Valivy odpor na prednej naprave + test brzdneho ucinku
Valivy odpor na prednej naprave + test brzdneho ucinku
Ahojte bol som na teste tlmicov, bola akcia tak som si dal spravit aj test brzd.
Vpredu mam nove kotuce Brembo Max a nove platnicky TRW a brzdova kvapalina, po zabehu cca 1200km. Bol vymienany piestik na pravom prednom kolese + opravna sada original OPEL, vsetko bolo prescistene, teda aspon dufam dostatocne.
Na testeri mi na kazdom prednom kolese namerali valivy odpor zhruba 0,20 kN? Pneu TS830 Continental 195/65 R15.
Inak brzdny ucinok:
predok 2,44kN 2,60kN
zadok 1,94kN 1,99kN
Co mechanik zhodnotil, ze mi slabo brzdia zadne kotuce a mam vysoky valivy odpor na prednych kolesach. Ci myslite ze to moze byt sposobene? Cez vikend idem nanovo ovzdusnit brzdy, tym sa ale urcite neodstrani ten valivy odpor.
Dik.
Vpredu mam nove kotuce Brembo Max a nove platnicky TRW a brzdova kvapalina, po zabehu cca 1200km. Bol vymienany piestik na pravom prednom kolese + opravna sada original OPEL, vsetko bolo prescistene, teda aspon dufam dostatocne.
Na testeri mi na kazdom prednom kolese namerali valivy odpor zhruba 0,20 kN? Pneu TS830 Continental 195/65 R15.
Inak brzdny ucinok:
predok 2,44kN 2,60kN
zadok 1,94kN 1,99kN
Co mechanik zhodnotil, ze mi slabo brzdia zadne kotuce a mam vysoky valivy odpor na prednych kolesach. Ci myslite ze to moze byt sposobene? Cez vikend idem nanovo ovzdusnit brzdy, tym sa ale urcite neodstrani ten valivy odpor.
Dik.
Astra H Caravan 1.7 CDTi (17DTH), 6xABG, ABS, ESP, PDC, Fog Lights, BC + Check Control, CD70+CID
Astra G Hatchback 1.7 TD (1.7TD) 1999-2008 R.I.P.
Diagnostika MDI, OPCOM, LAUNCH X431
Servis mobilných telefónov všetkých značiek
- Reklama
Re: Valivy odpor na prednej naprave + test brzdneho ucinku
cele tie testy su kkotiny
Astra H 1.9 Cdti 88kw 16v
Priklánam sa k Vojtovi, známi vymenil komplet tlmiče a hned išiel na testy, kde mu namerali len 50%.Tak šiel do iného servisu a tam to už bolo 80%, len tolko k testom ............
Astra H , 1.4 ,black 2006
jo třeba v jednom libereckym značkovym pneuservisu (kterej se jmenuje jako oblíbená značka pneumatik majitelů vozů škoda ) na testu tlumičů vyhází vždy velmi podobný výsledek ať tam jedeš s čim chceš, předek je vždy na výměnu a pravý předek je vždy horší
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Dobre takze testy tlmicov stoja za h*vno a co test brzd? Tiez to meria naprd?
Astra H Caravan 1.7 CDTi (17DTH), 6xABG, ABS, ESP, PDC, Fog Lights, BC + Check Control, CD70+CID
Podle mě je to vše OK , předek brzdí více , protože je přece nový a Brembo...janda82 píše:...na kazdom prednom kolese namerali valivy odpor zhruba 0,20 kN? Pneu TS830 Continental 195/65 R15.
Inak brzdny ucinok: predok 2,44kN 2,60kN zadok 1,94kN 1,99kN.....
A valivý odpor ?? Ten určuje šířka pneu , její složení a nahuštění - a ty tvoje... teda nejsou vůbec moc široké , podívej se na nahuštění a složení ?? to jedině koupit pneu přímo s nízkým valivým odporem , označ. např. GREEN X
, na léto bývají ještě širší a tím - větší valivý odpor , ale zase čím šírší pneu , tím lépe auto drží na silnici a o to jde přece nejvíce
Naposledy upravil(a) bubo dne 10 bře 2010, 11:04, celkem upraveno 1 x.
ASTRA H Caravan 2006 / 1.8 / 103 KW / Z18XER / CD70Navi / CID + Cz ,, Stříbrňák ,,
dik, som chcel vediet ci su tie hodnoty v norme, kedze som mal zaneseny pravy piestik a musel som ho vymenit, ze ci je to dobre vycistene a nebrzi mi to stale, plechace sa od brzd neprehrievaju, pravda su teplejsie ako -5C tak si tiez myslim, ze je to asi ok ale ten mechanik hovoril mi, ze je dost vysoky ten odpor tak neviembubo píše:Podle mě je to vše OK , předek brzdí více , protože je přece nový a Brembo...janda82 píše:...na kazdom prednom kolese namerali valivy odpor zhruba 0,20 kN? Pneu TS830 Continental 195/65 R15.
Inak brzdny ucinok: predok 2,44kN 2,60kN zadok 1,94kN 1,99kN.....
A valivý odpor ?? Ten určuje šířka pneu - a ty tvoje... teda nejsou vůbec moc široké
, na léto bývají ještě širší a tím - větší valivý odpor , ale zase čím šírší pneu , tím lépe auto drží na silnici a o to jde přece nejvíce
Mám problém:Prehrievajú sa mi predné kotúče a pedál brzdy ide nižšie ako predtým.Brzdové dosky aj kotúče sú ešte v norme. Že by ostávala visieť brzdový valček a preto sa zohrievajú kotúče?
Kotúče si meral alebo len od oka. Nemáš poškodenú prachovku na piestiku?
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
No to neviem...musím zistiť..Dík