Hučanie prevodovky M32-odstránenie závady
Re: Hučanie prevodovky M32-odstránenie závady
Jj. Ja už ani nepamatuju, kdy byla astra takhle tichá
Hlavně doufám, že když budu menit olej v převodovce, tak mně uz další repas nečeká..
Hlavně doufám, že když budu menit olej v převodovce, tak mně uz další repas nečeká..
Astra H caravan 1.7 CDTI, 81kw, r.v. 2008/CD 70 NAVI/CID/
- Reklama
- BikerMarius
Ja si přesně pamatuju jak jsem asi 14dní od repase jel a vyděšeně poslouchal co to je za zvuk že se to vrátilo a on to byl hukot od kamionu předemnou
mám 120 000 km - poctivých.
Páka se trochu hýbe. Za tohle fakt kopnout opel adam do prdele, nikde jinde jsem tohle nezažil.
Co s tím....
- počkat do cirka 150 000 a vzít rozvody, převodovku, dvouhmotu najednou
(pak by se jezdilo na 5-ku 60 a na 4-ku 120, podle nálady a drivera)
- nechat to být až to bude akutní
-zatím vyměnit olej (ten mám) a kašlat na to
-dojezdit to na krev a až se cokoliv vykotí, hodit to ze skály
Vždycky jsem na autě dělal, co bylo potřeba a snažil se nic nešidit, zase je to stroj a ať slouží. A k háčku mám zatím nejvíc rezervovanej postoj ze všech aut, co jsem měl. Ani náhodou srdcovka.
Páka se trochu hýbe. Za tohle fakt kopnout opel adam do prdele, nikde jinde jsem tohle nezažil.
Co s tím....
Vždycky jsem na autě dělal, co bylo potřeba a snažil se nic nešidit, zase je to stroj a ať slouží. A k háčku mám zatím nejvíc rezervovanej postoj ze všech aut, co jsem měl. Ani náhodou srdcovka.
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Práve preto som sa Astry-H a j Zafiry-B zbavil a mám vectru-C. Úplne iné kafe...
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Menší pohyb mohou dělat jen lanovody, tak to nemusí být hned převodovka, i když je to u M32 nepravděpodobný.. Mě to začalo nějak okolo 150 000. Nejvíc se hýbala při 1, 5 a 6 + bylo slyšet za jízdy chrastění ložisek.. A cukání se časem zhoršovalo( hýbala se cca o 1 cm), když jsem se konečně ve 170 000 dokopal k tak to chrastilo i při stání ne neutrál + jsem se chystal na dovolenou a nechtěl jsem aby mě Astra někde nechala..honzap píše:mám 120 000 km - poctivých.
Co s tím....
Většina ložisek v převodovce byla KO, ale naštěstí se žádné nevysypalo a i obal to přežil.
Ale teď si říkám, že jsem tam měl jít dřív, alespoň by byla oprava levnější.
Ale jsem nepoučitelný.. A koupily jsme do rodiny další astru a taky s M32, ale tam byla už opravovaná, tak snad už bude ok, když budu měnit olej.
A M32 není jen problém Astry, ale i Fiatu a Alf Romeo.. Mechanik říkal že se mu tam tyhle auta střídají jak na běžícím pásu..
Astra H caravan 1.7 CDTI, 81kw, r.v. 2008/CD 70 NAVI/CID/
Háčko je dobrý auto a jsem s ním spokojenej, kdyby mi nevyhovovalo, dám ho pryč.
I když, výměnu za žirafu 2009 a novější + doplatek bych bral.
Zase výhoda něčeho, co se hodně kazí je, že jsou na to levné opravy, sada ložisek + olej cca 7K není vražedný, + práce samozřejmě.
jestli to budu dělat za 60 000km, tak teď vyměním olej a kdoví, jestli budu vůbec tuhle opravu dělat, s mým nájezdem..
I když, výměnu za žirafu 2009 a novější + doplatek bych bral.
Zase výhoda něčeho, co se hodně kazí je, že jsou na to levné opravy, sada ložisek + olej cca 7K není vražedný, + práce samozřejmě.
jestli to budu dělat za 60 000km, tak teď vyměním olej a kdoví, jestli budu vůbec tuhle opravu dělat, s mým nájezdem..
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
- BikerMarius
Přesně tak jestli neslyšíš hučení šuštění nebo jiný zvuk při změně převodu z 4 na 5(6) tak by měla být ložiska ok. Mně napřed začal zvuk a pak až pomalu pohyb řadičky.
BTW Swabel s 1,9tkou nemáv ve vektře M32 ??
BTW Swabel s 1,9tkou nemáv ve vektře M32 ??
Pánové, mohl by mi někdo doporučit servis, kde mu opravovali převodovku na Moravě? Konkrétně co nejblíž Valašskému Meziříčí?Převodovka hučí za jízdy stále, podle rychlosti jízdy a páka se hýbe nejvíc na jedničce a pak trochu méně pětka a šestka. Řadit zatím jde celkem dobře. Ale to bzučení za jízdy je nepříjemné.
Opel Astra H Caravan, 1,7CDTI, 74kW, Z17DTH, 2008, NAVI
vyzkoušej pana Stromšíka ve val.mezu .