Dnes som nenastartoval pri -11°C

Odpovědět
Vladdo

Re: Dnes som nenastartoval pri -11°C

Příspěvek od Vladdo » 21 pro 2009, 22:17

V poho,ved to berem sportovo(a dufam ze aj vsetci).Prekaracky medzi majitelmi benzinov a naftakov tu vzdy budu ;)
ja mam takyto postreh:: naftak je super ked si jeho prvy majitel(samo ze nemozes byt kokot).Pokial sa o auto staras,nenicis ho,tak aj naftak si nevypyta extremnu udrzbu.
K ojazdenemu naftaku nemam doveru,pretoze ked vidim aky "experti" jazdia na cestach,tak je vacsia pravdepodobnost ze majitel to auto nicil a tak aj naklady na udrzbu budu naozaj velke.
PS::nasa astra nastartovala bez aditiv a rano sme tu mali -18 ;)
Astra H, 1.7 CDTi

Reklama

beavis

Příspěvek od beavis » 21 pro 2009, 22:18

S Miloshem nezbyva nez souhlasit :| Staci otocit klickem a motor nadherne vrci. Zima nezima :?: :?: :?: :?:
Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)

JohnyBA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JohnyBA » 21 pro 2009, 23:05

Tak vecer som bol po astricku v servise. Pripojili ju na diagnostiku, skotrolovali zhavice a palivovu sustavu a nikde ziaden problem. Takze som mal proste smolu a natankoval som nejaky odpad... Inak mal som v nadrze uz malo nafty tak aj to tomu nepomohlo. Ziaden palivovy filter sa nemusel menit. Akurat ta cena, 1026,-
Cestou zo servisu som natankoval plnu na omv alpin diesel, nemali tam aditivum VIF, tak najblizsie ked ho uvidim urcite do neho investujem...
Opel Astra H, 1.9CDTI 74kW, 11/2007
Spotreba: Obrázek

Tereza

Příspěvek od Tereza » 22 pro 2009, 09:48

vojta píše:promiň ale 3 roky starý auto s 70tis km neni nový ani v uvozovkách, s počátečníma výdajema musíš počítat u každý ojetiny...nemyslim to nějak zle
Tak z mýho pohledu to nový auto je, zvlášť s poropvnánim s tim, co jsem měla předtim. S počátečníma investicema jsem samozřejmě počítala, ale ono to nějak nebere konce. Co bylo potřeba jsem vyměnila (vlastně víc než to), ale pořád se hlásej další věci, prostě jak kdyby to někdo před koupí dal dohromady, aby se to nerozsypalo a mělo to vydržet chvíli po prodeji. Tak to na mě působí, ale pořád doufám, že to neni pravda. Měla jsem se dát na automechanika a ne na vejšku :(.

Jinak, mojí spotřebu už řešit nebudem, evidentně se prostě v názorech na "malý číslo" neshodnem.
Moje holka: Astra H, hatchback, 2006, 1.3 cdti 66 kW

JohnyBA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JohnyBA » 22 pro 2009, 09:59

vek auta a najazdene kilometre sa nedaju moc porovnavat s tym v akom je auto stave. Mozno predchadzajuci majitel si tu astru moc nevazil a nesetril ju, alebo mas proste smolu. Otec mal vo firme octavku benzin 1.8T, ma najazdenych 400tisic a taha ako zamlada, ziadna vazna porucha. To auto malo vsetko co si vypytalo, najlepsie oleje, servis vzdy nacas a hlavne otec s nim jazdil tak, aby ho nenicil...
3roky a 70tis moze byt pre jedno auto malo, pre druhe vela... To co je to pre teba je uplne jedno :-)
Opel Astra H, 1.9CDTI 74kW, 11/2007
Spotreba: Obrázek

vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta » 22 pro 2009, 10:06

a jestli to byl služebák (výbava esentia a diesel tomu odpovídá) tak víš jak se lidi k takovejm autům většinou chovaj, nastartujou studený a hned plnej céres atd. (a co se týče stavu tachometru, tak může bejt od najetejch km dost daleko)
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Adriano2

Příspěvek od Adriano2 » 22 pro 2009, 10:12

JohnyBA píše:vek auta a najazdene kilometre sa nedaju moc porovnavat s tym v akom je auto stave. Mozno predchadzajuci majitel si tu astru moc nevazil a nesetril ju, alebo mas proste smolu. Otec mal vo firme octavku benzin 1.8T, ma najazdenych 400tisic a taha ako zamlada, ziadna vazna porucha. To auto malo vsetko co si vypytalo, najlepsie oleje, servis vzdy nacas a hlavne otec s nim jazdil tak, aby ho nenicil...
3roky a 70tis moze byt pre jedno auto malo, pre druhe vela... To co je to pre teba je uplne jedno :-)
Tak tak,keď som zháňal Astru bol som v jednom autobazare v okolí BA,a mal tam dve Astry...jednu 1,7 a druhú 1,9....keď som chcel stále 1,9nu predajca mi hovoril veď to má ten istý výkon to ani nepoznáš tých 20 koní....no mal pravdu lebo ta 1,9 (mala písaných 115 tisic km ) bola úplna herka:-D....už keď to štartoval (bolo asi 25st a štartovalo to ako mne teraz pri -25) tak sa triaslo celé auto,motor rachotal ,klepal asi až do rakúska....to auto bolo strašné,po zahriati som mu dal a sa to zbieralo ako Felicia 1,3.....(moja 1,9na vystrelí ako raketa a ten rozdiel medzi 1,7 a 1,9 cítim)...proste to auto bolo K.O. a potom som zistil že je to bývalé firemné auto.....takže asi tak....a bola to 2006ka
HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005

