Klima nejde vypnout - kompresor se stale toci
Ahoj, chtel bych vas poprosit o radu v nouzi. Jsem v pulce cesty na dovolenou a zapnul jsem klimu. Po jejim vypnuti se mi zdalo ze stale fouka studeny vzduch a taky ze jo. Kompresor klimi se stale toci (sepla spojka) a to jsem zkousel i odpojit ty dva kabeky co do nej vedou.
Nevite prosim jak to alespon nouzove fixnout? Klimu nepotrebuju. Nebo to nicemu nevadi, kdyz opomenu spotrebu? Bojim, aby se klima nepretlakovala a neco nekde nepovolilo.
Astra h caravan 1.7dth 74 kw manualni klima vyroba 2006.
Predem moc dekuji za odpovedi.
Ahoj Ales.
Nevite prosim jak to alespon nouzove fixnout? Klimu nepotrebuju. Nebo to nicemu nevadi, kdyz opomenu spotrebu? Bojim, aby se klima nepretlakovala a neco nekde nepovolilo.
Astra h caravan 1.7dth 74 kw manualni klima vyroba 2006.
Predem moc dekuji za odpovedi.
Ahoj Ales.
- Reklama
- vojtavojta
Re: Klima nejde vypnout - kompresor se stale toci
Pojistky v UEC-u F3 a F4 a v REC-u F4. Myslim ze jak je vytahnes tak nebude uz nic foukat.
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM
Diky za reakci.
Nejde mi ani o to vypnout elektricky veskere ventilatory. To zase v aute nemrznu, ale ted ten kompresor proste stale jede tak nevim co to tam udela. Nerad bych odrovnal cely okruh klimatizace nebo jeste hure aby umrel ten kompresor a nekde me to nechalo. Zpet do CR me ceka cca 1000km.
Odpojeni toho kompresoru asi temi pojistkami nevyresim ze?
Diky, Ales.
Nejde mi ani o to vypnout elektricky veskere ventilatory. To zase v aute nemrznu, ale ted ten kompresor proste stale jede tak nevim co to tam udela. Nerad bych odrovnal cely okruh klimatizace nebo jeste hure aby umrel ten kompresor a nekde me to nechalo. Zpet do CR me ceka cca 1000km.
Odpojeni toho kompresoru asi temi pojistkami nevyresim ze?
Diky, Ales.
- vojtavojta
To jsou pojistky od klimy,tak si myslim ze to ji vypne uplne.
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM
Pokud máš vzadu REC (modul řídící jednotky) tak stačí vyndat pojistku v motorovém prostoru FE20 10A nebo relé klimaktizace K8 na pojistkovém panelu značeno jako č.K11 (malé černé relé)
Pokud vzadu REC nemáš, tak je to pojistka vzadu F50 a relé K5 také vzadu na panelu druhé pozici od sedaček a pojistka je také druhé pozici od sedaček před relé.
Jelikož píšeš rok výroby 2006, tak se domnívám, že máš REC.
Pokud vzadu REC nemáš, tak je to pojistka vzadu F50 a relé K5 také vzadu na panelu druhé pozici od sedaček a pojistka je také druhé pozici od sedaček před relé.
Jelikož píšeš rok výroby 2006, tak se domnívám, že máš REC.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
Ahoj, vsem moc dekuji za odpovedi.
Vytahl jsem vsechny pojistky v motorovem prostoru a v zavazadlovem prostoru u kterych je napsana klimatizace. Jedinou 32 v motoru jsem tam nechal, je u ni totiz i brzdna zoustava ☺. Nic to ale nezmenilo, stejne kdyz nastartuju tak se toci kompresor (remenice + stred remenice kompresoru).
Kontrolka klimatizace samozrejme nesviti.
Zkusim jeste to rele, ale moc v to nedoufam.
Diky, Ales.
Vytahl jsem vsechny pojistky v motorovem prostoru a v zavazadlovem prostoru u kterych je napsana klimatizace. Jedinou 32 v motoru jsem tam nechal, je u ni totiz i brzdna zoustava ☺. Nic to ale nezmenilo, stejne kdyz nastartuju tak se toci kompresor (remenice + stred remenice kompresoru).
Kontrolka klimatizace samozrejme nesviti.
Zkusim jeste to rele, ale moc v to nedoufam.
Diky, Ales.
Pokud nepomůže ani vyndání relé, tak bude spíše mechanická závada na spojce kompresoru, že nerozepne.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
Jj obavam se mechanicke zavady. Jde to nejak na koleni s gola sadou opravit/rozepnout? Koual jsem ze na boku remenice je maly sroubek ale nevim zda se do nej mohu pustit.
Ak je to mechanicke, co teda zjavne je, tak treba vyradit kompresor - t.j. zohnat kratsi remen pre Astru bez klimy a pohanat len alternator.
Astra H, Z19DT
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Je snad logické, že když si odpojil kabel od spojky kompresoru a ten stále jede, ze ti zůstala viset spojka a šachování s pojistkama nemá asi valného významu
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."