pri štarte niečo hučí, cítiť to nohou na plyn.pedáli, cuká

Odpovědět
Mr.Crow

pri štarte niečo hučí, cítiť to nohou na plyn.pedáli, cuká

Příspěvek od Mr.Crow » 31 bře 2015, 19:11

Ahojte, neviem ako daný jav nájsť na fóre tak prepáčte zakladám tému.
Odkedy som poriešil DPF a EGR nemal som problém.

Problém: naštartujem a počujem ako keby sa zaplo nejaké prídavné zariadenie v motorovom priestore,
cítim jemné chvenie na nohe cez plynový pedál a sem tam je cuknutie. Vonk.teplota 4°C, skúsil som zapnúť aj vypnúť klimatizáciu, nastavil som teplotu vyhrievania kabíny od 17°C po 25°C zvuk a chvenie bolo stále.
Po práci to isté, sledoval som teplotu chladiacej kvapaliny (vonku podobne okolo 5°C) a ohriala sa na 70°C veľmi rýchlo (asi po 10km), ale pravdepodobne to je notmálne.
Zobrazilo sa mi na displeji skontrolovať chladiacu kvapalinu (v tomto roku už druhý krát)
fotka (4).JPG
.

čítal som, hľadal na fóre čo by to mohlo byť (žiadne vyvretie vody, žiadna porucha na displeji, hladina chl.kvap. dobrá v norme)
Poraďte prosím čo by to mohlo byť, vodná pumpa, termostat?
Opel Astra H, kombi, 1,9 CDTi, 110 kw, Z19DTH, r.v. 2008

Reklama

Q-čko
Kontaktovat uživatele:

Re: pri štarte niečo hučí, cítiť to nohou na plyn.pedáli, cu

Příspěvek od Q-čko » 31 bře 2015, 19:47

Aj sa to nejako prejavu na jazdeny alebo inom? Ta chladiaca je to normalne mne to tiez niekedy vypisuje ked sa hladina znizi, aj to je normalne. Tam nevidim asi suvis. 70stupnov a aj viac sa zohreje??? Lebo 70je malo podla mna. Pokial nevidis nejake ine vady ako len domnenku je dobre si vyblikat chyby a ist na diagnostiku. Mne tiies niekedy rezonuje ako by plyn, ked idem citim nejake veci ale nic to nieje. Prilisna zaujatos, pokym to nieje nic vazne ze to nebucha alebo nieco ine, davam hlasnejsie radio a vada je opravena. Najma pri takej nizkej teplote. zezonuje a bucha a vselijake ine zvuky vydava vsetko mozne. Myslim si ze to urcite nieje nic vazne, moj laicky nazor ale mozno niekto pomoze viacej 8-)

Mozno by pomohlo nejake video alebo nahravka toho zvuku. Mozno to je len kladka za studena
Opel Astra H Caravan 1,7CDTi 74kw chip

Mr.Crow

Příspěvek od Mr.Crow » 31 bře 2015, 22:18

Toto chvenie pedálu a divný zvuk som postrehol dnes prvý krát, tak preto som to usúdil, že to normálne nebude. Dokonca i za tepla keď som stál na križovatke som mal jemne nohu na pedály a sem tam som cítil také cuknutie do pedálu (skúšal som zapnúť klímu (klímové čerpadlo) - roztočilo sa, mám pocit ako keby to bolo vodné čerpadlo ako keby sa bolo otáčalo a neviem nejak sa drhlo a tým cikalo. Voda sa počas cesty ohriala na normálnu hodnotu okolo 90°C, ale mám pocit ako keby sa zohriala oveľa skôr- neviem to však 100%. Kladka klepoce za studena i jemne za tepla (najbližšie pôjde vymeniť pri výmene oleja). Zvuk nenahrám, ono je to počuť voľným uchom, ale zvuk motora to jemne prebíja no uchom to počuť.
Skúsim to sledovať znovu do práce a prípadne popíšem svoje nové postrehy. Nerád by som niečo pokazil z nedbanlivosti.

Q-čko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Q-čko » 01 dub 2015, 16:51

pokym tito nic moc nerobi asi ani nezistis co to je to mas ako pri naprave pokym to nezacne viacej budchat,hucat a ine. to cinkanie skus odkial ide zvrchu zo spodu mne ked to cinkalo som menil vesetky kladky a nakoniec to bola volnobezka alternatora. Niekedy ked nastartujem tak mito udobi taky zvuk ako vrtulka a prestane to. Pedal sami tiez chveje a semtam ked dlhsie stojim tak akoby hodilo iny takt motora.....

Skus dat dole remen a potocit kazdou kladkou a zistit ci nezadiera alebo tam nieje ina vola inak asi uz nic neporadim lebo jeto takto tazko riesit . tak prajem aby to bolo oka ;)

Ak by si nieco zisitl zaves to sem 8-)
Opel Astra H Caravan 1,7CDTi 74kw chip

Mr.Crow

Příspěvek od Mr.Crow » 05 dub 2015, 14:04

Ahojte priatelia
Dneska som startoval asi po dvoch dnoch a znovu to vrndzalo.Nastartoval som a cakal som kedy to zacne a asi po 3sekundach co nabehol motor zrazu sa to spustilo je to zvuk ako ked sa spusti elektromotor alebo vodne cerpadlo.Ked sa auto trosku zohreje a som na krizovatke ten zvuk nie je uz az tak pocut ale to cukanie do plynu citim aj tak.Dneska ten zvuk bol pocut skoda ze som to nenahral na telefon.Najblizsie to nahram

Odpovědět