dunlop Wintersport 3D, Continental TS 830 P M0 a Vredestein Snowtrac 3. Jen nevím jestli zase není zbytečné dát 10 tisíc za gumy, když stejně budu jezdit převážně po Praze po větších silnicích ,takže v podstatě bez sněhu a ledu...
No a druhá podotázka, Jelikož je to moje první auto, tak se moc neorientuju v cenách servisů, pneuservisů,.... vyjde jednorázově levněji (tzn. ne když to přepočítám na ty 3-4 sezóny, kdy budu zimáky mít) přezutí pneumatik na kola co už mám, nebo koupě obyč plecháčů?
A třetí dotaz. Nemám u sebe velký techničák, má ho zatím autobazar než auto odhlásí. Je možné, pokud bych tedy na zimu kupovala plechy, koupit jen 15 na tenhle typ Astry? Máte někdo velký techničák od stejné kárky a můžete mi s tím poradit?
Opel Astra H Caravan 1,9 TDCi 88 kw, rv 2007