Astra 1.9cdti
Astra 1.9cdti
Ahoj lidi,mam 4mesicu astru 1.9cdti 74kw a potreboval bych vedet jenom par veci a vase zkusenosti stym autem...Takze opla jsem koupil z bazaru,je to rok 2009 a bylo pritazeny z nemecka ze serviskou po prvnim majiteli(dostal som ktomu veskere navody,smlovu ze bylo koupeny v dingolfingu jako nove auto ze salonu),ma nalitano 247000km nic neboucha neklepe jezdi pekne,jeste skoro vsechno je original na aute tlumice,pruziny co se tyce motoru a tak.Auto bylo mirne bourany na predek ale jenom plasty a trochu zamack chladic klimu a ventilator,jinak ok..Od koupe som najazdil 10 000km za tu dobu jsem menil olej,vsechny filtry,termostat,zadni desticky coz je ok,a jeste jsem opravoval jednu hadicku protoze spatne startovalo za tepla,byla praskla,ted ok ale trochu dele se toci rano kdyz je venku pod 5C...Ale mam problematickou prevodovku vlastne problem se zacina,protoze malinko huci lozisko na 5-6 pr.stupni,2-ka vydava trochu divny zvuk kdyz zrychluju a paka ma malinko vuli pri zrychleni na 1,2,5,6 a dneska jsem vsim ze i na zpatecku ma vuli...huci jenom fakt malinko,jsem menil i olej v prevodovce stary olej byl uz cerny-asi jeste nikdy nemenily a dal som tam od Febi 75w 90 gl-5 2.6litru ale odvtedy pri studena trochu horsie berie 2-ku obcas i mirne cez zuby,jak dlouho muze jeste tak vydrzet prevodovka?kolik stoji repas?mam tam i dpf denne stim jezdim 5km prumerne a cistic filtru zapina cca.za kazdych 700km to je normal?jinak ma to pekne sere protoze vtedy zere jak tank,kouri a je hlucny...jeste jeden vec pri zrychleni do kopce trochu vibruje cca.pri 1700ot ale jenom do max.1900ot a pak prestane co to muze delat? Jinak jsem spokojny zatim,dobra vybava navi s gid displayem,vyhrev sedadel,tempomat,tlacitko sport,esp,8airbagu...da se stahnout zadarmo navigace EU?mam jen nemeckou cd a to je mi knicemu v cehach...diky vsem za odpovede
- Reklama
Re: Astra 1.9cdti
Vitaj na fóre
Koľko prevodovka vydrží sa asi takto na diaľku nedá určiť. Čo sa repasu týka skús sa popýtať TU.
Ohľadom DPF filtra, ak ti vypaluje každý 700km je to absolútne OK.
Koľko prevodovka vydrží sa asi takto na diaľku nedá určiť. Čo sa repasu týka skús sa popýtať TU.
Astra H caravan,
r.v. 2006
Z19DTL (1,9CDTi, 74kW)
r.v. 2006
Z19DTL (1,9CDTi, 74kW)
Najezdíš průměrně 5 km denně a koupíš si nafťáka s DPF? Nerozumím.
Vypalování v pořádku, vibrace při zrychlování - to může být dvouhmota.
Černý olej v převodovce není dobrý, něco bude načaté.
Přemýšlím o repasi převodovky a nové dvouhmotě + spojce, mělo by se to vejít do cca 30 000,- , ale pokud beru cenu auta zhruba šedesát tisíc, tak to nemá moc ekonomický smysl.
Vypalování v pořádku, vibrace při zrychlování - to může být dvouhmota.
Černý olej v převodovce není dobrý, něco bude načaté.
Přemýšlím o repasi převodovky a nové dvouhmotě + spojce, mělo by se to vejít do cca 30 000,- , ale pokud beru cenu auta zhruba šedesát tisíc, tak to nemá moc ekonomický smysl.
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Diky chlapci pardon spatne som napisal,denne najezdim prumerne 50km,mesicne tak 2500km...v nemecku cena za 2009rocnik v horsom stave mozna pohybuje kolem 60tis ale tady v cehach 90 az 120tis(ja som to bral za 89tis protoze malinko byl bouranej,ale je ve velmy dobrom stave)...na slovensku jeden prodava repasovanou prevodovku s rocni zarukou za 11tis kc,ale musim mu dat starej,spojku nebudu menit,protoze zabira od spoda,pedal de z lehka jako u noveho auta a neklouza takze ok...ale i tak cesta tam-zpatky tak uz sem na 15tis,popripade setrvacnik 7tis...nooo...zadna levnejsi varianta neni? Navigace da se sehnat cd nebo ne,nikdo nema zadnou vychytavku?
S tou převodovkou.. sada ložisek se dá sehnat za cenu dejme tomu okolo sedmi tisíc, plus mínus, nějakou dobu jsem to nesledoval. K tomu práce plus olej - ideální je spojit to se spojkou a dvojhmotou, platíš jednu práci mechanika.
Mně se řadička pohybuje cca 5 mm, olej jsem měnil cca okolo 120-ti tisíc a vypuštěný olej byl čistý, mechanik si ze mně dělal legraci, že hledám problém tam, kde není.
K oleji.. na fiaťáckých fórech omílají "Tutela, tutela, jedině tutela" a co se motorů týká asi ví proč, já jsem dával do převodovky olej opel v nové specifikaci, koncové číslo tuším 004.
Mně se řadička pohybuje cca 5 mm, olej jsem měnil cca okolo 120-ti tisíc a vypuštěný olej byl čistý, mechanik si ze mně dělal legraci, že hledám problém tam, kde není.
K oleji.. na fiaťáckých fórech omílají "Tutela, tutela, jedině tutela" a co se motorů týká asi ví proč, já jsem dával do převodovky olej opel v nové specifikaci, koncové číslo tuším 004.
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Diky chlapci za odpovede, doufam ze jeste vydrzi nejakou dobu, radi pekne a huci len malinko, zatim asi nebudu resit, nejazdim stym jako prase na to mam fiata coupe 16vt jeste jeden vec jak vy to mate ze spotrebou? Jazdim denne 25km dobprace cez vesnice kopce a tak a v zime som mal spotrebu 7.8l(co ukazuje pal.pc tak to presne sedi), momentalne jazdim za 6.8l odvtedy jak je venku nad nulou... Parkrat jsem byl v praze na otocku, tempomatem 145km/h som mal spotrebu 5.2l co je celkom ok, ale v zime rozhodne papa...
Tohto pana by som odporucal obchadzat z dialky. Mam zle skusenostiDiablo1st píše:Vitaj na fóre
BMW F21 B47 170kW Valencia Orange 2016
Astra GTC Z17DTR 110kW Technical gray 2009 | MKJ | CD40 USB
Insignia A B20DTH 125kW Snow White 2015
Vectra C Caravan Z19DTH 110kW Royal blue 2007 - Ex
OP-COM 2014
Astra GTC Z17DTR 110kW Technical gray 2009 | MKJ | CD40 USB
Insignia A B20DTH 125kW Snow White 2015
Vectra C Caravan Z19DTH 110kW Royal blue 2007 - Ex
OP-COM 2014