servo olej

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Stan.

Re: servo olej

Příspěvek od Stan. » 02 čer 2015, 18:46

Je to divné, jelikož elektrohydraulické čerpadlo má pracovat pouze při otáčení volantem, v klidu čerpadlo nepracuje. Zkus vyndat pojistku posilovače, zda ten zvuk zmizí nebo nikoliv.
Pojistka v motorovém prostoru č. FE27 vozidel s REC (zadní elektronické centrum)
Pojistka v motorovém prostoru č. FE29 u vozidel bez REC
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993

Reklama

Davy

Příspěvek od Davy » 10 čer 2015, 16:38

Teď se občas stávalo, když jsem otočil kola nadoraz, že to přestalo, teď už to vrčí vlastně stále. Někdy po nastartování to je v klidu, ujedu 1-2 km, a znovu to začne, ale jen výjimečně se to stane.
Možná, snad, přál bych si, je to jen olejem. Ráno jsem se díval, když jsem stál na rovině. V nádobce oleje je takový kovový šestihran s dírkou uprostřed a hladina oleje je na jeho hraně. Tak 2 cm od víčka. Někde jsem tady četl, že má být 1 až 1,5 cm. Ale teda nevím, kde je ta ryska na měření hladiny, na tom černým hrotu toho víčka??

Na tu pojistku mrknu. Díky díky

Sady

Příspěvek od Sady » 22 lis 2015, 13:49

Ahoj,
Je tedy někdo, kdo už ten olej měnil? Doživotní náplně neexistují! Tedy z pohledů automobilek ano, když počítají životnost na 300.000 km a pak šup koupit nové. Olej stárne, ztrácí viskozitu a navíc se špiní železnými šupinkami a šponami, takže se z něj stává brusný olej. Takže bych rád po 150.000 km vyměnil doživotní náplň, dokud servo funguje a nevydává zvuky. Pokud někdo takový je prosím o radu, jak na to. Diky
Opel Zafira B 1.7 CDTI (8V) COSMO 81 kW (chip PowerTEC 107,2 kW), 2009, Z17DTJ, DPF, Božský MKJ, ABS Full, Quick Heat, CID, DVD90

swabel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swabel » 24 lis 2015, 09:36

Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK

Stan.

Příspěvek od Stan. » 24 lis 2015, 10:14

Sady píše:Ahoj,
Je tedy někdo, kdo už ten olej měnil? Doživotní náplně neexistují! Tedy z pohledů automobilek ano, když počítají životnost na 300.000 km a pak šup koupit nové. Olej stárne, ztrácí viskozitu a navíc se špiní železnými šupinkami a šponami, takže se z něj stává brusný olej. Takže bych rád po 150.000 km vyměnil doživotní náplň, dokud servo funguje a nevydává zvuky. Pokud někdo takový je prosím o radu, jak na to. Diky
Problém je vypuštění starého oleje, dle dokumentace se musí rozpojit tlakové potrubí a nechat olej vytéci.
Servo se nesmí použít bez oleje!!! Po naplnění nádržky novým olejem na rysku (trychtýřem s ohebnou hadicí)
je nutné odvzdušnění. Provede se po 3x nastarovaném a stopnutém motoru a to vždy po krátké přestávce, aby
se odvzdušnila elektrohydraulická jednotka posilovače. Poté motor nastartovat a hydraulický systém odvzdušnit
otočením 3x volantem z levého na pravý doraz a poté olej opět doplnit na rysku. Pak motor nastartovat a opět
několikrát otočit volantam, přitom zkontolovat vizuelně těsnost celého potrubí i zvuk posilovače řízení.
http://www.opelmarket.cz/dily/olej-serv ... 5-453.html
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993

Sady

Příspěvek od Sady » 25 lis 2015, 15:29

Díky, snad najdu to tlakové potrubí. Dám pak vědět, jak jsem dopadl a na co dát pozor.
Opel Zafira B 1.7 CDTI (8V) COSMO 81 kW (chip PowerTEC 107,2 kW), 2009, Z17DTJ, DPF, Božský MKJ, ABS Full, Quick Heat, CID, DVD90

Sady

Příspěvek od Sady » 08 pro 2015, 12:37

Ahoj, tak jsem se pokoušel najít někde něco, co by šlo povolit na tlakovém potrubí obyčejným vercajkem, ale neuspěl jsem. Nerad dělám něco násilím a hlavně bez potřebných znalostí, že tady můžu fakt zabrat, tj. co nejde silou, jde ještě větší silou.
Udělal jsem to nakonec tak, že jsem odsál z nádobky všechen olej a dolil ho čistým. Pak několikrát (10x a více) při nastartovaném motoru protočit kola zleva - doprava a naopak. Pak znovu odsát olej, dolít a protočit.
Na jednu láhev oleje jsem to udělal 3x a ještě mi zbylo na 4. opakování, které udělám po 1000 km.

První odsání, to byl pěkný humus olej, pak už se to zlepšovalo. Obětoval jsem těch 5 stovek za olej, protože nic není věčné a každý olej stárne a ztrácí své vlastnosti. Je mi jasné, že asi ten největší "bordel" jsem neodstranil, ale alespoň jsem trochu zlepši vlastnosti náplně.

Odpovědět