1.7 CDTI motor zhasíná na volnoběh a nejde nastartovat
1.7 CDTI motor zhasíná na volnoběh a nejde nastartovat
Ahoj,
mam problem u Astry Caravan 2005 (najeto cca 212tisic) se samovolnym zhasinanim motoru 1,7 CDTI - 74kw vzdy po vyrazeni na neutral a dojizdeni treba do krizovatky na volnobeh. Pri zhasnuti motoru se rozsviti pouze kontrolka dobijeni alternatoru. Motor zhasne jako kdybych ho vypnul klicem. Uz se mi to stalo cca 3x.
Poprve slo normalne hned znova nastartovat, podruhe uz ne a motor chytl az po cca 10min vychladnuti, tak jsem ho nechal chvili bezet na volnobeh na miste a za chvili se opet samovolne vypnul!
Nastesti slo nastartovat znova, odstavil jsem to z krizovatky, zaparkoval a vecer normalne odjel domu. Jel jsem to radeji uz bez vyrazovani a v krizovatkach si na jednicku pro sichr pridaval plyn.
Na diagnostice v servisu zadnou zavadu nenasli.
Potreti se mi to stalo ted znova v krizovatce po vyrazeni a uz jsem to bohuzel nenatocil vubec a musel to odtahnout na lane. Starter toci normalne, baterie je nabita, pres startovaci kabely take nechytne. Veskera elektronika normalne jede. Myslim, ze radio hralo i po tom zhasnuti motoru.
V cem by mohl byt problem? Uz je celkem o hubu s tim jezdit.
Diky!
mam problem u Astry Caravan 2005 (najeto cca 212tisic) se samovolnym zhasinanim motoru 1,7 CDTI - 74kw vzdy po vyrazeni na neutral a dojizdeni treba do krizovatky na volnobeh. Pri zhasnuti motoru se rozsviti pouze kontrolka dobijeni alternatoru. Motor zhasne jako kdybych ho vypnul klicem. Uz se mi to stalo cca 3x.
Poprve slo normalne hned znova nastartovat, podruhe uz ne a motor chytl az po cca 10min vychladnuti, tak jsem ho nechal chvili bezet na volnobeh na miste a za chvili se opet samovolne vypnul!
Nastesti slo nastartovat znova, odstavil jsem to z krizovatky, zaparkoval a vecer normalne odjel domu. Jel jsem to radeji uz bez vyrazovani a v krizovatkach si na jednicku pro sichr pridaval plyn.
Na diagnostice v servisu zadnou zavadu nenasli.
Potreti se mi to stalo ted znova v krizovatce po vyrazeni a uz jsem to bohuzel nenatocil vubec a musel to odtahnout na lane. Starter toci normalne, baterie je nabita, pres startovaci kabely take nechytne. Veskera elektronika normalne jede. Myslim, ze radio hralo i po tom zhasnuti motoru.
V cem by mohl byt problem? Uz je celkem o hubu s tim jezdit.
Diky!
- Reklama
Re: 1.7 CDTI motor zhasíná na volnoběh a nejde nastartovat
EGR alebo regulator tlaku vsetrekovania by som si tipol ja. V oboch pripadoch moze zhasnut motor a mat problem nastarovat a zaroven v RJ nevyhodit ziadnu chytu. Avsak cez internetove forum okrem Chucka Norrisa este nikto auto nediagnostikoval
BMW F21 B47 170kW Valencia Orange 2016
Astra GTC Z17DTR 110kW Technical gray 2009 | MKJ | CD40 USB
Insignia A B20DTH 125kW Snow White 2015
Vectra C Caravan Z19DTH 110kW Royal blue 2007 - Ex
OP-COM 2014
Astra GTC Z17DTR 110kW Technical gray 2009 | MKJ | CD40 USB
Insignia A B20DTH 125kW Snow White 2015
Vectra C Caravan Z19DTH 110kW Royal blue 2007 - Ex
OP-COM 2014
Asi, tak. Křišťálovou kouli jsme tu na foru ještě nefasovali. Chce to nejdřív napíchnout a pak už by se vidělo co s tim dál. Odkaď jseš?
Astra H Caravan 1,7 CDTi 81kW
Škoda Fabia Combi 1,9 TDi PD 97kW-chip
Honda XL1000V Varadero
OP- COM 1.70
DELPHI
VCDS
Honda XL1000V Varadero
OP- COM 1.70
DELPHI
VCDS
OK, diky za nazory.
Druha navsteva diagnostiky ve stejnem servisu uz odhalila chybu snimace vackoveho hridele. Napoprve jim to nehodilo vubec nic.
Nekde jsem cetl, ze vacka se vetsinou pozna podle toho, ze motor pak za tepla nejde vubec nastartovat, tak snad to bude ono.
Byl jsem v Opel servisu u Vita v Pze-Modranech.
Driv jsem jezdil ke Zralymu, ale ten se mi zdal dost drahej, tak uz tam nejezdim..
Druha navsteva diagnostiky ve stejnem servisu uz odhalila chybu snimace vackoveho hridele. Napoprve jim to nehodilo vubec nic.
Nekde jsem cetl, ze vacka se vetsinou pozna podle toho, ze motor pak za tepla nejde vubec nastartovat, tak snad to bude ono.
Byl jsem v Opel servisu u Vita v Pze-Modranech.
Driv jsem jezdil ke Zralymu, ale ten se mi zdal dost drahej, tak uz tam nejezdim..
Pokud bude čidlo načatý, může házet chybu jenom sporadicky a jednotka jí nemusí uložit Stává se to.
Honda XL1000V Varadero
OP- COM 1.70
DELPHI
VCDS
Honda XL1000V Varadero
OP- COM 1.70
DELPHI
VCDS
Tak čidlo vačkového hřídele vyměněno, jel jsem to hned projet, vypadalo to OK a neutraly drzely, po cca 200km se vracim po dalnici a ve 140km/h se zařazenou 6 ten motor opět zhasnul a šel zase nastartovat až po vychladnutí. Takže rozjedu další kolo po servisech. Peklo..
Divný je, že je to závislé na teplotě. Že to teplý už nenavrčíš. Napadá mě souvislost s čidlem teploty.
Honda XL1000V Varadero
OP- COM 1.70
DELPHI
VCDS
Honda XL1000V Varadero
OP- COM 1.70
DELPHI
VCDS
ahoj možná to budě blbost,ale nedávno to jednomu na alfe dělalo a bylo to lambda sonda.
Zdravim. Mam uplne stejny problem a uz 2 mesice nikdo nedokazet urcit pricinu. Nevite uz v cem byl problem?
Vyměň čidlo otáček klikovky.Diagnostika občas kecá o čidle polohy vačky,ale zlobí čidlo ot klikovky.Dej nějaké značkové \Delphi ,Denso ,Bosch\,ostatní noname jsou na kkt.