klimatizace problém
Re: klimatizace problém
Chtěl bych se zeptat, když sme u te klimy, jeden týden sem používal klimu jak byly tepla a od té doby mám problémy s očima a s rýmou. A aji smrděla, né že né. Nikdy sem s očima problém neměl.Něco mi říká že to bude nějakej zánět nebo alergická reakce na to, co leze z trubek. Pouštěl sem nedávno v autě jakejsi ten sprej ale vypadá to, že se to minulo účinkem. Má někdo zkušenosti podobného rázu? Kde v brně to čistí tak, že mi to nebude dělat neplechu se zdravím?
Astra H caravan, rv:2005, 1,7cdti, 74Kw
- Reklama
. . . treba mat spravne nasmerovane fukare, aby to neslo na citlive miesta a tiez neprehanat s priliz nizkou teplotou. Inak pozdravujem clenov fora z vecneho mesta Rim, tu by sa mi hodila osobna prenosna klima. za chyby v pisani sa ospravedlnujen,pisem z mobilu
Opel Astra J ST 1,4T 103kw LPG ( A14NET ), 12/2013
Opel Astra H, hatchback, 1,9 CDTi, 88 kw, Z19DT, r.v. 3/2006
Opel Astra H, hatchback, 1,9 CDTi, 88 kw, Z19DT, r.v. 3/2006
Já mám problémy s očimaa nosem aji když klimatizace nejede. Nikdy sem na to netrpěl a objevilo se to po týdnu používání klimeša. Spíš by mě zajímalo kde v brně dokáží za rozumnou cenu prozkoumat výparník popřípadě to vypucovat od toho co tam nemá být. Neví někdo?
Astra H caravan, rv:2005, 1,7cdti, 74Kw
Zkus 603478985 p.Jurkovič,je to v Židenicích u kasáren,já tam jezdil s Fábií a byl jsem vždy spokojenej.Mě teda dělal čidla od klimy a ještě nějaký věci,ale klimy dělá celkově,tak třeba Ti pomůže.Je to garážista,ale vybavení má a hlavně rozumný ceny,tak uvidíš.
Moje Zafirka 1,9cdti 88kw
Měl jsem to samé , klima po vypnutí smrděla a pálily mě oči .brzda píše:..... A aji smrděla, né že né. ..Pouštěl sem nedávno v autě jakejsi ten sprej ale vypadá to, že se to minulo účinkem. ..
Všeobecně je asi zakopaný pes ve výparníku . Tam se asi nejvíc množí bakterie a těžko se to tam desinfikuje .
Já jsem to dělal takto a mám zatím pokoj : Koupil jsem ,,parfémovanou desinfekci ,, - pěnu s hadičkou . To je jedno jaký výrobce , ale aby byla parfémovaná ( auto pak nádherně voní ) Vyndal jsem pylák a do celého toho prostoru nastříkal tu pěnu . Zandal deklík a pustil chvilku ventilátor naplno - aby ta pěna prošla výměníkem a všechny ty žebra aby byly tím tlakem pročištěny a desinfikovány . To jsem udělal 2x . Pak jsem tu pěnu nastříkal aplikační hadičkou do všech výdechů a nechal do rána působit . Druhý den vrátil pylák ( byl zánovní - 2 měsíce ) a klimoška krásně voní a po vypnutí už nesmrdí . Jsem zvědavý , jak to dlouho vydrží .
Např. : http://www.autodily-prostejov.cz/cistic ... 400ml.html
Já měl tuhle : http://www.technical-cz.cz/detail/klima ... systemu-1/
ASTRA H Caravan 2006 / 1.8 / 103 KW / Z18XER / CD70Navi / CID + Cz ,, Stříbrňák ,,
bubo píše:Měl jsem to samé , klima po vypnutí smrděla a pálily mě oči .brzda píše:..... A aji smrděla, né že né. ..Pouštěl sem nedávno v autě jakejsi ten sprej ale vypadá to, že se to minulo účinkem. ..
Všeobecně je asi zakopaný pes ve výparníku . Tam se asi nejvíc množí bakterie a těžko se to tam desinfikuje .
Já jsem to dělal takto a mám zatím pokoj : Koupil jsem ,,parfémovanou desinfekci ,, - pěnu s hadičkou . To je jedno jaký výrobce , ale aby byla parfémovaná ( auto pak nádherně voní ) Vyndal jsem pylák a do celého toho prostoru nastříkal tu pěnu . Zandal deklík a pustil chvilku ventilátor naplno - aby ta pěna prošla výměníkem a všechny ty žebra aby byly tím tlakem pročištěny a desinfikovány . To jsem udělal 2x . Pak jsem tu pěnu nastříkal aplikační hadičkou do všech výdechů a nechal do rána působit . Druhý den vrátil pylák ( byl zánovní - 2 měsíce ) a klimoška krásně voní a po vypnutí už nesmrdí . Jsem zvědavý , jak to dlouho vydrží .
Např. : http://www.autodily-prostejov.cz/cistic ... 400ml.html
Já měl tuhle : http://www.technical-cz.cz/detail/klima ... systemu-1/
U mně to bylo podobné. Vypnul jsem klimu a šílený smrad. Takže nový filtr + sprej na dezinfekci klimy (tuším se to jmenovalo "prima klima" - koupeno v obi, cca 150 Kč). Po výměně filtru jsem nastartoval, zapnul vnitřní okruh, klima na min. teplotu, ventilátor na max. Pomohlo, klima přestala smrdět, práce sotva na půl hoďky, investice minimální.
Se zapáchající klimou tedy problém nemám, momentálně mi však necelé 4 měsíce po doplnění přestala fungovat. Při zapnutí klimy se nesepne ani kompresor. Vypadá to na nějaký malý únik. Odpoledne s tím jedu do Opla k Jelínkovi v Teplicích, tak uvidím co tam objeví a na kolik to ohodnotí.
- Oťas
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně to chce nechat po vypnutí klimy běžet ventilátor dokud z výdechů nejde venkovní teplý vzduch, jinak se tvoří na výparníku nejvíc bakterií.....
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
Tak že chladič vyměněn je to značka AVA i s vysoušečem normal stoji kolem 4700kc ale po debatě s prodejcem/probrali jsme i ostatni vyrobce a celkem dost věděl/ mi ho prodal bez DPH jako slevu 3700kc hlinik vyměna super stačilo jen vyndat masku chladiče a šlo to dneska naplněno 700kc abubo píše:Těď jsem se lépe díval a bohužel to vypadá , že máš ty žebra kompletně na levé straně odpadeny od boku chladiče . To je průser , protože chladivo tudy bude unikat . Má prognóza je ,, nový chladič ,, . tento už bohužel nezachráníš .martini píše:.... myslim tim ty přičky nejsou kompletni a jsou některy vypadnuty že by to mohlo po doplněni chlad . kap. makat nebo musi byt ten chladič neporušen...t
Až budeš pořizovat nový , dej sem popis průběhu výměny , cenu atd.
PS - zauvažuj nad tím lakováním !!
astra h Z 16XEP Twinport n JOY 2004 SPORT OP-COM XENONY AFL
700 za vymenu? Ja som bol na prehliadke a tam chceli 67€ co je podstatne viac, ale uz som si zvykol ze u nas je vyssia uroven zivota