Ahoj,
zdravím všechny a prosím o pomoc s identifikací problému. Jedná se mi o to, že poslední dobou mám problémy se spojkou, která mi zabírá až úplně nahoře, tudíž jsou rozjezdy dost cukané. Spojku jsem ovšem musel měnit (cca rok zpátky, protože mi praskla lamela), takže tam mám spojku, na které jsem najel minimální počet kilometrů. S tímto problémem jsem zjistil, že se mi rapidně zvedla spotřeba (nejsem žádný pečlivka a na spotřebu nejezdím, nemám aktivovaný Board Computer, takže reálnou spotřebu ani neznám - vždy se řídím podle ručičky). Do práce to mám 13 km a když jsem dneska jel domů, měl jsem tam přesně na první čárce u rezervy a než jsem dojel domů, myslel jsem, že budu tlačit. S tímto problémem mě napadla lambda sonda, ale nejsem si jistý (nejsem mechanik, tudíž nevím, jestli to na to má vliv, případně jestli i lambda sonda může nějak ovlivnit chod spojky).
Nejsem z toho vůbec moudrý a rád bych aspoň věděl o co by se mohlo jednat. Momentálně jsem nepojízdný, protože mi nějaký vtipálek propíchl kola (což už jsem taky přemýšlel, jestli to nějak nemohl pokazit onen vtipálek), takže se nemohu ani dostat do servisu a hlavně nechci jezdit do servisu do té doby, než budu vědět, že na to sám nestačím.
Prosím o jakýkoli názor, radu, pomoc.
Budu Vám moc vděčný,
Díky Vojta,
Opel Astra H 1.6. 77kw - PROBLÉM
- Quick73
- Kontaktovat uživatele:
Opel Astra H 1.6. 77kw - PROBLÉM
S pozdravem,
Vojta
--------------------
Opel Astra H - Caravan; 1.6 77kw
Grafické práce - návrhy, design, ofsetový a digitální tisk, řezaná grafika