pomoc s výběrem 1.8 (1.6 T)
Re: pomoc s výběrem 1.8 (1.6 T)
Rameses, díky za vyčerpávající info doufal jsem, že tu bude někdo kdo má doma obě dvě. Co se týče nějakého dodělávání případně předělání na OPC 2 tak určitě toho moc nebude...nemám na to čas
ohledně těch dálnic, každý den jezdím Louny > Chomutov; Chomutov > Louny. Do konce roku by zde měla být dálnice takže každý den nějakých 2x 25km po dálnici.
Pro 1.6 T mluví jen 180 koní a šestka...v ostatním vyhrává červená OPC myslím, že i 140koní bude dostačujících.
aktuálně mám svoje soukromé auto Astru G 1.6 55kW z roku 99. Motor držák, ale buď to nejede nebo to žere a řve
ohledně těch dálnic, každý den jezdím Louny > Chomutov; Chomutov > Louny. Do konce roku by zde měla být dálnice takže každý den nějakých 2x 25km po dálnici.
Pro 1.6 T mluví jen 180 koní a šestka...v ostatním vyhrává červená OPC myslím, že i 140koní bude dostačujících.
aktuálně mám svoje soukromé auto Astru G 1.6 55kW z roku 99. Motor držák, ale buď to nejede nebo to žere a řve
- Reklama
To je pravda, ideální kombinace všeho, ale chtěl bych se vejít do 200k kč. Původní plán jsem měl do 150k, ale zjistil jsem, že se v této cenové relaci nedá sehnat to co bych chtěl. 263 už je přeci jen moc na můj rozpočet
ale dám si jí jako plakát do garáže
ale dám si jí jako plakát do garáže
v tom případě ti střelím své a já si koupím tohle i když ... nekoupím, bez navigace a parkovacích senzorů už gtc nechci
Hmm tak tahle červená je velká paráda ....
Je na tobě co zvolíš ta tvoje červená je taky pěkná
Je na tobě co zvolíš ta tvoje červená je taky pěkná
Myslel jsem tu co má vybranou G-Dominik
Výfuk už je doma. Takže už jen lakovna a bude hotovo
Výfuk už je doma. Takže už jen lakovna a bude hotovo
tak jsem vybral tu červenou, domluvil si návštěvu na zítra a teď mi napsal majitel auta, že jí včera prodal takže zase hledání od začátku
je to s podivem, ale ještě stále jsem nekoupil nové auto ...inu, výdaje na bydlení byly přednější . Teď se ale vracím k tomu abych pořídil nové auto.rameses píše:Ahoj,Luke píše:Pokud jezdíš často po dálnici - bral bych v potaz ten 6. rychlostní stupeň.. ale,
z mého úhlu pohledu (majitele stejné barvy) bych určitě doporučil to červené GTC. Super cena, barva, výbava, kola a myslím že ideální kompromis mezi výkonem a rozumnou spotřebou. Navíc OPC Line.. Šel bych do ní.
Pokud bys nechtěl červenou tak z tebou vybraných aut 1.6 turbo ale musíš počítat s vyšší spotřebou + případnými náklady spojenými s turbem..
mám doma obě astry co tady máš ve výběru 1,8 103KW i 1,6T 132KW takže mohu trochu porovnat....záleží co tě zajímá?
1) výkon ...... obě astry ho mají dostatek, oba motory berou pěkně odspodu a mají výborný zátah, samozřejmě, že 1,6T je na tom o poznání lépe...záleží na co to auto chceš...turbína ti umožní další možnosti vylepšení a zvýšení výkonu (blow off atd...) je tady na fóru několik povolanějších (power2, irmscher a další co mají úpravy tohoto ražení:) já osobně má mnohem raději 1,6T
2) Spotřeba stejná úplně na chlup dálnice 150 km/hod. tempomat 9,1 obě dvě, město - Praha centrum takže pořád zácpa cca 9,4 a mimo záleží jak jezdíš, ale výraznější rozdíly tam nehledej
3) výbava ... pokud ti jde o výbavu tak samozřejmě xenony jsou xenony, IDS je super, výhřev sedaček atd. to záleží na tobě ........co jsem koukal tak xenony má ta červená, ale vše se dá dodělat OPC line je pěkný, ale pokud budeš chtít předělat na OPC2 tak ti stejně zůstanou jen prahy
4) opravy...zatím musím zaklepat vše bez problémů .... navíc pokud budeš mít originál servisku, pouze autorizovaný servis tak se dá pojistit i ojeté auto a turbína je součástí pojistky.....já to tak mám takže neřeším je tam pouze spoluúčast na materiálu podle najetých km
5) komfort jízdy jednoznačně 1,6T zejména díky 6-ti kvaltu.....u 5-ti kvaltu je ta hlučnost motoru přeci jen vyšší zejména na dálnici se pohybuješ v pásmu kolem 4-5 tis. otáček .... navíc u turba nemusíš tolik podřazovat má přeci jen větší kroutící moment 230 Nm oproti 175 Nm a to je celkem znát
Já bych volil 1,6T a předělal na OPC (to je i můj případ ), ale je na tobě jak se rozhodneš obě jsou velmi dobré oba motory patří k tomu lepšímu co OPEL do svých aut dával a dává
Ramese: těch 4 - 5 tis. otáček je při jaké rychlosti?
objevil jsem dnes tuto:
http://www.sauto.cz/osobni/detail/opel/ ... oFrom=list
inzerát byl před nedávnem na částku více než 200 000kč, tak nevím jestli tento odkaz není fake
neznáte někdo čirou náhodou majitele?