Aktualni stav
Po tech vsech opravach, upravach, vymenach cidel, ... uz to jede obcas naprosto v pohode, jako pred rokem a pul, kdy jsem ho koupil. To se ale s teplotou a za jizdy meni.
Studeny motor: rano motor normalne nastartuju, chvili bezi naprosto v pohode, pravidelne, nekolisaji otacky a po cca pul minute az jedne minute zniceho nic chcipne. Pokud se stihnu do chcipnuti rozjet, tak jede naprosto bez problemu na plny vykon, par desitek metru a chcipne. Kdyz chcipne, pak se mu nechce nastartovat, musim na chvili vypnout klicek (nekolik vterin), pak ho na nekolik vterin zapnout a pak teprve startovat. Pak znacne neochotne nastartuje. Casto jedine s plynem a do otacek se mu nechce. To se opakuje cca 5x az 7x nez vyjedu na obchvat smerem na MB. Dneska rano jsem musel zastavit i na obchvatu. Tak to pokracuje dokud se motor trochu neohreje, pak prestane chcipat, ale jede jako kdyz nejede. Kdyz se motor ohreje, vypnu ho, znovu nastartuju, pak jede vetsinou uz dobre, nechcipa, ale vykon jak kdy. Nekdy OK, nekdy bida.
Odpoledne se studenym motorem je o neco tepleji, takze nemusim znova startovat rekneme 7x, ale jen 4x. Opet nez se motor trochu ohreje. Pak to zas tak nejak jede, ale rozjet auto na vic nez 100km/h uz je prace a stojim na plynu. Az kdyz se motor opravdu ohreje, zastavim, vypnu klicek, pockam, zapnu klicek, nastartuju a pak uz jede. Zase, vykon nekdy OK, nekdy bida.
Dneska jsem si vsimnul jedne zajimave veci. Jedu po rovine, se zahratym motorem, chvili predtim jsem znovu nastartoval, motor ma vykon OK, zacnu stoupat do kopce, stoupani je cim dal vetsi, porad dobre tahne, najednou auto lehce skubne a jede jako kdyz nejede, do kopce uz nezrychlim ani nahodou a kdyz vyslapnu spojku, motor chcipne. Prejedu horizont, jedu zase z kopce, postupne se zvysuje sklon, auto opet lehce skubne a najednou mam zase plny vykon a pokud po jizde z kopce je zase rovina nebo jizda do kopce, jede i do kopce dobre a v urcity moment (zatim se mi zda, ze to souvisi s podelnym naklonem a otresy) zase lehce skubne a prestane jet. Obcas se to stane i kdyz vezmu vic zatacku - zlepseni i zhorseni. Takze me napadlo, ze zitra zkontroluju kabely od cidla kliky. Cidlo jsem v lete menil, mozna by to mohl byt konektor, kabel, cidlo... Ale zase jen hadam.
Napred zkusim resetovat ridici jednotku, jak psal RomanK, a sledovat live data. Nechci to delat vsechno najednou, chci zjistit, co to zpusobuje. Od zacatku je to kombinace vic zavad - MAP cidlo bylo KO, zamrzal mi plyn, termostat v haji, tesneni pod hlavou... S kazdou opravou se to o neco zlepsi, ale porad nemam doreseno. Pokud to nepomuze, zkusim odpoledne neco provest s tim cidlem otacek kliky.
Holt i auta maji sve dny, ale uz me to prestava bavit