univerzálne pneumatiky
univerzálne pneumatiky
Aký je váš názor na používanie univerzálnych pneumatik tieto ma zaujali http://pneumatiky.heureka.sk/hankook-h7 ... 5-r16-91h/ pri ročnom nájazde cca 10 000,-Km odpadá prezuvanie skladovanie náklady na dalšie disky a ostané veci s tým spojené, sneh na cestách je málokedy a na lade to je jedno šmýkajú každé.
- Reklama
Re: univerzálne pneumatiky
Byval som voci tomu skepticky ale odkedy som jazdil v US kde asi 80 percent aut jazdi len na univerzaloch tak musim povedat ze celkom OK.
Uz su aj davno prec tie casy ked univerzalky boli na leto moc makke a na zimu moc letne
Pokial byvas v meste a nechodis do hor pripadne do usekov kde mas kopce tak univerzal je OK
Uz su aj davno prec tie casy ked univerzalky boli na leto moc makke a na zimu moc letne
Pokial byvas v meste a nechodis do hor pripadne do usekov kde mas kopce tak univerzal je OK
Astra H, Z19DT
Ja som voči týmto pneu skeptický stále.
Podľa mňa nie všetko je o peniazoch. Nevravím, že tieto gumy sú zlé, ale proste vlastnosťami sa nechytajú ani na letné a ani na zimné pneu.
Čiže ak budeš nútený sa spoľahnúť na pneumatiky a tie ťa nepodržia, môžeš rozbiť auto, či niekoho zraziť a to ťa z finančného hľadiska bude stáť rádovo viac.
Stále si myslím, že na gumách sa proste šetriť nemá.
P.S. TU som našiel test na celoročné pneu, moc ich tam nechválili.
Podľa mňa nie všetko je o peniazoch. Nevravím, že tieto gumy sú zlé, ale proste vlastnosťami sa nechytajú ani na letné a ani na zimné pneu.
Čiže ak budeš nútený sa spoľahnúť na pneumatiky a tie ťa nepodržia, môžeš rozbiť auto, či niekoho zraziť a to ťa z finančného hľadiska bude stáť rádovo viac.
Stále si myslím, že na gumách sa proste šetriť nemá.
P.S. TU som našiel test na celoročné pneu, moc ich tam nechválili.
Astra H caravan,
r.v. 2006
Z19DTL (1,9CDTi, 74kW)
r.v. 2006
Z19DTL (1,9CDTi, 74kW)
Potom je este alternativa mat obute zimaky celorocne a tak raz za 3 roky vymenit.
Moj znamy to tak robil - hovoril ze nema auto na paradu a ze mu zimaky nevadia.
V podstate mal vzdy "cerstve" lebo menil kazde 2 roky kedze dost nalietal rocne.
Moj znamy to tak robil - hovoril ze nema auto na paradu a ze mu zimaky nevadia.
V podstate mal vzdy "cerstve" lebo menil kazde 2 roky kedze dost nalietal rocne.
Astra H, Z19DT
Presne tie mám na druhom aute a zatial v pohode, kamarád čo robí v mikone mi vravel, že zloženie materialu na gumách u univerzálov je v pomere letné a zimné pneu 80-20 % akurát že univerzaly maju prispôsobené lamely na sneh oproti letným. Na tie zimy aké sú je to OK, cesty sú aj tak posypané a myslím že lepšie je mať dobré univerzály ako nejaké šmejdové zimáky alebo zimáky s minimálnym ale predpisom vyhovujúcim dezénom.
Astra h 1,6 77Kw r. 2006, Mitsubishi ASX 1,6 86Kw r. 2015,
Skôr by som volil kvalitné zimné a mať ich obuté celý rok, ako akékoľvek celoročné.
Ale samozrejme je to každého vec, mne osobne to za tých pár € ušetrených nestojí.
Keď to tak zrýchlene zrátam za 5 rokov zimné - letné:
Letné pneu 240€
Zimné pneu 280€
Prezutie za 5 rokov 160€
Celkovo = 680€
Celoročné:
Pneu 2x 260€
Prezutie 20€
Celkovo = 540€
Aj keď ceny nie sú úplne presné, ale aj tak vychádza, že za 5 rokov ušetrím na celoročných gumách cca. 200€!!! Pochybujem, že by celoročky vydržali celých 5 rokov, preto som rátal z dvomi sadami.
Takže za príplatok 40€ ročne, mám kvalitatívne lepšie gumy na zimu a leto, čo mne za stojí za tento príplatok.
Ak som niečo zle zrátal, alebo máte niečo na doplnenie, prosím sem s tým.
Ale samozrejme je to každého vec, mne osobne to za tých pár € ušetrených nestojí.
Keď to tak zrýchlene zrátam za 5 rokov zimné - letné:
Letné pneu 240€
Zimné pneu 280€
Prezutie za 5 rokov 160€
Celkovo = 680€
Celoročné:
Pneu 2x 260€
Prezutie 20€
Celkovo = 540€
Aj keď ceny nie sú úplne presné, ale aj tak vychádza, že za 5 rokov ušetrím na celoročných gumách cca. 200€!!! Pochybujem, že by celoročky vydržali celých 5 rokov, preto som rátal z dvomi sadami.
Takže za príplatok 40€ ročne, mám kvalitatívne lepšie gumy na zimu a leto, čo mne za stojí za tento príplatok.
Ak som niečo zle zrátal, alebo máte niečo na doplnenie, prosím sem s tým.
Astra H caravan,
r.v. 2006
Z19DTL (1,9CDTi, 74kW)
r.v. 2006
Z19DTL (1,9CDTi, 74kW)
Zabudol si na vyvaženie, prvotné náklady na druhé disky, ak nemáš garáž a bývaš na činžiaku problém so skladovaním pokial nejazdí na hory a pri tom nájazde 10000 za rok ako bolo písané v zime najazdí koľko 3-4 tisíc možno ani nie, ešte do nedávna pokial neboli zákonom predpísané zimné tak 2/3 vodičov jazdili zima leto na letných.
Astra h 1,6 77Kw r. 2006, Mitsubishi ASX 1,6 86Kw r. 2015,
Znacka je v pohode my ich predavame tieto hankooky v pneuservise po 58€.aj ked racej jazdit na zimnych ako celorocnych.ale to je kazdeho vec.
Opel Astra Combi
1.9Cdti 74kw
R.V:2007
1.9Cdti 74kw
R.V:2007
No neviem čo je lepšie či zimné v lete alebo celoročky v zime.
Astra H caravan,
r.v. 2006
Z19DTL (1,9CDTi, 74kW)
r.v. 2006
Z19DTL (1,9CDTi, 74kW)