Popis:: Výměna skla na mlhovce
- Oton
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Popis:: Výměna skla na mlhovce
Měl jsem prasknuté sklo na levé mlhovce a říkal jsem si ,že zkusím co říkal Romank : Zkusit vyměnit sklo z nefunkční mlhovky na funkční!Za škoušku člověk nic nedá!
Bohužel nemám fotky z rozebírání té nefunkční mlhovky!byl jsem v pakárně a táta ji mezitím rozebral!Romank mi říkal že musím sundat nárazník ale jde to i když lehnete pod auto!Sice hůř ale jde!Na šrouby je potřeba torx klíč!
Takže ten Popis
1. Najet autem na nájezd a demontovat mlhovku!V knize JAK NA TO str.86
2. Potom opatrně vymlátíme sklo a vyčistíme drážku kolem obvodu plastu od siliknu!
3. Všechno nepotřebné vytáhneme- zrcadlo držák žárovky atd.Opatrně se zrcadlem je zasazené v ozubeném kolečku tak at si něco neulomíte!(foto té rozbité se sklem)
Takhle to vypadá rozebraný!
4. Pak rozebereme mlhovku s dobrým sklem a to takto:všechen plast rozřežeme pilkou dokud nám v ruce nezůstane jen sklo s trochou plastu po obvodu!Plast postupně a opatrně odlamujeme a posléze očistime od silikonu!(Bohužél tady toho fotky nemám)
5. Naskládáme zrcadlo atd. do funkčního plastu v opačném pořadí v jakým se vše vytáhlo!Zalepí se silikonem, přetáhne gumyčkou a nechá se den uschnout!
Výsledek!
Já vím!Je tam trochu vic silikonu ale není to přece vidět.
6. Pak mlhovku namontujeme zpět na auto
Bohužel nemám fotky z rozebírání té nefunkční mlhovky!byl jsem v pakárně a táta ji mezitím rozebral!Romank mi říkal že musím sundat nárazník ale jde to i když lehnete pod auto!Sice hůř ale jde!Na šrouby je potřeba torx klíč!
Takže ten Popis
1. Najet autem na nájezd a demontovat mlhovku!V knize JAK NA TO str.86
2. Potom opatrně vymlátíme sklo a vyčistíme drážku kolem obvodu plastu od siliknu!
3. Všechno nepotřebné vytáhneme- zrcadlo držák žárovky atd.Opatrně se zrcadlem je zasazené v ozubeném kolečku tak at si něco neulomíte!(foto té rozbité se sklem)
Takhle to vypadá rozebraný!
4. Pak rozebereme mlhovku s dobrým sklem a to takto:všechen plast rozřežeme pilkou dokud nám v ruce nezůstane jen sklo s trochou plastu po obvodu!Plast postupně a opatrně odlamujeme a posléze očistime od silikonu!(Bohužél tady toho fotky nemám)
5. Naskládáme zrcadlo atd. do funkčního plastu v opačném pořadí v jakým se vše vytáhlo!Zalepí se silikonem, přetáhne gumyčkou a nechá se den uschnout!
Výsledek!
Já vím!Je tam trochu vic silikonu ale není to přece vidět.
6. Pak mlhovku namontujeme zpět na auto
- Reklama
- MrMarian
- Kontaktovat uživatele:
Re: Popis:: Výměna skla na mlhovce
Zdar,
I ked to momentalne nepotrebujem tak musim pochvalit ... pekna fotodokumentacia.
Prajem vela uspechov pri dalsich opravach (dufam ze ich nebude moc).
Prajem pekny den.
Marian
I ked to momentalne nepotrebujem tak musim pochvalit ... pekna fotodokumentacia.
Prajem vela uspechov pri dalsich opravach (dufam ze ich nebude moc).
Prajem pekny den.
Marian
Opel Astra H 1.6 16V 85kW Z16XER Enjoy 7/2009 sedan
+ Sada Enjoy Plus, Metalická barva, Rádio CD30 MP3 - 7repro, Přední mlhová světla, Ráfky z lehkých sliltin, Palubní počítač, Tempomat, ....
+ Sada Enjoy Plus, Metalická barva, Rádio CD30 MP3 - 7repro, Přední mlhová světla, Ráfky z lehkých sliltin, Palubní počítač, Tempomat, ....
Supr navod, s dovolenim dam do navodu sem jako vzdy ok?
https://www.opel-astra-h.cz/vymena-skla-v-mlhovce/
https://www.opel-astra-h.cz/vymena-skla-v-mlhovce/
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- Oton
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jasný miloshi... hod to tam
dobrý akorát bych spíš použil černej silikon na lepení skel (akvárií)
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Ahoj
kde si prosim ta zohnal hmlovku a kolko ta stala?
Astra H, 1.7 CDTi
- Oton
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nefunkční ale s celým a nepoškozeným sklem za: a cenu neřeknu!Tu at si každej domluví sám!Ale byl to pakatel oproti ceně za novou!Jinak jsem ji koupil od Romanak!
Roman: dík za radu a hmlovku Dlužím ti pytel kafe!
Přidána ještě poslední fotka po namontování zpět na auto!
Roman: dík za radu a hmlovku Dlužím ti pytel kafe!
Přidána ještě poslední fotka po namontování zpět na auto!
2Oton:
Jak ses dostal k tomu šroubu č. 3? Já mám problém s pravou mlhovkou, není nahoře přišroubovaná a její těleso je poškozené. Takže ji chci vyndat a spravit. Bohužel teď v zimě se mi do sundání nárazníku moc nechce.
Jak ses dostal k tomu šroubu č. 3? Já mám problém s pravou mlhovkou, není nahoře přišroubovaná a její těleso je poškozené. Takže ji chci vyndat a spravit. Bohužel teď v zimě se mi do sundání nárazníku moc nechce.
Astra 1.7 CDTi 74kW Caravan 2006
- Oton
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
nejlepší je hodit auto na zvedák a krásně se k němu dostanes!mel jsem na to račnu a na ní nasazenu tu prodlužovací tyčinkou. pokud to budes dělat v leže pod autem,tak to jde těžko.je to makačka na ruce.a člověk to dělá naslepo.me to v leže trvalo asi pul hodiny nez jsem zvítězil.
Vladdo píše:Ahoj
Hele:
http://aukro.cz/item1250387673_opel_zaf ... ozene.html