Stale svitici kontrolka ESP - vadne brzdove cidlo
Stale svitici kontrolka ESP - vadne brzdove cidlo
Ahoj,
mam takovy problemek. Cestou do Brna se mi rozsvitila kontrolka ESP a porad svitila, coz znamena, jak jsem se docetl, poruchu. Zajel jsem za kolegou na pocitac, at se na to koukne co se stalo a vysledek testu byl, ze brzdove cidlo rika, ze v brzdach je velky tlak tudiz, ze auto stale brzdi, coz neni pravda a zaverem technika bylo vadne brzdove cidlo. Setkali jste se s tim nekdo?
mam takovy problemek. Cestou do Brna se mi rozsvitila kontrolka ESP a porad svitila, coz znamena, jak jsem se docetl, poruchu. Zajel jsem za kolegou na pocitac, at se na to koukne co se stalo a vysledek testu byl, ze brzdove cidlo rika, ze v brzdach je velky tlak tudiz, ze auto stale brzdi, coz neni pravda a zaverem technika bylo vadne brzdove cidlo. Setkali jste se s tim nekdo?
FazoL
Opel Astra H 1.6 Caravan
Opel Astra H 1.6 Caravan
- Reklama
Re: Stale svitici kontrolka ESP - vadne brzdove cidlo
Jo, ale na Fabii. Volal jsem do servisu, a oni řekli, že mi asi nesvítí brzdové světlo. Měli pravdu.
- Oton
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to jsem řešil u kamaráda na octavii.taky mu svítilo ESP.pak jsme zjistily že mu nesvítí všechny brzdový světla.kvůli jedné žárovce
Tiez mam podobny problem, cez vikend mi zacali sucasne svietit pocas jazdy signalky ABS a ESP. Po opatovnom nastartovani a rozjazde mi prestali svietit. Dnes sa to ale zopakovalo, ked som prichadzal do prace. Pri odchode po nastartovani a rozbehu mi kontrolky zase prestali svietit. Cestou z prace som ale prudsie zabrdzil, a opat to svieti. Cez vikend mi znamy urobil diagnostiku, ukazalo chybu snimaca otacok laveho kolesa. Este pripominam, ze asi pred dvoma mesiacmi mi menili predne brzdove platnicky. Mate s tym niekto skusenosti ?
Opel Astra J ST 1,4T 103kw LPG ( A14NET ), 12/2013
Opel Astra H, hatchback, 1,9 CDTi, 88 kw, Z19DT, r.v. 3/2006
Zdarec,
Nijak jsem to jeste nevyresil, jelikoz jsem ted nejakou dobu nebyl doma. Jinak zkusim zkontrolovat brzdova svetla, ale mam pocit ze chodi. Pristi tyden jedu do servisu na "hlubsi" diagnostiku. Tak dam vedet.
Kdyz uz jsme u te diskuze o ESP, vite nekdo co to presne dela na astre.Vim, ze to upravuje brzdeni a "rychlost" pri projizdeni zatacek. Kontroluje to take prokluz pri rozjizdeni asi ne? To uz je asi nejaky jiny system....
Rene
Nijak jsem to jeste nevyresil, jelikoz jsem ted nejakou dobu nebyl doma. Jinak zkusim zkontrolovat brzdova svetla, ale mam pocit ze chodi. Pristi tyden jedu do servisu na "hlubsi" diagnostiku. Tak dam vedet.
Kdyz uz jsme u te diskuze o ESP, vite nekdo co to presne dela na astre.Vim, ze to upravuje brzdeni a "rychlost" pri projizdeni zatacek. Kontroluje to take prokluz pri rozjizdeni asi ne? To uz je asi nejaky jiny system....
Rene
FazoL
Opel Astra H 1.6 Caravan
Opel Astra H 1.6 Caravan
-
Ahoj, ja mam podobnou zkusenost na stare Astre F, svitila mi obcas kontrolka ABS. Nekdy pri prejeti nejakych nerovnosti, nekdy jen tak sama od sebe. Po vypnuti zapalovani vetsinou zhasla a pak se zase nekdy rozsvitila. Bylo to vadne cidlo ABS na pravym kole, po vymene cidla to bylo ok. Uz je to delsi dobu, ale mam pocit, ze to cidlo stalo nejak 1000-1500,- Kc. Praskla zarovka na Astre H by ti pri otoceni klickem na displeji stavu km zobrazit napis InSP2. Zrovna minuly tyden mi praskla zarovka zadniho koncovyho svetla, takze mam zkusenost
Takze dnes som bol s Opel servise, vycistili kontakty snimacov otacok kolies a vzajomne zamenili kable veduce k snimacom, lave dali na prave a opacne, a teraz cakam, ci sa to opat rozsvieti. Ak ano a diagnostika ukaze, ze je to opat na lavom kolese, znamena to, ze je s najvacsou pravdepodobnostou chybny snimac na lavom kolese a nie ten kabel, ak diagnostika vypise chybu snimaca otacok praveho koles, je jasne, ze chyba je v tom kabliku. Ak sa to nerozvieti, neplechu robili zanesene kontakty. Tak teraz cakam co sa stane. Vysledok potom napisem
P.S. treba este vraj brat do uvahy aj moznost nespravnej funkcie snimaca na noznej brzde
P.S. treba este vraj brat do uvahy aj moznost nespravnej funkcie snimaca na noznej brzde
este jedna otazocka, to cidlo otacok kolesa sa da kupit samostatne, alebo len ako sucast naboja kolesa ? Predpokladam, ze spravna bude asi ta druha moznost, ved opel potrebuje tiez zarabat
Zdarec,
jak jsem napsal, tak tento tyden jsem zasel do Opel servisu. Pred chvilkou jsem se vratil a technik me moc nepotesil. Zde je presny vypis z diagnostiky:
"diagnostika ESP - chyb. kod C0131 - nespravna funkce snimace tlaku - nutno promerit el. instalaci pro blizsi urceni zavady (mozna zavada v RJ nebo v hydraulicke jednotce ABS)"
Navrhnul mi tento postup: Nechat to u nich v servisu, technik se na to vrhne a behem 5-6 hodin zjisti, kde je presna zavada.
Takze se tam objednam a pak zase uvidime.
jak jsem napsal, tak tento tyden jsem zasel do Opel servisu. Pred chvilkou jsem se vratil a technik me moc nepotesil. Zde je presny vypis z diagnostiky:
"diagnostika ESP - chyb. kod C0131 - nespravna funkce snimace tlaku - nutno promerit el. instalaci pro blizsi urceni zavady (mozna zavada v RJ nebo v hydraulicke jednotce ABS)"
Navrhnul mi tento postup: Nechat to u nich v servisu, technik se na to vrhne a behem 5-6 hodin zjisti, kde je presna zavada.
Takze se tam objednam a pak zase uvidime.
FazoL
Opel Astra H 1.6 Caravan
Opel Astra H 1.6 Caravan
... a jeste bych mel jeden dotaz. Je opravdu jedina sance pro opravu auta autorizovany servis. 670 Kc za hodinu prace je festovne, ja vim, ale prece jenom bych uvital neco levnejsiho. Mam na mysli treba servis, ktery se specializuje na elektroinstalaci v aute, nebo proste nejaky clovek, ktery ma firmu a dela tyhle veci. Bydlim v Orlove, takze kdyby jste nekdo meli kontakt na nekoho kolem Orlove tzn. Ostrava, Karvina, Havirov bylo by to paradni.
Dikes
Dikes
FazoL
Opel Astra H 1.6 Caravan
Opel Astra H 1.6 Caravan