Nebezpečné chování ESP v levotočivé zatáčce

Odpovědět
dark
Kontaktovat uživatele:

Re: Nebezpečné chování ESP v levotočivé zatáčce

Příspěvek od dark » 01 čer 2010, 17:04

V životě jsem nikde nic podobnýho neslyšel, od lidi co mám Astru hnedle 3x a ztoho jsem jeden já kterýho to hodilo do svodidel a druhej přistal vedle stromu v poli.
Opel Astra H | hatchback | 1.9 CDTi - 110 kw
DPF off, SILENCER off
Ondra-sek.cz - vše pro cestování s miminkem

Reklama

Westler

Příspěvek od Westler » 01 čer 2010, 20:20

Nemuze to treba souviset se snizenim? Haczek ma tusim taky snizeno, ne?
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"

corsaczek

Příspěvek od corsaczek » 01 čer 2010, 21:15

A máš ESP? Reagovalo?
Jinak sorry, ale mě to přijde jako blbost, neni podle mě fyzicky možný, že za stejných podmínek jednou auto projede zatáčku s klidem 90 a podruhý tě to v 70ti vyhodí do svodidel. Mohl být třeba olej na silnici...

Haczek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haczek » 01 čer 2010, 21:39

Westler: V te dobe jsem uz auto na snizenych pruzinach davno nemel -oddělaval jsem je nekdy v polovine srpna. (Jeste nez mel RomanK na 3tydny dovolenou). Jinak je to sokovka kdyz v relativne pomalejsi jizde, kdyz si clovek mysli ze ma auto zcela pod kontrolou (uz si nepamatuji tu rychlost, ale odhaduji tak na 70km/h) a ono najednou se utrhne a letiii doprava +v puvodni smeru jizdy aniz by slo poradne co udelat. Kdyz se mne to stalo podruhe, tak ta zatacka byla stoupajici, o 180stupnu a vjel jsem do ni tak 30-40km/h, proto jsem jen ujel na kraj vozovky aniz bych skoncil na strome... Zajimave ze od te doby nic (pres zimu jsem tomu take hodne daval, ale na zimnich R16, 205kach, ted mam nove pneu a jezdim aniz by se situace opakovala...

Mimochodem s tema pruzinama jsem omylem (ridil jsem 24hodin behem 28hodin -cca 2200km :mrgreen: ) vletel pred dojetim do cile do hooodne ostre, vynaseci zatacky okolo rybnika v rychlosti cca 120km/h (nakladaky zde jezdi 40-60) a auto ani nenaznacilo ze by chtelo uhnout (zachranilo mne asi zivot)..... zato hercna mne po par minatach pak chtela z hrudi uhnout.... :mrgreen:
Astra GTC 1,9 (110kW)

beavis

Příspěvek od beavis » 01 čer 2010, 22:13

dark píše:V životě jsem nikde nic podobnýho neslyšel, od lidi co mám Astru hnedle 3x a ztoho jsem jeden já kterýho to hodilo do svodidel a druhej přistal vedle stromu v poli.
Nemas nejaky fotky jak si dopadl?
Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)

Dalik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalik » 01 čer 2010, 23:45

Hmm, tak to je celkem nářez, jak to tady tak čtu...
Pokud v tom opravdu nemá prsty nějaký vnější faktor, jak naznačil corsaczek, tak bych to asi svedl na tu elektroniku, která záhadně vyhodnocuje situaci při nižším vzorku... Ale i tak mi to celý příjde jaksi proti fyzikálním zákonům, protože i kdybych do té zatáčky najel sebehůř a snažil to co nejvíc blbě projet, tak se mi snad vyletět nepodaří :), nevím,
každopádně mě uklidňuje to, že ESP nemám... Možná je to trošku s nadsázkou, ale radši na to budu sám, než abych se bál, že mi to několikrát pomůže a jednou fatálně zradí. Bývá to sice většinou všechno Bosh, ale to konkrétní vyladění už je asi u automobilek individuální. U taťkovy služební Octávky 4x4 mám s ESP jenom kladné zkušenosti.

vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta » 02 čer 2010, 00:30

já osobně bych se nebál svést to na snížený podvozek a v případě haczka na rozšíření podložkama, ono totiž auto s ESP má čidlo bočního a podélného zrychlení a nedivil bych se kdyby bylo zmatený právě těma "úžasnejma" úpravama podvozku
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

corsaczek

Příspěvek od corsaczek » 02 čer 2010, 08:16

Dalik píše:každopádně mě uklidňuje to, že ESP nemám...
8-) je dobrý si to nějak zdůvodnit :mrgreen:

emvee

Příspěvek od emvee » 02 čer 2010, 08:41

vojta píše:já osobně bych se nebál svést to na snížený podvozek a v případě haczka na rozšíření podložkama, ono totiž auto s ESP má čidlo bočního a podélného zrychlení a nedivil bych se kdyby bylo zmatený právě těma "úžasnejma" úpravama podvozku
Souhlasím. Já moc tyhle domácí úpravy nechápu. Možná před patnácti lety, kdy v autě nebylo tolik elektroniky, ale dneska, kdy si to hlídá úplně všechno, bych se hodně bál na cokoliv sáhnout, zvlášť na podvozku. Řekl bych, že asi výrobce ví, proč tam dává nějak dlouhý pružiny a proč jsou kola nějak daleko od sebe. Každý model auta je testovaný v tom stavu, jak vyjde z výrobní linky, má na ty parametry naladěný všechny systémy, sahat tam na něco mi přijde docela hazard...
OPEL ASTRA H CARAVAN, 1.6 TWINPORT, 77kW (2006)
Obrázek

Dalik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalik » 02 čer 2010, 09:20

corsaczek píše:8-) je dobrý si to nějak zdůvodnit :mrgreen:
Tak psal jsem, že je to trochu s nadsázkou :D

vojta píše:
Tak tomuhle já nerozumím, jak by to šlo vysvětlit, ale když to říkáš ty :)

Odpovědět