špatné startování
Re: špatné startování
Denny tak děkuji mooc za radu a zkusím počkat těch 10s. Prostě se mi zdá, že to dlouho točí udělal jsem pro to maximum(nákup baterie) , ale nebudu to řešit pokud říkáš že je to v pořádku díííky
OPEL ASTRA CARAVAN 1.7CDTi 2007 74kw
- Reklama
Zdravim ve spolek,
mám problém se kterým si nevím rady. Poradí někdo? Mám Astru H caravan 05 1,7 cdti 74kw.
Před týdnem mi začali problémy se startováním. Z ničeho nic jsem ráno nemohl nastartovat. Motor naskočil až několikátém pokusu o natočení. Jízda poté už v pořádku. Ted mi jednou nastartuje nejdříve po cca 6s což je proti dřívějšímu startování dlouhá doba a někdy to zkouším mnohem déle, až to vypadá že vůbec nenaskočí. Baterie a startér dostávají zabrat. Špatné startování nemá vliv na okolní teplotu, měl jsem auto v teplé garáži celý den a stejně. Vyměnil jsem zatím pal.filtr a zakoupil čistič paliv.soustavy. Beze změn. Dnes jsem byl na diagnostice OP-COM a ta mi ukázala chybu : P0002 - elektromagnetický ventil dávkování paliva - VADNÝ [/color]přerušovaný/nesouvislý. Než ho koupim (cena 3-4tis.) chtěl bych se zeptat zda to může být opravdu tento ventil, nebo něco jiného. MOC DÍKY!
mám problém se kterým si nevím rady. Poradí někdo? Mám Astru H caravan 05 1,7 cdti 74kw.
Před týdnem mi začali problémy se startováním. Z ničeho nic jsem ráno nemohl nastartovat. Motor naskočil až několikátém pokusu o natočení. Jízda poté už v pořádku. Ted mi jednou nastartuje nejdříve po cca 6s což je proti dřívějšímu startování dlouhá doba a někdy to zkouším mnohem déle, až to vypadá že vůbec nenaskočí. Baterie a startér dostávají zabrat. Špatné startování nemá vliv na okolní teplotu, měl jsem auto v teplé garáži celý den a stejně. Vyměnil jsem zatím pal.filtr a zakoupil čistič paliv.soustavy. Beze změn. Dnes jsem byl na diagnostice OP-COM a ta mi ukázala chybu : P0002 - elektromagnetický ventil dávkování paliva - VADNÝ [/color]přerušovaný/nesouvislý. Než ho koupim (cena 3-4tis.) chtěl bych se zeptat zda to může být opravdu tento ventil, nebo něco jiného. MOC DÍKY!
OP com ,multimetr a lehce znalý člověk ti to měl zjistit a ne sprostě vyčíst paměť závad.
1.napájecí napětí-PIN 2
2.činnost elmagnetu poslechem po zapojení PIN 2 na plus baterie
3.konektivita PIN 1 proti PIN B49 na jednotku-menší než 1 ohm
Hlavně vyčistit připojovací konektor \dvou pinový\na tom ventilu.
1.napájecí napětí-PIN 2
2.činnost elmagnetu poslechem po zapojení PIN 2 na plus baterie
3.konektivita PIN 1 proti PIN B49 na jednotku-menší než 1 ohm
Hlavně vyčistit připojovací konektor \dvou pinový\na tom ventilu.
Díky za odpověď. Moc tomu nerozumim, ale snad bude můj kamarád/mechanik.
Ještě jsem slyšel, že jakmile padá nafta, řeší se tento problém zpětným ventilem, vyřeší to něco?
Ještě jednou moc DÍKY!
Ještě jsem slyšel, že jakmile padá nafta, řeší se tento problém zpětným ventilem, vyřeší to něco?
Ještě jednou moc DÍKY!
ahoj.mam presne ten isty problem na astre h 1.7 74kw r.2005. auto mi nechce nastartovat a ked ho roztlacim tak ide ale len do vtedy kym mi nevyskoci auticko s klucom.... na diagnostike mi pise chybu p0002.ako to mam riesit? alebo jak si to vyriesil ty??