Zafira - zajíždění nového motoru
Zafira - zajíždění nového motoru
Dobrý den,zdravím Opláky.Jak jsem už psal,v květnu se stanu majitelem Zafči s motorem 1,9cdti 120koní.Zajímal by mě názor ostatních na to,jak motor zajíždět a po kolika km se dá považovat za zajetý.Já zastávám názor točit a točit,ale nepřetáčet a za zajetý považuju tak po 4-5tisících,můžu tedy ostatní členy poprosit o jejich názory?Těším se na Vaše názory,ještě podotýkám,že nejsem začátečník,letos mě bude 40 a najeto mám asi 1,5mil.A i proto mě zajímají ostatní názory,protože v žádným případě nepatřím mezi Ty,co si myslí,že jsou nej řidiči na světě a že mají patent na rozum.Zastávám názor,že člověk se celej život učí a že se neustále musím dozvídat něco novýho,abych neumřel blbej
Moje Zafirka 1,9cdti 88kw
- Reklama
Re: Zafira - zajíždění nového motoru
Čau, z mýho pohledu zní rozumně do píšeš, točit točit, ale nepřetáčet, prvních tisíc km by to mělo max. do 2/3 maxima, potom postupně zvyšovat. Přeju hodně radosti z novýho auta
Přesně tak, první tisícovku zlehka, hlavně nepodtáčet, a potom se nebát to sem tam prohnat i víc k červeným (samozřejmě po řádném zahřátí). Hlavně ne pod plným plynem, tak do 2/3 chodu pedálu.
Já se dočetl, že komplet zajetý motor je až tak po 10-15 tisíci km. Já mám necelých 7 a ještě jsem to až na zem neprošlápnul...
Já se dočetl, že komplet zajetý motor je až tak po 10-15 tisíci km. Já mám necelých 7 a ještě jsem to až na zem neprošlápnul...
Tak děkuju moc přátelé za vaše názory,vidím,že se zhruba shodujeme.Ale třeba cenná informace pro mě je o tom neprošlapávání až na podlahu,to jsem se přiznám nevěděl.Jinak jakmile se auta dočkám,určitě se taky nějakou tou fotkou pochlubím,zdravím všechny a jezděte opatrně,těch blbců je na cestách víc a víc
Moje Zafirka 1,9cdti 88kw