Frydex píše:Tak jsem se dneska pustil do opravy klapky vnitřní cirkulace. Něco jsem nafotil, tak to sem hodím.
Ahoj.
Teda Ty jsi to měl podstatně "erotičtější" než já. Co jsem koukl na to jak jsi to měl rozlámané, tak myslím že to bylo stejné či o kousek lepší než jsem to měl rozšmelcované já...
Vypadá to podle popisu že jsi futrál nasazoval a sundával...
to nesmíš!!!
Super na Tvém popisu je to, že jsi se obešel bez sundávání bandasky. A vůbec to odstrojování aby se ke klapce dalo dostat.
Je myslím důležité pro všechny co se do toho budou pouštět zdůraznit fakt, že je to vevnitř (11mm) sakra těsné a tak
při nasazování je potřeba 3x měřit a jednou nasazovat!!! Takže výřezem ve futrálku přesně na klapku! Nezkoušejte s tím již částečně nasazeným futrálkem třeba kroutit aby klapka zajela do drážky ve futrálku!
Já nasazoval s klapkou venku jemným poťukáváním kladívkem po futrálku. Jediné za co bych si nafackoval, je že jsem si ten řez okolo osy lajznul jen od oka pilovým listem na železo a řez jsem si oměřil jen přiložením futrálku. Měl jsem být pečlivější, protože mi odhadem asi cca. 0,5mm myslím chybělo a mírně mi to po konečném doklepnutí na místo tu osyčku vyhlo.
Potvrzuji že by ten futrál mohl být klidně delší, ale zase bych to nepřeháněl. Já si osyčku a vnitřek futrálku před nasazením prostříkl na radu Dimiho olejem a přesto to nešlo úplně hladce.
S tím vnějším rozměrem je to myslím dle Ruského origo futrálu OK. Já použil místo 12,5 mm 13mm a taky to tam vlezlo. Takže srážet to na 12,2mm netřeba. Odečtěte vnitřní průměr a podělte dvěma a máte sílu stěny toho futrálku. Já mám 1mm, Rusové doporučují 0,75mm a Frydex má 0,6mm. Jasně, kvalitní matroš na futrálek může být možná i tenčí. Těžko říct.