Auto plánuješ určitě pár let mit doma. U havarijka je zbytečný si sklo nechat připojišťovat, zvlášť u 5% a níž. Spočítej si, o kolik se Ti navýší suma a kolikrát ho za životnost auta budeš měnit a jestli vůbec ho budeš měnit. Vyjde to tak, že když nepřipojistíš a budeš měnit jednou, tak zaplatíš stejně, jak kdybys to připojistil. Když ho měnit nebudeš a budeš mit připojištěný, tak proděláš. Tak sme to aspoň spočítali v allianzuNiraj píše:... dávám dokupy havarijní pojištění s připojištěním skel...
celni sklo - cena?
Re: celni sklo - cena?
- Reklama
No ja mam auto 5 let a uz jsem ho menil 2x
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
U Zafiry B termoreflex s dešťákem vychází s prací kolem 18 tis Kč a to sakra stojí za to připojistit, já měním sklo skoro každý rok. Bez připojištění skla ani nevyjíždím
- destroyer_svk
Tiez si myslim ze to je vec hlavne ked je termoreflexne s dazdovym senzorom, ze sa na tom neoplati setrit.Treba si dobre precitat poistne podmienky a zistit co vsetko mas poistene.
Astra H Caravan Cosmo 1,9 CDTI OPC Look
VW Golf Variant VII 1,4 TSI DSG Highline
Škoda Octavia III 2,0 TDI DSG Elegance - ex
Škoda Felicia 1,3 GLX
VW Golf Variant VII 1,4 TSI DSG Highline
Škoda Octavia III 2,0 TDI DSG Elegance - ex
Škoda Felicia 1,3 GLX
Pro info - výměna čelního skla za originál v Autovarsu v Holešovicích v Praze - 15030 Kč vč. práce. Sklo je obyč. s dešťovým senzorem.
Opel Astra Caravan Z19DTH 110 kW, 2007
U ČP to možná je za 1000Kč / rok, ale to bych musel mít celou HAV u nich (si myslím), a to mít nebudu. Mám svoji pojišťovnu. Nebo mi sklo připojistí i jakákoliv jiná pojišťovna, aniž bych tam u nich měl jakékoliv jiné pojištění auta (POV nebo HAV)? Jestli jo, tak díky za tip, tohle mě nenapadlo, že by šlo.milosh píše:Celni sklo se pripojistuje samostatne, tusim ze u Ceske pojistovny to je 1000kc/rok za sklo v hodnote do 20000kc.
Jinak k dalším příspěvkům:
Auto bude zcela nové a určitě si ho chci ponechat spoustu let. A právě že se jedná o sklo s děšťovým senzorem (a termoreflex ??? nevím), takže tak nějak cítím, že se to spíše bude blížit ke 20tis., a to bych v případě výměny fakt nerad platil komplet ze svýho. Pravda, zatím jsem měl asi štěstí, protože za 20 let, co s něčím jezdím, se mi nestalo, že bych měl sklo rozbité (ťuk,ťuk) - ale to není žádná jistota do budoucna. Nicméně skoro všechna auta měla po čase nějaké drobné šrámy od kamínků (malé ďubky, škrábance, vyštípnutí) a kdybych měl pojištění, tak bych ho asi nechal vyměnit. Takže skla u nového auta připojistit chci.
Ono logiku ten tvůj příspěvek má (power2), ale to je o každém pojištění. Je to vlastně taková loterie jaká je pravděpodobnost, že se něco stane a na to mi si vsázíme (platíme pojištění). Kolikrát kdo z vás měl totálku, že by musel mít havarijko na plnou cenu? Kolikrát vás vykradli doma? Byli jste vyplaveni, spadl vám strom na střechu? A přesto naprostá většina lidí je proti tomuto pojištěna.
Opel Zafira B, 1.8, A18XEL - 88kW, Royal Blue, r.v. 2014
Osobne dam radsi rocne desitku za pojisteni, nez treba po 5 letech bourat a platit nekolik desitek tisic ze svyho.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Pri novych Zafirach uz dnes nie je moznost doobjednania termoreflexneho skla. Dostanes obycajne zelene sklo (ci uz s alebo bez dazdoveho senzora). Neviem presne, ako je to s pripoistenym a podmienkami, ale urcite ti vymenia na poistku sklo, ked tam mas len vylupene? Neposlu ta len na opravu?
Pokud si pri vymene skla priplatis daji ti misto obycejneho to termoreflex a pri dalsi vymene uz dostanes to co mas na aute a nic vic platit nebudes
Ja to udelal podobne, to "modry" je proste dobry
Ja to udelal podobne, to "modry" je proste dobry
Problém môže byť v tom, že nie všade sa dohodneš a vymenia ti len presne rovnaký kus.