MrMarian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrMarian » 22 pro 2009, 10:36

Zdravim ...

Dnes v noci -18°C ... bez problemov naskocilo (trocha soms a obaval lebo som stal 3 dni... ) ... ale musim poznamenat mam benzin ... diesel je trocha problemovejsi ... Dalej som sa obaval ze budem mat zamrznutu kvapalinu v ostrikovaci - pomer som dal na -10°C az -15°C - no bola v pohode ... takze dnes pojdem kupit na -80°C a dolejem asi necely liter tak predpokladam ze mi to do -30°C vydrzi ...

To Terezka: Sorry ale nove auto je v salone (mozno mas novsie ako si mala pred tym ale urcite nie nove :P ) ... mozno 2-3 mesiace po predaji alebo do 1000km je este nove ... takze uz ani ja nemam nove auto ... Dalej, po 200 000km 1.3l sa uplne inak chova ako 1.9l (pri rovnakom zaobchadzani) ... pre 1.9 to je nic a pre je 1.3 je po zivotnosti (objem nenahradis...) - bohuzial. A kde si ty? Na tachacu 70tkm skutocnost nikto nevie ale ak to bolo sluzobne tak 150tkm so zlym zaobchadzanim k autu ... takze takmer K.O. No a presne kvoli tymto neprijemneostiam som kupoval nove ... Na kazdom aute som nasiel nejaku chybu ... nedostatok ... a potom ked si to clovek vsetko spocita ... vsetky problemy, nedostatky, vydaje, stratu casu ... tak zisti ze nove auto neni az tak drahe ... Ked si citam Tvoje prispevky tak mas problem takmer so vsetkym ... ale urcite to bol dobry kup - nic v zlom Terazka.

Prajem pekny den.

M.
Opel Astra H 1.6 16V 85kW Z16XER Enjoy 7/2009 sedan
+ Sada Enjoy Plus, Metalická barva, Rádio CD30 MP3 - 7repro, Přední mlhová světla, Ráfky z lehkých sliltin, Palubní počítač, Tempomat, ....
Obrázek

Tereza

Příspěvek od Tereza » 22 pro 2009, 15:27

vojta píše:a jestli to byl služebák (výbava esentia a diesel tomu odpovídá) tak víš jak se lidi k takovejm autům většinou chovaj, nastartujou studený a hned plnej céres atd. (a co se týče stavu tachometru, tak může bejt od najetejch km dost daleko)
Je to možný, že to byl služebák, ale nějak se mi to nezdá podle interiéru, protože ve služebnim většinou jezdí člověk sám, ale u mě to vypadá, jako kdyby vzadu jezdili děti..
A tachometr, já vim no, ale už to ani nechci vědět, i když se by se něco ještě asi dalo zjistit.
Jinak, to samý je u naší octávky, jezdí úžasně, ale bylo potřeba vyměnit spojku, byl tam ulomenej nějakej zub a ještě něco - prej ten, kdo tohle dokázal za 100 tisíc km udělat, tak neměl to auto moc rád.

Prostě, pro mě to mladá holka, nechci vědět, jak jí přede mnou kdo ubližoval, protože to bych se zbláznila. Až budu mít na nový, tak si ho koupim, ale zatim to bohužel nejde.

Mr.Marian
Na nový bohužel neni, plat studenta VŠ co dělá na částečnej na nový neni, takže ať jsem počítala, jak jsem počítala, prostě bych se nedopočítala. Jinak, ono to tady vyznělo, jak kdybych si koupila vrak, to panebože neni pravda, to auto vypadá krásně, jede hezky, jen se prostě něco musí vyměnit. Já jen doufám, že už se to bude dít nějak kontinuálně a ne všechno najednou.

A opravdu jsem "nový" porovnávala se svym předchozim, vy ste se tady na mě všichni sletěly jak vosy...Já sem ráda, že mám ve 22ti takovýhle auto, na to si většina lidí mýho věku může nechat zajít chuť. Takže asi tak bych to uzavřela.
Moje holka: Astra H, hatchback, 2006, 1.3 cdti 66 kW

vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta » 22 pro 2009, 15:57

no ty si začla co je to za pekáč že to je nový a už si do toho vrazila 20tis že sis měla rači koupit VW... to mě vždycky nadzvedne tak se nediv že sme se slítly jako vosy 8-)
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Odpovědět