Signalizace opotřebení brzdových desek
Signalizace opotřebení brzdových desek
Zdravím všechny. Poradí někdo, jak se zbavit této signalizace. Vyměnil jsem přední i zadní desky, čidlo opotřebení jsem našel jen na přední desce, a to jen na straně řidiče. Čidlo jsem nasadil na novou desku, ale stále se mi objevuje hláška o zkontrolování obložení + symbol ( kolco a po stranách přerušované čárky ). Budu šťasten za každou radu. Díky
- Reklama
Re: Signalizace opotřebení brzdových desek
nebylo to čidlo poškozené?, já osobně jsem je měl prodřené od hrany kotouče a dával jsem nové, které stálo cca 120Kč
Opel Astra H Caravan, 1.9CDTI 110kW, 11/2004
čidlo mi připadá v pořádku, ještě před asi hodinou jsem ho sundal a zkontroloval, signalizace opotřebení začala před pár dny, desky jsem vyměnil ( opravdu už to bylo nutné ), a signalizace pokračuje, nikdy předtím mi nesignalizovalo opotřebení.
Opla mám chvíli a nevím jak přesně vypadá snímač opotřebení na těchto autech, ale co mám zkušenosti z jiných značek, tak čidlo se po rozsvícení musí vyměnit! Dojde k prošoupání takové plošky o kotouč a tím se přeruší kontakt a rozsvítí kontrolka. Takže nové čidlo, nebo jeho kabely propojit natvrdo což je vzhledem k ceně čidla myslím zbytečnost.
Zafira B, 2006, Z18XER
ex: BMW e36 328i Touring a několik VW
ex: BMW e36 328i Touring a několik VW
Šafa má stopro pravdu .Je přerušen obvod.Čidlo má dva vodiče a ty tvoří smyčku.Přerušení znamená svítící kontrolku.
Chlapci, jedu do Opla pro čidlo, vyzkouším, každopádně díky za váš čas a radu. Robert