Aditiva do nafty
Aditiva do nafty
Myslíte, že je třeba dávat ještě nějaká další aditiva na zimu např. od VIF pokud beru naftu Benzina Verva Diesel a nebo Shell V Power Diesel? Tam jsou již aditiva, takže bych asi nedával. A navíc mám motor 1,9CDTI 110kW s DPF. Neuškodím těmito dolévanými aditivy? Např. tomu filtru? Nebude se naopak usazovat více prachových částic ve filtru a tedy častěji se regenerovat DPF? Nebo by stačilo dát do nádrže pouze k aditivované naftě Velfobin na odloučení vody?
- Reklama
- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aditiva do nafty
Do uz aditivovanej nafty by som aditiva nedaval, do obycajnej ano. Sam tankujem normalnu a davam tam zimny VIF.
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
taky jsem nic nelil do aditivovaný nafty, pak se mi stalo to co mám v avataru
shell v power diesel
shell v power diesel
EX Opel Astra H caravan
na flašce od aditiva píšou něco ve smyslu "předávkování není na škodu", proto věřim spíš sobě že ta tam to aditivum leju než reklamně že ho tam prej už někdo nalil (určitě? a kolik?)
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Leden 2009, plná nádrž u SHELL Příšovice (E65 směr Jablonec). Tentýž večer -20°C. Ráno už jsem nenastartoval. Odtah, přes noc v teple dílny, nový naftový filtr a aditiva do nádrže. Nepříjemný zážitek. Chceš jet lyžovat a nic ... . Na info lince Shell mi paní tvrdila, že mají naftu do -35°C?!
Astra H, 1.7 CDTi, 81 kW, Z17DTJ, 2008
nevim proč všichni uchcáváte z nafty od shellu, ze stojanu tam teče uplně stejná nafta jako u všech jinejch pump...
pro mě je rozhodující výtočnost daný pumpy, čim větší tim lepší, já tankuju na globusu a nestydím se za to, nechápu proč tankovat na shellu za 28,70 když 500m odtutd je pumpa globusu s uplně stejnou naftou za 25,70kč
někdy si na pumpě přečtěte kdo je dodavatel paliv, budete se možná divit
pro mě je rozhodující výtočnost daný pumpy, čim větší tim lepší, já tankuju na globusu a nestydím se za to, nechápu proč tankovat na shellu za 28,70 když 500m odtutd je pumpa globusu s uplně stejnou naftou za 25,70kč
někdy si na pumpě přečtěte kdo je dodavatel paliv, budete se možná divit
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Je známá věc, že Shell u nás nedosahuje takových kvalit jako třeba v Německu, co se nafty týče. Já brávám (benzín) u OMV. Možná bych někde v okolí našel benzinku, kde to bude třeba o 30 haléřů levnější (když nepočítám ty hrůzy někde v poli), ale OMV je dlouhodobě špička a já jsem klidnej.
Není to sice záruka, že pokaždé natankuju nějakou super tekutinu, ale věřím, že nenatankuju šmejd. A toho bych se čas od času u jiných bál.
Není to sice záruka, že pokaždé natankuju nějakou super tekutinu, ale věřím, že nenatankuju šmejd. A toho bych se čas od času u jiných bál.
Verva Diesel od Benziny, je v ČR údajně nejlepší nafta...ale nějak jsem jí ještě moc netestoval, má na to někdo nějakej chytrej názor?
Opel Astra H | hatchback | 1.9 CDTi - 110 kw
DPF off, SILENCER off
Ondra-sek.cz - vše pro cestování s miminkem
DPF off, SILENCER off
Ondra-sek.cz - vše pro cestování s miminkem
já ji beru, řekl bych podobná nafta jako u omv, jen je dražšídark píše:Verva Diesel od Benziny, je v ČR údajně nejlepší nafta...ale nějak jsem jí ještě moc netestoval, má na to někdo nějakej chytrej názor?
EX Opel Astra H caravan