Teče, spíš stříká olej !!!! Prosím o radu
Teče, spíš stříká olej !!!! Prosím o radu
Zdravím, vlastním opel astra h 1.7 cdti, rv. 2004 74 kw a mám tento problém. Vespodu pod motorem z olejové vany vede opletená hadice někam pod alternátor a z té stříká olej, zřejmě praskla. Potřeboval bych vědět co to je přímo za hadici a kde se dá sehnat. Googlil jsem jak o život a beztak jsem nic nenašel, snad jen, že je to mazání alternátoru.
Opel Astra H kombi, 1.7 CDTI, 74 kw, 2004
- Reklama
-
Re: Teče, spíš stříká olej !!!! Prosím o radu
Čusek kámo.
Tak tenhle problém jsem měl taky.K altíku vedou dvě olejové hadičky.Slouží pro mazání vývěvy brzdy.Dle mých zkušeností je jen tak neseženeš.Kdo je má,tak je prodává jen s motorem.V prodejnách tohleto neprodávají.Dá se to objednat v servise Opel.Ale po mně chtěli za jednu 2500,-Já jsem vzal tu starou hadičku a zajel jsem do firmy,co se zabývá lisováním tlakových hadic na cokoliv.Myslím,že to byla AVHB.Ale název není podstatný.Ta hadička měla na koncích dvě lisované kovové oka.Oni ji vzali a za dvě kila mi udělali jednu hadičku na velký tlak a jednu na menší tlak.Já jsem raději použil tu výkonnější.Ale dle vyjádření borce ze servisu Opel,tam není žádný tlak.Hadici už tam mám rok a jsem s ní plně spokojen.No za kilčo neber to místo dvaapůl litru.
Tak tenhle problém jsem měl taky.K altíku vedou dvě olejové hadičky.Slouží pro mazání vývěvy brzdy.Dle mých zkušeností je jen tak neseženeš.Kdo je má,tak je prodává jen s motorem.V prodejnách tohleto neprodávají.Dá se to objednat v servise Opel.Ale po mně chtěli za jednu 2500,-Já jsem vzal tu starou hadičku a zajel jsem do firmy,co se zabývá lisováním tlakových hadic na cokoliv.Myslím,že to byla AVHB.Ale název není podstatný.Ta hadička měla na koncích dvě lisované kovové oka.Oni ji vzali a za dvě kila mi udělali jednu hadičku na velký tlak a jednu na menší tlak.Já jsem raději použil tu výkonnější.Ale dle vyjádření borce ze servisu Opel,tam není žádný tlak.Hadici už tam mám rok a jsem s ní plně spokojen.No za kilčo neber to místo dvaapůl litru.
Re: Teče, spíš stříká olej !!!! Prosím o radu
Astráci, jen postřeh, mám to také za sebou a mechanik zabodoval, nahradil o sebe se šoupající hadice (jedná se o tu opředenou) za novou trubku ale použil brzdovou upravenou s koncovkami. Hadice není nutná, protože propojuje mezi sebou se neměnící pozice, blok motoru a s ním spojený alternátor. Tlak zde nemá být nikterak velký a brzdová trubka udrží desítky atmosfer.. Cena u výrobce trubek pár destikorun až dvě stovky..